Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spiken till 17 procent nyckeln till miljonerna

Foto: MOLLY DARLINGTON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Med 18 miljoner i jackpott höjs temperaturen på Stryktipset denna lördag. Jag har hittat ett miljondrag i Blackburn som undervärderas rejält och överstreckade Bournemouth är favoriten att fälla för de riktigt stora pengarna.   

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel  

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem  

• • •

Det var längesedan vi hade en så välfylld skattkista att slåss om på Stryktipset. 18 miljoner i jackpot lär locka en hel del till att knåpa ihop en rad i jakten på miljonerna, räkna med hög omsättning. 

Två Premier League-matcher, tio drabbningar från The Championship och så pricken över i som avslutning – allsvensk premiär i Örebro! Kupongen har helt klart potential att lösa rejäl utdelning. 

Men då gäller det som alltid att man ger det chansen också. Vissa favoriter måste bara garderas, vare sig man vill eller inte, om miljondrömmen ens ska kunna bli verklighet på 13 rätt. 

Här är favoriterna jag garderar i min egen jakt på de stora pengarna: 


■■ Match 10 blir en nyckel denna lördag. Bournemouth kliver in som stora och överstreckade favoriter efter tre raka segrar. Det svenska folket har i stort sett redan bestämt sig, här kommer fjärde raka. Mot Blackburn senast var dock Körsbären inte överlägsna på något sätt och hade motståndet varit mer effektivt hade det slutat annorlunda. Här är hemmalaget inte värt en streckning över 75% som är fallet. 

Coventry tog en viktig seger till nytt kontrakt mot Bristol City senast där vår egen Gyökeres hoppade in och fick näta. Det är dock fortsatt för liten marginal ner till strecket för att kunna slå sig till ro. Coventry kommer kämpa till sista svettdroppen. Visst är Bournemouth överlägset truppmässigt och rättmätig favorit, men Coventry har betydligt större chans till poäng än vad strecken säger. 

De som går för de riktigt stora pengarna kritar ner alla tecken och hoppas på en superskräll till 11%.  


■■ Match 1. Aston Villas Jack Grealish förväntades vara tillbaka efter skada mot Fulham senast. Men den viktige storstjärnan fick ytterligare känningar och tvingades avstå. I veckan har han inte tränat fullt med laget och det är återigen tveksamt om mittfältaren kommer att kunna delta borta mot Liverpool. Någon repris på den makalösa 7–2-segern från i höstas kan vi så klart glömma för Villa, men frågan är om Liverpools viktiga Champions League-retur gör att denna match kommer lite i kläm för The Reds. 

Med tanke på Pools lynniga uppträdande och direkt usla prestation mot Real Madrid är det inte fel att gardera den högt streckade ettan. 


■■ Jag tycker mig ha luskat fram en riktigt häftig chansspik i match 6. Mick McCarthy har tappat magin som inledde hans tränargärning i Cardiff. 0–5 mot bottenlaget Sheffield Wednesday var säsongens sämsta insats och det såg märkligt håglöst ut hos walesarna. En vinst på de sex senaste gör nu att play off-spel i praktiken är uteslutet. Nu ska säsongen bara spelas av. 

Blackburn har inte heller fått till det, men truppen är minst lika bra som motståndarnas här och förlusten mot Bournemouth lovade spelmässigt mer. Och nyligen spelade Rovers 1–1 borta mot suveräna serieledaren Norwich. Försvarsspelet är bra och kan skyttekung Adam Armstrong bara komma tillbaka till höstens form så finns det rejält med sparkapital. 

Jag ser den här matchen som helt öppen mellan två lag som mest spelar för äran. Dagsform och tillfälligheter kommer bli avgörande. 

När ettan just nu överstreckas till nära 60% så väljer jag sida och chansspikar Blackburn till häftiga 17%. Där snackar vi miljondrag! 


■■ Trygga spikar är det ont om, men jag lägger mina ägg i Chelsea-korgen i match 2. Förutom stortorsken mot WBA (2–5) som präglades av en tidig utvisning på Thiago Silva, som är ett av få avbräck på grund av sin avstängning, så har Chelsea imponerat kraftigt sedan Tuchel tog över. Laget har knappt släppt in några mål och anfallsspelet är mer varierat där flera spelare växt. Löste en stark 2–0-seger mot Porto i veckan utan att egentligen imponera, och det är ju imponerande i sig. 

Crystal Palace lyckades sno med sig en poäng borta mot Everton senast och som vanligt när det gäller CP så var det knappast rättvist. Batshuayi fixade den sena kvitteringen, men då han är utlånad från just Chelsea får anfallaren inte delta här. Då Zaha inte heller visat någon formtopp så tror jag värdarna får svårt att spräcka målnollan. Örnarna brukar ha svårt mot Chelsea och blev utklassade i London med 4–0 tidigare denna säsong. 

Tvåan streckas just nu rimligt till 62%, en bra spik! 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 432-raderssystem 

• • •

SKRÄLLEN

Coventry (match 10)

Avgörande match för hur utdelningen ska landa denna lördag. Bournemouth har tre raka segrar, men insatsen mot Blackburn övertygade inte spelmässigt och Körsbären överstreckas rejält av det svenska folket. Coventry har fortsatt mycket att spela för i bottenstriden. Till 11% måste skrälltvåan med för spelvärdet. 

SPIKEN

Chelsea (match 2)

Glömmer vi 2–5-förlusten mot WBA där en tidig utvisning förstörde festen så ser Chelsea ruskigt solida ut. Vann mot Porto i veckan utan att ens imponera. Crystal Palace får inte använda poängräddaren mot Everton, Batshuayi, då han lånas från just Chelsea. Trolig tvåa.  

DRAGET

Blackburn (match 6) 

Trots 0–5 i baken mot bottenlaget Sheffield W så ger inte det svenska folket upp på Cardiff och streckar hemmalaget alldeles för högt. Blackburn håller i grunden minst samma klass och gjorde en bra match spelmässigt, trots förlusten, mot Bournemouth. Bättre utdelning här? Helt jämn match i min bok och då är den fräcka tvåan till 17% ett kap.

ANNONS:
Expertens systemförslag: