Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sköna miljoner i potten – här är jackpotdragen

Foto: GARETH FULLER / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Med tolv miljoner i jackpot gäller det att hålla tunga rätt i mun på ett Stryktips med mängder av lag det svenska folket inte är vana vid. 

Bra spikar hämtas i FA-cupen där jag tror både Brighton och Sheffield United gör jobbet mot passande motstånd. 

Bästa skrällarna hittas i jämna League One där framför allt formtoppade Shrewsbury har alla förutsättningar att skaka Sunderland.  

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

ANNONS: Lämna in expertens 96-raderssystem 

• • •

Det är ett tämligen unikt Stryktips vi har att sätta tänderna i denna lördag. Eller vad sägs om Premier League, The Championship, FA-cupen och League One. Och det är de två sistnämnda, mer svårtippade tävlingarna, som dominerar kupongen. 

Det skulle inte förvåna om det svenska folket hamnar rejält snett på ett par matcher.

Samtliga matcher, förutom Aston Villa–Newcastle, har avspark klockan 16.00. Det är en stor fördel för alla som avvaktar startelvorna som släpps runt 15.00. Med tanke på de många cupmatcherna är det information som kan vara helt avgörande då vi får svart på vitt hur lagen eventuellt roterar.  

Här kan det dyka upp ”gratisdrag” för alla som har is i magen. Men jag ska iallafall göra ett försök till en analys redan nu. Här är mina tidiga drag. 

■■ Tre Premier League-lag ska in i FA-cupelden och alla möter motstånd från League One på hemmaplan. Jag väljer att spika två av dem, men går för den stora skrällen i den tredje. 

Brighton tar emot Blackpool i match 6. Brighton hade det förvånansvärt tufft att ta sig förbi lilla Newport i den förra rundan. Jag lägger dock inga större värderingar i den matchen som jag såg i sin helhet. Den spelades på någon slags stelfrusen rugbyplan där till och med Zlatan hade haft svårt med bollkontrollen. Nu får Brighton tillgång till en riktig matta igen och det är viktigt för Graham Potters bolltrillande spelidé. Senast ställde tränaren upp med en relativt stark elva i cupen och även om det roteras är spelarna som kommer in på en bra nivå. Som Davy Pröpper, helt ordinarie i fjol, och nyförvärvet från Anderlecht Percy Tau. 

Blackpool lyckades hemma slå ut West Bromwich i den förra rundan, men på bortaplan mot ett mer spelskickligt lag blir det svårt. Totalt sett har gästerna en rätt svag säsong i League One, där de parkerar på en mittenplacering. 

Här tar det stopp i cupen. Jag spikar ettan runt 70%. 


■■ Match 3. West Ham gör en riktigt bra säsong i Premier League, men har också en historia av att åka på riktiga nitar i FA-cupen de senaste säsongerna. De har faktiskt inte tagit sig förbi den här tidiga fjärde rundan någon gång de senaste säsongerna, trots tacksamt motstånd från lägre divisioner de flesta år. Nu har The Hammers match redan på tisdag igen borta mot Crystal Palace i Premier League, det innebär garanterad rotation där en viktig spelare som skadebenägna Antonio bör vilas. 

Av de League One-lagen som är vidare rankar jag Doncaster högst. Formen i ligan är stark med sex vinster på de sju senaste och det skulle inte förvåna om laget spelare i The Championship nästa säsong. I förra rundan slog de ut Blackburn på bortaplan, en fin skalp. 

Med tanke på de tolv miljonerna i jackpot och att FA-cupen av tradition brukar bjuda på ett par fräcka skrällar så gillar jag verkligen att få med alla tecken här när ettan blir kupongens högst streckade tecken. 


■■ För alla som går för de stora pengarna hittas dock de mer troliga skrällarna i League One. I match 12 tar klassiska Sunderland emot Shrewsbury. Sunderland får det inte att stämma denna säsongen heller och lär få stanna i tredjedivisionen ytterligare ett tag. Formen är risig med en vinst de senaste fem matcherna och på Stadium of Light har det blivit förvånansvärt få vinster, bara tre stycken på elva försök. 

Shrewsbury har i sin tur hittat formtoppen med bara två tappade poäng de senaste fem. Ett insläppt mål på de matcherna trots att de mött tre av de fyra topplagen imponerar rejält. Bland annat har Shrews slagit tidigare nämnda Doncaster, ett av ligans bästa lag, på bortaplan. 

15% på tvåan duckar jag inte. Ett riktigt fint skrälltecken. 


■■ Samma sak gäller i match 13 där fjolårets Championship-lag Charlton också går tungt. Lee Bowyer kan framför allt inte vara nöjd med försvarsspelet som släppt in alldeles för många mål, inte minst på hemmaplan. 

Gästande Swindon är visserligen ett bottenlag, men visade senast borta mot Ipswich att såna här matcher passar dem fint. Då fick Swindon slå ur underläge, ligga på rulle och kunde vinna med 3–2. Här kommer de in med ett lugnare spelschema i ryggen som ska vara en fördel. 

Även här får vi skrälltvåan till 15%. Missa inte den! 


■■ I övrigt. Bristol City har många avbräck, tveksam form och har torskat fyra raka bortamatcher. Millwall gjorde en bra insats i vinsten borta mot Huddersfield senast och känns på gång. 

Ettan gillas i match 5 till runt 50%. 

Peterborough har en stekhet anfallare i Clarke-Harris med sex mål de senaste sex matcherna och laget visar stark form. Ipswich lär få många streck på grund av det mer kända namnet, men är inte alls att lita på. 

Tvåan i match 10 är en spännande värdespik till alldeles för låga 33%. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 432-raderssystem 

• • •

SKRÄLLEN

Shrewsbury (match 12)

Shrewsbury är ett av hela League Ones formstarkaste lag och har lagt topplag efter topplag på rygg mot slutet. Fyra hållna nollor på de fem senaste imponerar stort. Ett övervärderat Sunderland på fortsatt dekis är ingen omöjlig uppgift. Tvåan till 15% lockar. 

SPIKEN

Sheffield U (match 7)

Sheffield United var spelmässigt helt överlägsna Bristol Rovers i den förra rundan, även om vinsten blev onödigt knapp. Plymouth har kortare vila till den här matchen och mittenlaget i League One får det tufft mot vinsthungriga United. 

FAVORIT I FARA  

Charlton (match 13) 

Charlton har en riktigt tveksam formrad där försvaret läcker. Det här kan bli en matchbild som passar Swindon bra, då de gillar att slå ur underläge och ligga på rulle. Senast slog gästerna Ipswich borta. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: