Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stryktipset: Amrounis guide till omgången 19 mars

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Det blev relativt hög utdelning förra helgen på 13 rätt trots att flera favoriter hittade hem. Den här helgen kan vi få se något liknande då kupongen är otroligt svår på förhand. Det finns två favoriter som står i under 2,00 gånger pengarna. Jag väljer att förlita på mig en av dessa och spikar Chelsea.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

BÄSTA SPIKARNA

Blues har fått en drömlottning

1. MIDDLESBROUGH–CHELSEA 2

Chelseas trupp tycks endast blivit stärkt av det som händer runt klubben just nu för laget radar upp segrar. I veckan slog man Lille trots att spelet inte såg bländande ut. Gästerna har fått en drömlottning för att kunna ta sig vidare till en semifinal på Wembley. Givet spikförslag.

Statistiken talar för West Bromwich

2. BRISTOL CITY–WEST BROMWICH 2

Bristol City har överpresterat den här säsongen sett till deras spel men nu börjar det jämna ut sig. Hemmalaget har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Trots WBA:s svaga tabellplacering så är man det laget som har näst högst förväntade mål (xG) i serien bakom Fulham.

Svårslaget Dons fixar en dubbel

10. CAMBRIDGE–MK DONS 2

MK Dons är otroligt svårslaget för stunden. Man lyckades få med sig en poäng i toppmötet mot Wigan förra omgången efter en sen kvittering. När dessa två lag möttes tidigare under säsongen vann MK Dons med 4–1.

SKRÄLLDRAGEN

Det blir värde i hemmalaget

4. HULL–LUTON 1X2

Hull kommer från en seger borta mot Coventry där spelet imponerade. Jag är övertygad om att Luton kommer bli en av kupongens mest överstreckade favoriter. Det här är ingen enkel bortamatch som man går ut och vinner. Det kommer finnas värde att hämta i Hull.

Utan stjärnan är Blackburn sårbart

5. READING–BLACKBURN 1X2

När Brereton inte finns med saknas det djupledslöpningar och någon som kan dra åt sig markeringar för att öppna upp offensiven. Det är inte bara hans målskytte som är nyckeln till Blackburns anfallsspel. Reading tog en meriterande poäng borta mot Bournemouth i veckan.

Kontringsskickligt Elfsborg ett bra skrälldrag

13. HAMMARBY–ELFSBORG 1X2

Hammarby visade i matchen mot Norrköping att det fortfarande finns brister i försvarsspelet. Mot ett så pass skickligt kontringslag som Elfsborg under Thelin kan det komma att straffa sig. 22% på tvåan är alldeles för lågt.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 256-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Middlesbrough–Chelsea 2

Middlesbrough har redan slagit ut United och Tottenham ur cupen. Skulle man lyckas upprepa bedriften mot Chelsea så gör man någonting historiskt. Chelsea spelade Champions League i veckan vilket kan ha en påverkan men kvalitetsmässigt skiljer det mil mellan lagen. Tvåan är en sund spik på kupongen.


2. Bristol City–West Bromwich 2

West Bromwich har haft en ytterst märklig säsong då man länge låg med i toppen av ligan innan någon form av mental kollaps skedde som gjorde att laget rasade i tabellen. Nu tycks tränarbytet och värvningarna börja ge resultat för insatsen senast mot Fulham var riktigt bra. Bristol City kommer från en svag insats senast.


3. Huddersfield–Bournemouth 2

Huddersfield otroliga svit på 17 raka matcher utan förlust i ligan fick sitt slut när laget föll borta mot Millwall förra omgången. Sanningen är att Huddersfield sprungit lite för bra sett till hur man faktiskt spelat. Bournemouth har andraplatsen i sina egna händer men prestationerna på slutet har varit sådär. Kvalitetsmässigt är Bournemouth ett betydligt bättre lag.


4. Hull–Luton 2

Luton är på allvar med i kampen om uppflyttningen efter 4–0-segern i veckan mot Preston. Gästerna befinner sig på en femteplats i tabellen med sex poäng upp till direktplatserna. Hull saknar Cannon, Coyle, Emmanuel och Williams. Baxter är tveksam till spel. Luton har Bradley, Steer och Osho borta från spel.


5. Reading–Blackburn 2

Blackburn tog en viktig seger mot Derby förra omgången efter några sämre matcher. Gästerna sliter med formen och mycket beror på det jobbiga skadeläget. Deras skyttekung Brereton förväntas inte vara tillbaka förrän efter landslagsuppehållet. Utan honom blir Blackburn väldigt uddlöst i sin offensiv.


6. Stoke–Millwall X

Millwall går otroligt starkt just nu trots att skadeläget är jobbigt för gästerna. Man har hela sju spelare på skadelistan inför helgens möte. Med det sagt så har gästerna fem raka matcher utan ett insläppt mål och en förlustfri svit på åtta matcher. Det blir en tuff uppgift för Stoke som letar efter formen. Stoke har inte vunnit en match sedan början februari.


7. Swansea–Birmingham 1

Swansea spelar en passningsfotboll som är väldigt tilltalande men spelfilosofin gränsar till att bli naiv i vissa skeden av matcherna. Det har också kostat när man ställts mot lag som Fulham då man blir straffat för sina misstag. Bennett är ett frågetecken för hemmalaget medan Birmingham saknar Friend och Deeney. Ettan kommer att bli överstreckad.


8. Oxford United–Ipswich 1

Oxford går in till mötet med en strålande form med fem segrar på sina sex senaste matcher, men även Ipswich imponerar med nio raka matcher utan förlust. För gästerna är det seger som gäller om man vill ha något med play off-striden att göra. Oxford har en sylvass offensiv duo i Taylor och Brannagan som tillsammans stått för 32 av lagets 73 mål framåt.


9. Lincoln–Sunderland 2

Sunderland har den största budgeten i ligan och den profilstarkaste truppen men man ser återigen ut att slarva bort avancemanget till The Championship. På slutet har insatserna sett bättre ut men stabilitet saknas. Stjärnan McGeady befinner sig fortfarande på skadelistan. Däremot har landslagsmeriterade Defoe fått en del speltid på slutet. Lutar åt tvåan.


10. Cambridge United–Milton Keynes Dons 2

Cambridge ligger precis i mitten av tabellen utan någonting att spela för. Det har märkts på deras senaste prestationer. Hemmalaget har gått mållöst från tre raka matcher och har fyra raka matcher utan en seger. Nu möter man formstarka topplaget MK Dons som är obesegrat i elva raka matcher. Allting talar för tvåan.


11. Portsmouth–Wycombe 1

Både Wycombe och Portsmouth befinner sig i jakten på play off-platserna och båda lagen har visat god form på slutet men tre poäng i helgen är en absolut nödvändighet. Wycombe har fått behålla stora delar av laget som spelade i The Championship. Det är framförallt deras defensiv som sett alarmerande dålig ut för att vara ett aspirerande topplag.


12. Charlton–Burton Albion 1

Charlton bröt sin negativa trend på sju raka matcher utan förlust när man besegrade Gillingham på hemmaplan förra omgången. Charlton har ett lag som ska vara på den övre halvan av tabellen. Det är svårt för både Charlton och Burton att hitta motivation i det här skedet av säsongen då båda är fast i mitten av tabellen. Hemmaplan har en enorm betydelse.


13. Hammarby–Elfsborg 1

Hammarby visade styrka när man hämtade underläge till seger mot Norrköping för att ta sig vidare till den här matchen. Elfsborg vann ett taktiskt schackspel mot Göteborg i sin match. Hammarby har mer talang i truppen men Elfsborg fungerar bättre som lag för stunden. Tidig garderingsmatch på kupongen.

ANNONS:
Expertens systemförslag: