Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spika blågult i jakten på jackpotpengarna

Foto: BILDBYRÅN

Värdefulla poäng står på spel och förhoppningsvis stärker Sverige sin EM-aktie de kommande dagarna. Malta ”ska bara” besegras på bortaplan. Spik!

Italien säkrar en plats i EM-slutspelet och ett mediokert och uppgivet Grekland besegras med marginal på hemmaplan. Ettan spikas och andra starka vinnare är Rumänien, Armenien och Polen.

Jackpot höjer intresset men det är svårt att hitta några guldkorn. Finland och ett förstärkt Chile är underspelade och kan höja utdelningen för 13 rätt.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång  

Del 2: Ligatabeller 

Bästa spikarna

Sverige lämnar semesterön med full pott

1. Malta–Sverige 2

Sverige kommer till spel utan en handfull spelare mot Malta. Men det skiljer mycket mellan länderna i grunden. Janne Andersson är en mästare på att få ut det bästa ur en grupp och ska det bli EM-spelspel kommande sommar är det tre poäng som gäller.

Italien säkrar en plats i EM-slutspelet

4. Italien–Grekland1

Italien missade fotbollsfesten i Ryssland förra sommaren efter att ha blivit utslaget av Sverige i de avgörande kvalmatcherna. Grekland har inte gjort många rätt de senaste säsongerna och agerar uppgivet. Italien har inte tappat poäng än och gör det knappast hemma mot Grekland. Vid tre poäng säkras en plats i EM-slutspelet.  

Slåss om en EM-plats – tar tre viktiga poäng

6. Färöarna–Rumänien 2

Rumänien har fått ordning på defensiven och ska man vara med och kämpa om en plats i EM-slutspelet har man inte råd att tappa poäng på Färöarna.

Skrällvarningarna

Finland är lite oväntat på väg mot EM-slutspel

5. Bosnien-Hercegovina–Finland 2

Finland har gjort ett bra kval och var inte långt från att ta poäng mot Italien. En mycket tveksamt dömd straff avgjorde tillställningen. Lagkaptenen och ledaren på planen Tim Sparv har lämnat klartecken till spel. Edin Dzeko saknas i Bosnien-Hercegovina och hemmalaget måste gå för tre poäng och kan gå bort sig.

Chile får tillbaka rutinerade spelare

8. Colombia–Chile 2

Matchen spelas på neutral plan och det är ett tag sedan Colombia besegrade Chile. Offensiva stjärnor saknas dessutom i Colombia medan motståndaren får tillbaka flera bärande spelare. Chile ska vara favorit?

Kapabelt – och svårspelat på hemmaplan

11. Slovenien–Österrike 1

Slovenien är kapabelt att gå i närkamp med Österrike på hemmaplan. Och segern behövs nog om det ska bli avancemang från gruppen. Matchen är en av få öppna tillställningar på kupongen. Ta tidigt med alla tecken.