Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spika City – och fynda fina skrällbud i Championship

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

En spik kommer gratis på lördagens Stryktips när ett Manchester City på gång tar emot Fulham. En banketta, helt enkelt.  

De bästa skrällarna hämtas i The Championship där svaga favoriter som Bristol City och Norwich chansas bort helt för att säkra utdelning.   

• • •

ANNONS: SPELA STRYKTIPSET MED EXPRESSENS EXPERTER 

ANNONS: SPELA EXPERTENS 96-RADERSSYSTEM 

• • •

Vi sa i Stryktipspodden förra veckan, när Manchester City klev in som stora favoriter hemma mot Burnley, att det bara var att spika de ljusblå. Men det kan ge en halv miljon ändå för 13 rätt. City vann planenligt med 5–0 och utdelningen landade ändå just kring halvmiljonen. Det känns som historien upprepar sig denna vecka. 

■■ Manchester City kliver in som, om möjligt, ännu större favoriter när Fulham gästar i match 3. Truppläget ser bra ut för de ljusblå och det var sannolikt skönt att äntligen få proppen ur mot Burnley, efter att ha haft problem med just målskyttet. Borta mot Porto i veckan var det visserligen samma vis, med ett stort spelövertag, där City borde vunnit med ett par bollar. 0–0 räckte ändå till att säkra gruppsegern, vilket gör att Guardiola kan lufta truppen mot Marseille nästa vecka och kan gå på bästa möjliga lag nu. 

Fulham har visserligen höjt sig ett snäpp sen den usla inledningen. Men det här blir kattens lek med råttan. 

Det är bara att spika ettan och gå vidare. 4–0? 

■■ Med en så stor streckfavorit som spikas så gäller det dock att våga chans bort sämre favoriter för att ge sig själv rätt förutsättningar till bra utdelning. 

När det gäller för för högt streckade favoriter så kan man alltid vända sig till The Championship där det svenska folket ofta övervärderar topplagen. Här är några exempel: 

■■ Jag har gått emot serieledande Norwich i två tips på raken nu. Ett lyckat drag då de förra lördagen tappade poäng hemma mot nykomlingen Coventry och i veckan förlorade med 1–3 mot Luton. En stor anledning till de skrala insatserna är den långa skadelistan där flera viktiga pjäser är out. Det är fortsatt ett stort frågetecken på Pukki och båda hans anfallspartners Hugill och Idah. I de senaste två matcherna har Norwich spelat utan en renodlad anfallare. 

Här ställs de mot ett hårt jobbande försvar när Sheffield W gästar. Sedan Tony Pulis tog över har Wednesday varit ett defensivt disciplinerat lag. Lyckades stå pall hemma mot Reading senast trots spel med en man mindre i 60 minuter och tog nyligen en bra pinne borta mot topplaget Swansea. Jag räknar med en målsnål match och tror det finns goda chanser till att Norwich tappar poäng för tredje matchen på raken. Ettan till dryga 60% chansas bort. X2. 

■■ Preston är säkerligen en lockande spik i match 12 när mediokra nykomlingen Wycombe kommer på besök. Här har dock streckningen dragit iväg för hårt på ettan som snuddar 70%. Så stora favoriter ska knappt inget lag i The Championship vara i normalfallet och framför allt inte ett ojämnt Preston. Hemma på Deepdale har Preston haft stora problem och faktiskt förlorat sex av sju matcher. 

Wycombe har efter en trevande start kommit in i Championship-tempot och vet hur man parkerar bussen. Bara två insläppta på de fyra senaste matcherna vittnar om ett hårt jobbande lag. 

Här är det bara att kräma på med alla tecken där tvåan är en kupongrensar av rang.  

■■ Bristol City i match 7 är en annan favorit som jag inte har förtroende för. Blev utspelade i den första halvleken borta mot QPR senast, men lyckades ändå åka hem med tre poäng. Samma visa i matchen innan dess mot Reading där Bristol inte hade en chans och bland annat förlorade skotten mot mål med 4–21 i 1–3-förlusten. Birmingham är inte heller något extra, men har en helt okej trupp. Ska inte räknas bort när ettan snuddar 60%. 

Jag går för de större pengarna och chansar bort ettan helt. X2. 

■■ I övrigt. The Championships två skyttekungar ställs mot varandra när Ivan Toneys (13 mål) Brentford tar emot Adam Armstrongs (14 mål) Blackburn i match 4. Två poängmässigt formstarka lag där Brentford dock har fått det att lossna mest om man även tar de spelmässiga insatserna i beaktning. Blackburn har haft lite mer flyt och inte varit lika dominant. Armstrong avgjorde sent mot Millwall i veckan. Brentford är en potentiell spik om ettan håller sig runt 50%. 

■■ Manchester United har vunnit samtliga fyra bortamatcher och gjorde en bra spelmässig insats mot PSG i veckan. West Ham har inlett ligaspelet sensationellt, men frågan är bara hur länge det kan pågå? The Hammers hade rejält med flyt mot Aston Villa i veckan när Villa fick ett mål tveksamt bortdömt och missade en straff. Det råder ingen tvekan om att Man United är det starkare laget och när tvåan i match 1 streckas under 50% är det en bra sida att välja. 

ANNONS: SPELA EXPERTENS 432-RADERSSYSTEM 

• • •

SKRÄLLEN

Birmingham (match 7)

Birmingham är svårspelade och inte lätta att bryta igenom. Möter ett övervärderat Bristol City som spelmässigt inte alls imponerat i de senaste matcherna. Tvåan till 17% går inte att lämna utanför. 

SPIKEN

Manchester City (match 3)

Fick äntligen utdelning för sitt stora spelövertag mot Burnley (5–0). Truppläget ser bra ut och här väntar liknande kvalitet på motstånd i Fulham. Det kommer bli spel mot ett mål. Banketta! 

FAVORIT I FARA

Norwich (match 10) 

Norwich har fortsatt stora problem med skador på flera viktiga spelare. Frågetecken för bland annat Pukki återigen. En reservbetonad elva såg inte alls bra ut i veckan mot Luton. Tighta Sheffield W blir ingen lätt uppgift utan tillgång till renodlade anfallare.

ANNONS:
Expertens systemförslag: