Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svårslaget Reading ett givet spikförslag

Foto: BILDBYRÅN

Endast en kamp från Premier League är med på Stryktipset. Fyra League One-matcher avslutar kupongen, som är vidöppen.

Hull har tappat spelare och har välfylld skadelista. Reading är mycket svårslaget för dagen och trots 120 minuters spel mot Cardiff i veckan spikas ettan. Stoke har också mitt förtroende trots stjärnsmällen borta mot Derby. Men alla har rätt att ha en dålig dag...

Nottingham Forest kan skrälla mot ett nervöst Leeds. Och snart går tåget för flera lag. Står Luton på perrongen eller inte?

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Ligatabeller 

ANNONS: Spela Stryktipset med Expressens superexperter (extern länk). 

ANNONS: Spela Stryktipset med Eskil Hellberg (extern länk).   

Bästa spikarna

Brightons trend pekar uppåt – Watfords nedåt

1. Brighton–Watford 1

Brighton kämpade till sig poäng trots dubbla underlägen mot West Ham. Watford saknar flera spelare sedan tidigare och har tappat värdefulla poäng i de två senaste omgångarna. Att släppa in mål – och tappa poäng – på stopptid påverkar självkänslan negativt. Ettan lämnas allena.

Stoke är taggat efter fiaskot mot Derby

8. Stoke–Charlton 1

Stoke åkte på en stjärnsmäll mot Derby. Storförlusten var överraskande med tanke på att det sett väldigt bra ut efter nyår. Rimligen är spelarna mer på hugget inför hemmapubliken och kommer man upp i den nivå som visades i början av året är segerchansen god.

Peterborough öser in mål och spikas

12. Peterborough–Oxford United 1

Perterborough har kört över allt motstånd på sistone och jagar en av två direktuppflyttningsplatser till The Championship. Offensiven är vassast i League One och Oxford United är troligen slitet efter cupmötet mot Newcastle.

Skrällvarningarna

Nottingham har poängchans mot nervöst Leeds

2. Nottingham–Leeds X

Leeds har endast vunnit två av de nio senaste matcherna. Flera lag jagar seriefavoriten och med tanke på den dåliga trenden är det läge att gardera Leeds. Nottingham Forest har hög grundkapacitet och om inte Lewis Grabben missat straff vid 1–0 i helgen hade troligen Forest varit obesegrat i de åtta senaste omgångarna. 1x2.

Matchen mot Cardiff kommer i rätt tid 

6. Luton–Cardiff 1

Luton måste börja rada upp vinsterna om kontraktet i The Championship ska räddas. Det är vinn-eller-försvinn som gäller och spelarna är medvetna om vad som gäller. Cardiff spelade 120 minuter i tisdags och behöver en trepoängare för att vara med i kvalstriden. Ta med Luton.

Wayne Rooney kan än och Derby är i form

9. Swansea–Derby X2

Derby har öst in mål senaste veckan och Wayne Rooney har målat i båda matcherna. Swansea ska vara favorit men är inte lika formstarkt som i början av säsongen.