Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superjackpott på Stryktipset – här är Dybbans miljondrag

Foto: MARCELO DEL POZO / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

18 miljoner i jackpot och flera överstreckade favoriter gör lördagens Stryktips högintressant. Manchester City och Barcelona blir mina ”trygga” spikar på en svårlöst kupong, medan Lorient är kupongens bästa skräll i Marseille.  

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem  

• • •

Med stora förväntningar på förra veckans Stryktips slutade det i ett antiklimax när i stort sett alla överstreckade favoriter vann och miljonutdelningen uteblev. Det positiva i kråksången var att det inte blev någon utdelning på varken 10 eller 11 rätt, vilket gör att vi får en ny chans att slåss om den gigantiska jackpotten på 18 miljoner denna lördag. 

Det gör vi genom en på många sätt unik runda. Då merparten av The Championships matcher har tidigarelagts till 13.30, på grund av prins Philips bortgång, har kupongmakarna på Svenska Spel tvingats vara kreativa och stoppat in matcher från andra delar av Europa för att fylla upp de 13 matcherna. 

Efter att ha lämnat de sex matcherna från FA-cupen och lägre divisioner i England går resan genom Spanien, Italien, Tyskland, Frankrike, Skottland och Belgien. 

Dessutom har Stryktipset slagit knut på sig självt och ändrat spelstoppet från klassiska 15.59 till 16.59. Vilken grej! 

Lördagens slalombana är trixig, men har en otrolig potential med flera stora favoriter som övervärderas rejält av det svenska folket. Denna gång tror och hoppas jag att de där miljonerna ska delas ut. Här kommer mina bästa drag: 


■■ Match 1. Vi inleder med en häftig stormatch mellan två lag som båda tog sig vidare till semifinal i Champions League i veckan. Nu väntar dock en annan semifinal, i FA-cupen. Till och med Svenska Spel hade svårt att veta var den här matchen skulle spelas när de skrev in Stamford Bridge i sin match-info i kupongen. Från semifinalerna i FA-cupen spelas dock drabbningarna på Wembley. Ser man till den höga streckningen på Chelsea så tycks det lura många tippare då The Blues står som hemmalag. Men neutral plan gäller alltså. 

Manchester City hade större problem än förväntat mot Dortmund, men trots underläge i halvtid i veckan kändes det aldrig oroligt. Det finns alltid en högre växel att sätta in. Det otroliga segertåget fortsätter och med ligatiteln redan i hamn går Guardiola för en häftig kvadruppel. 

Chelsea har höjt sig under Tuchel, men har inte imponerat fullt ut på slutet. 2–5 mot WBA var en plågsam påminnelse om deras dödlighet och insatserna mot Porto var inte heller på topp. Framför allt är det offensiven som inte når ändå fram, där målsumparen Werner nu blivit bänkad på slutet. Mot ligans bästa försvar blir det inte enklare. 

Jag tror City är numret för stort här och när världens bästa klubblag för tillfället ser ut att understreckas är det en given spik i min bok. Under 55% är tvåan kanon. 


■■ Match 7. På en svårtippad kupong väljer jag att hålla nere variansen genom att göra det lite lätt för mig. Barcelona är kupongens största odds-favorit i finalen av Copa del Rey och det känns befogat. Efter uttåget i CL har katalanerna ökat på takten och sett betydligt bättre ut. Slakten av Real Sociedad på bortaplan i ligan med 6–1 var en uppvisning av den gamla skolan. Här kan en annars misslyckad säsong till viss del räddas upp av en cuptitel. 

För motståndet står ett formsvagt Athletic Bilbao som matchats hårt och inte vunnit på sex raka matcher. 0–0 hemma mot Alavés senast var inget vidare genrep och jag tror baskerna förlorar sin andra raka Copa del Rey-final på kort tid. Även här ser det ut som om det svenska folket tror att Bilbao har fördel av hemmaplan, men matchen spelas på neutral plan i Sevilla. 

Förhoppningsvis håller sig tvåan under 70% och då är det ett klart vettigt singelstreck på en svår kupong som kryllar av andra, bättre, skrällchanser. 


Två överstreckade favoriter sticker ut på kupongen. Där gäller det att gardera rejält då spelvärdet helt enkelt är för stort för att inte göra det.


■■ Match 2. Wolverhampton tog en skön 1–0-seger mot Fulham som gör att klubben nu kan andas ut på riktigt och slipper bli indraget i bottenstriden. Spelmässigt har Wolves dock allt annat än imponerat och det är framför allt framåt som det ser tunt ut. Huvudskadan på skyttekung Jiménez har präglat hela säsongen. I hans frånvaro är det Neto och Neves som stått för flest baljor i laget (fem var) och nu saknas även dessa två pjäser på grund av skada. 

Sheffield United är cementerat som jumbo, men de kommer inte lägga sig ner och dö för det. Spelarna har all anledning att visa framfötterna i världens fräckaste liga Premier League. Så länge de känner att de har hugg på poäng här kommer de ge allt. Mot ett svagt anfallsspel ska de ha alla möjligheter att stå emot. 

Så när ettan närmar sig 75%, ungefär 15% för högt, är det självklart att gardera hela vägen. Framför allt krysset känns hyperintressant till alldeles för låga 15%. 


■■ Match 10. Det har varit rejält med kaos i Marseille den här säsongen. Märkligt nog har den hetlevrade Jorge Sampaoli lyckats få lite fason på resultaten mot slutet. Här har argentinaren dock en hel del bekymmer. Försvararen Caleta-Car åkte på rött kort i 3–3-matchen mot Montpellier senast och är avstängd. Inte rätt läge för det då Nagatomo, Amavi och Sakai redan saknas i backlinjen. Lägger man till Marseilles svajiga säsong i övrigt så är den höga streckningen (74%) ofattbar hög. Oddset på ettan är i skrivande stund 2,10, vilket betyder att den värdemässigt ska ner under 50% för att den ska hamna rätt. 

Lorient slåss för livet i de nedre regionerna av Ligue 1 och är högmotiverat. Det har också märkts på insatserna på slutet där de bara torskat en av de sex senaste. Här har de bra chans på fler poäng för att öka avståndet på två poäng ner till jagande Nimes på negativt kval. 

Supervärde på X2 som måste testas i jakten på de större pengarna. 


■■ I övrigt. Sassuolo har skadeproblem på sin viktiga frontlinje Defrel, Caputo och Berardi. De två sistnämnda har stått för 22 av lagets 49 mål i Serie A den här säsongen. Ändå övervärderas de grönsvarta rejält när ett inte alls oävet Fiorentina gästar. Viola stod upp bra mot Atalanta senaste rundan där formstarke Vlahovic gjorde två baljor. 

Finfint spelvärde på tvåan till alldeles för låga 23%. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 432-raderssystem 

• • •

SKRÄLLEN

Lorient (match 10)

Marseille har stora frågetecken i backlinjen och har ingen förtroendeingivande säsong i ryggen. Lorient har visat karaktär på slutet i jakten på nytt kontrakt och bara förlorat en av de sex senaste. Gästerna blir rejält undervärderade och är kupongens bästa tecken sett till spelvärde. 

SPIKEN

Barcelona (match 7)

Med så många andra bra skrällchanser på kupongen väljer jag att lita på Barcelona i finalen av Copa del Rey på neutral plan. Spelet har sett allt bättre ut på slutet medan Athletic Bilbao matchats hårt och är formsvaga. Under 70% är det en klart vettig spik. 

FAVORIT I FARA  

Wolverhampton (match 6) 

Wolverhampton saknar säsongens tre bästa målskyttar till den här matchen vilket knappast gör den redan knackiga offensiven bättre. Ändå tar det svenska folket för givet att Sheffield United kommer lägga sig ner och dö genom att strecka upp ettan alldeles för hårt. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: