Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spiktvåan till 25% är heta jackpotdraget

Foto: PETER CZIBORRA / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det är ont om klara favoriter på lördagens kupong. 

I The Championship finns det flera bra kanondrag där lag som Huddersfield och Cardiff undervärderas rejält och kan streckas till REA-priser. 

Med 13 miljoner i jackpot finns det alla möjligheter till fin utdelning.   

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel  

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem 

• • •

För andra veckan på raken så slungas det ut en jackpot på 13 miljoner. 

I kombination med en uppsjö av övervärderade lag, få klara favoriter och svårtippade matcher så känns helgens Stryktipskupong riktigt intressant.

■■ Nio matcher hämtas från The Champions och det är dit jag vänder mina blickar först. Det är oundvikligt då det svenska folket ser ut att hamna väldigt fel på flera håll. Överstreckade hemmafavoriter är ett genomgående tema där Luton (match 9), Barnsley (match 10) och Preston (match 13) alla streckas runt eller över 50% i vad som ska vara helt öppna matcher. Här är inte frågan vilka av dessa favoriter som ska spikas, utan vilka (om inte alla) som ska chansas bort. 


■■ Luton har gjort det klart över förväntan denna säsong, framför allt hemma på Kenilworth Road. Men spelmässigt är det inget lag som dominerar matchbilder och har inte skyttekung James Collins rätt dag så är offensiven inte särskilt fruktad. 

Huddersfield, med spanska coachen Corberan, är däremot ett lag som gillar att äga mycket boll. Här tror jag gästerna kommer vinna bollinnehavet och tillåtas föra matchen. Att det inte blev vinst senast hemma mot Stoke, som fick ett rött kort i 45:e minuten, var smått otroligt med 71% bollinnehav och mängder av lägen. Innan dess körde Hudds fullkomligt över Bristol City borta, ja spelmässigt då, för matchen förlorades med 1-2 trots 26-4 i ”goal attempts”. 

Det skulle inte förvåna om det blir retroaktiv utdelning nu. Jag tycker det här är en helt öppen match och när ettan då streckas till 57% så är det ett enkelt val att strecka från höger. 20% på tvåan är ett kap. 


■■ Den galnaste streckningen av de alla hittas dock i match 7 där tipparna sätter på Bristol City en alldeles för stor kostym. Ser man till statistiken och skapade målchanser så är Bristol City det lag som har haft mest tur i The Championship. Prestationsmässigt ska de ligga klart längre ner i tabellen och snarare slåss i botten än toppen. Det svenska folket bryr sig dock bara om en sak, tabellen, och streckar upp ettan till över 50%. Enligt spelbolagen ska Bristol inte ens vara favoriter i matchen och borde snarare stå i 30%. 

Cardiff har visserligen haft en formsvacka, men det färska tränarbytet till Mick McCarthy har gett en positiv effekt och truppmässigt är gästerna bättre. På topp finns giftige Kieffer Moore, bland annat. 

Att värdespika tvåan till 25% är det enklaste valet på hela kupongen. 


■■ Efter 0–9 i baken borta mot Manchester United verkar Southampton få lågt förtroende i match 2 borta mot Newcastle. Storförlusten, där Jankewitz tog ett rött kort och förstörde chanserna redan i matchens andra minut, ska dock tas med en nypa salt. Historiskt brukar lag ta sig samman och knyta näven i fickan efter en sådan förnedring och Southampton är inte ett sämre lag nu än innan torsken. Jag rankar de rödvita klart högre än Newcastle. Här råder det dessutom smått positiva tongångar om att viktiga Romeu och Vestergaard är på väg tillbaka från skador. Och med skyttekung Ings på topp kan det komma mål från ingenstans. 

Förutom i vinsten borta mot Everton, där Skatorna gjorde sin kanske bästa match för säsongen, ser Newcastle ut som det bottenlag det är. Southampton vann det här mötet ytterst rättvist med 2–0 i november. 

Jag tror på bra chans till återupprepning och spikar tvåan till spelvärda 33%. 


■■ Av kupongens två största favoriter, Manchester United (match 1) och Bournemouth (match 12) spikar jag den förstnämnda och garderar den andra. Bournemouth är inne i en riktigt jobbig formsvacka som är på väg att kosta dem en play off-plats. Trots ett tacksamt spelschema har det blivit fyra raka förluster i ligan och 1–2 hemma mot bottenlaget Sheffield W fick bägaren att rinna över för styrelsen som sparkade tränare Tindall. Någon ersättare är inte klar, men Jonathan Woodgate som kommer från en bedrövlig tränarinsats hos Middlesbrough, tar över tillfälligt. Jag är tveksam till att han är mannen som kan lyfta klubben. Inte blir det bättre av att den norska anfallaren Joshua King har lämnat laget på lån till Everton. 

Birmingham är inget extra, men har inget att förlora och kan få en matchbild som passar perfekt. Här lär gästerna ligga lågt och låta Jutkiewicz på topp jobba på omställningarna. Den visan har bland annat lurat Brentford under säsongen. 

Till 11% chansar jag med skrälltvåan.  

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 432-raderssystem 

• • •

SKRÄLLEN

Birmingham (match 12)

Birmingham lär få en passande matchbild, där de kan släppa ifrån sig bollen och ligga lågt, mot ett pressat Bournemouth utan huvudtränare och fyra raka förluster i ryggen. 

SPIKEN

Manchester United (match 1)

Efter Liverpools formsvacka är plötsligt Manchester United den enda riktiga titelutmanaren till Man City. Överkörningen av Southampton gjordes visserligen i numerärt överläge, men osade kvalitet och ökade självförtroendet. Everton blandar och ger och känns totalt sett överskattat. Trolig etta! 

FAVORIT I FARA  

Luton (match 9) 

Luton är inget lag som trivs bäst som favoriter. Huddersfield är mer trygga med bollen och lära föra den här matchen spelmässigt. Med tanke på den potentiella matchbilden går den höga streckningen på Luton (57%) inte att motivera. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: