Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stryktipset: Amrounis guide till omgången 26 mars

Foto: TOLGA BOZOGLU / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Det är inte den hetaste kupongen rent sportsligt men då samtliga landskamper är träningsmatcher är det stor sannolikhet att flera av toppnationerna roterar. Det kommer att lämna utrymme för skrällar. Både Danmark och Island är intressanta skrälldrag jag väljer att lägga extra fokus på.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

BÄSTA SPIKARNA

Fenomenalt Belgien gör inget misstag

4. IRLAND–BELGIEN 2

Belgien har ett fenomenalt facit när det kommer till landskamper senaste åren. Det här VM-slutspelet som kommer blir ett av de sista för den gyllene generationen.

Albanien blir en munsbit för stjärnlaget

5. SPANIEN–ALBANIEN 1

Om Spanien når upp i normal nivå ska inte Albanien ha något att sätta emot. Gästerna förlorade med 0–5 mot England förra landslagssamlingen. Oddsen är också talande för kvalitetsskillnaden mellan lagen med Spanien som klar favorit. Ettan står i skrivande stund i 1,14.

Onsdagslaget en bra motivationsvinnare

11. SHEFFIELD WEDNESDAY–CHELTENHAM 1

Sheffield har Berahino borta på landslagsuppdrag men det ska inte göra någon större skillnad för deras offensiv. Bannan har varit fantastisk från sin mittfältsposition och är lagets enskilt viktigaste spelare. Sheffield är otroligt starkt på hemmaplan och behöver vinna medan Cheltenham saknar motivation i det här skedet av säsongen.

SKRÄLLDRAGEN

Försvarsstarkt Schweiz spännande skrälldrag

1. ENGLAND–SCHWEIZ 1X2

Schweiz har inte samma stjärnglans som England men det är ett rutinerat landslag som spelat ihop i många år och har en tydlig spelidé. Man är väldigt svårslaget och kommer göra det svårt för England i deras anfallsspel.

Eriksens comeback ett stort plus

2. NEDERLÄNDERNA–DANMARK X2

Eriksen har varit det här landslagets hjärta och själ senaste åren. Hans comeback kommer ge den danska truppen ett emotionellt lyft. Det är två väldigt jämna nationer och man ska inte glömma att Danmark faktiskt gick hela vägen till semifinal i sommarens EM-slutspel.

Nordiskt möte med överstreckad favorit

3. FINLAND–ISLAND X2

Det skiljer inte så mycket mellan nationerna som streckningen föreslår. Island fick med sig ett kryss borta mot Rumänien i höstas, en motståndare som kan rankas som jämbördig med Finland. Det är en träningsmatch och jag ser inte riktigt varför Finland ska vara stor favorit.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 256-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. England–Schweiz 1

England får en chans att testa nya spelare inför kommande kvalmatcher och VM fram mot vintern. Spelet har inte sett bländande ut med kryss mot både Polen och Ungern senaste samlingarna. Schweiz kommer in till mötet fullt av självförtroende efter att man tagit sig till VM före Italien i sin kvalgrupp. Överstreckad etta!


2. Nederländerna–Danmark 2

Nederländerna har ett fantastiskt facit på hemmaplan senaste åren men man har också haft lyckan av att ha en väldigt enkel kvalgrupp. Det är inte den bästa upplagan av Nederländerna vi får se då Depay är deras stora stjärna. Eriksen gör comeback i landslaget för Danmark men Kjaer saknas på grund av skada.


3. Finland–Island 2

Finland tog sig till EM och presterade ungefär det man kan förvänta sig av landslaget. Deras stora stjärna Pukki har inte nått upp i samma nivå den här säsongen och när inte han presterar blir det väldigt tunt framåt för Finland. För Island saknas både Sigurdsson och Finnbogason. Insatserna har varit upp och ner under kvalspelet.


4. Irland–Belgien 2

Irland är ett landslag som haft en hel del problem senaste åren. Man har underpresterat sett till spelarmaterialet och målskyttet fortsätter att vara ett stort problem. Det ser väldigt trubbigt ut framåt. Man gjorde två bra matcher mot Portugal i kvalspelet men nu möter man ett Belgien med flera djupledshot i anfallet.


5. Spanien–Albanien 1

Spanien var illa ute i sin kvalgrupp men avslutade starkt och tog sig till VM före Sverige. Det är inte den bästa upplagan av Spanien vi sett men den håller ändå yppersta världsklass. Man var ytterst nära att bärga Nations League-titeln. Albanien kommer att få slita defensivt mot ett tekniskt och passningsskickligt Spanien.


6. Tyskland–Israel 1

Tyskland går in till mötet som storfavorit men man har en del bortfall från truppen. Gnabry var den senaste spelaren att lämna återbud efter sjukdom. Israel behöver överprestera samtidigt som Tyskland gör en dålig match för att det ska bli någon skräll. Tysklands målskillnad senaste fem matcherna ligger på 23–2. PSV:s Zahavi är Israels främsta offensiv hot.


7. Ipswich–Plymouth 1

Hett möte på den övre halvan av tabellen mellan två av seriens formstarkaste lag. Ipswich har en förlustfri svit på tio raka matcher inför helgens drabbning. Plymouth jagar sin sjunde raka seger. Gästerna har hållit nollan i sex raka matcher. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Plymouth med 2–1. För mig har Ipswich blivit för stor favorit, tidig gardering.


8. Accrington Stanley–Gillingham 1

Gillinghams offensiv problem har varit en följetong genom hela säsongen. Med sina 29 gjorda mål på 39 matcher är man näst sämst i hela ligan. Man har inte lyckats få fram någon utpräglad målskytt den här säsongen och det har kostat laget dyrt. Noterbart att åtta senaste matcherna har gått under 2,5 mål så räkna inte med någon målfest till helgen heller...


9. AFC Wimbledon–Cambridge United 1

Det är två av seriens formsvagaste lag som möter varandra. Cambridge har i grunden ett bättre lag om man ser till kvalitén i truppen. Ironside och Smith har tillsammans stått för hälften av gästernas mål den här säsongen. Wimbledon befinner sig just nu under strecket med en poäng upp till säker mark. Hemmaplan väger tungt i den här typen av matcher i botten.


10. Doncaster–Charlton 2

Charlton vann relativt enkelt med 4–0 när man lagen möttes tidigare under säsongen. Bortaspelet har dock varit ett stort problem för Charlton i år. Gästerna har endast lyckats plocka fyra segrar på 18 försök. Bottenlaget Doncaster är i stort behov av poäng men det offensiva spelet fortsätter att vara problematiskt för hemmalaget – tvåan spikas.


11. Sheffield W–Cheltenham 1

Sheffield är en poäng från play off i nuläget men formkurvan pekar uppåt. I januari spetsade man till truppen med flera värvningar som gett resultat. Hemma-laget har endast förlorat två av sina tolv senaste matcher. Cheltenham befinner sig mitt i tabellen utan någonting att spela för mer än äran med sju omgångar kvar av serien.


12. Shrewsbury–Lincoln 1

Den rutinerade anfallaren Udoh har gjort succé den här säsongen för Shrewsbury. Utöver sitt target-spel har han lyckats få till målskyttet också. Han är med sina elva mål lagets bästa målskytt och en stor anledning till att Shrewsbury inte är indraget i bottenstriden. Shrewsbury är ett av seriens defensivt starkaste lag. Utgångsetta på kupongen.


13. Port Vale–Sutton Utd 1

Sexpoängsmatch i jakten på play off-platser. Port Vale har träffat rätt med formen och kommer allt närmare en placering bland topp sju. För Suttons del har insatserna svajat men man tog en viktig seger borta mot bottenlaget Oldham förra omgången. Rent statistiskt är det näst intill helt jämnt mellan lagen men formen talar onekligen för hemmasegern.

ANNONS:
Expertens systemförslag: