Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sammansvetsat Chelsea är omgångens bästa spik

Foto: DAVID KLEIN / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Det är en sportsligt rolig kupong med sex Premier League-matcher och flera jämna och ovissa möten i The Championship. Det finns två stora favoriter i Premier League, Liverpool och Chelsea. Jag väljer att spika Chelsea och gardera Liverpool för att försöka få till en mer unik rad vid 13 rätt.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

BÄSTA SPIKARNA

Vinner trots turbulens utanför planen

3. BURNLEY–CHELSEA 2

Det råder stor turbulens kring Chelsea just nu med en ägare som vill sälja klubben. Det kan få gruppen att knyta samman och bli starkare. Vi har redan sett vad Chelsea är kapabelt till när man vann Champions League förra säsongen. Burnley imponerade inte mot Leicester.

Bättre i grunden – en rolig chansspik

4. NEWCASTLE–BRIGHTON 2

Newcastle har gått riktigt bra på slutet medan Brighton kommer från tre raka förluster. Formkurvorna talar onekligen för hemmasegern men sett till lagen håller jag Brighton som ett bättre lag i dagsläget. Rolig chansspik!

Vinnarmentaliteten talar för The Cherries

9. PRESTON–BOURNEMOUTH 2

Det krävdes en utvisning på Stoke och en sen vändning för att Bournemouth skulle vinna förra helgen. Att man trots knackigt spel ändå lyckades bärga sin fjärde raka seger i ligan är talande för mentaliteten hos The Cherries just nu. Överkomlig uppgift här mot Preston.

SKRÄLLDRAGEN

Skickligt West Ham kan fälla topplaget

1. LIVERPOOL–WEST HAM 1X2

Liverpool avancerade i FA-cupen i veckan och har redan bärgat ligacupen. Det blir väldigt många matcher på kort när man räknar in ligan och Champions League också. West Ham trivs i spelet utan boll och kan ställa till med problem i kontringsspelet för Liverpool. Det här kan vara en match där kvalitén dippar något för Liverpool och då är West Ham tillräckligt bra för att få med sig poäng.

Formstarkt Saints måste med på kupongen

2. ASTON VILLA–SOUTHAMPTON 12

Det är två väldigt jämna lag men Saints går in till mötet med en strålande form. Man har inte bara vunnit matcher utan spelat väldigt bra också. Ettan är för stor favorit.

Spelar med stort självförtroende

7. MIDDLESBROUGH–LUTON X2

Luton uppträdde med ett enormt självförtroende när man tog sig an Chelsea i vekans cupmatch. Det blev till slut förlust men man bjöd upp till kamp. Då valde ändå Luton att lufta nästan hela sin bänk. Värde i bortasidan.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 256-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Liverpool–West Ham 1

Liverpool har sakta men säkert tagit sig närmare och närmare City i tabellen. Man har elva raka segrar och har en förlustfri svit på 14 matcher. Nu tog Klopp chansen att vila några spelare i veckans match mot Norwich men det är svårt att tävla på flera fronter. Klarar man av att hålla uppe koncentrationen i varje match?


2. Aston Villa–Southampton 1

Både Aston Villa och Southampton kommer från starka insatser inför helgen. Southampton tvingades dock spela en cupmatch mitt i veckan där man rättvist besegrade West Ham på hemmaplan. Gästerna har Tella, McCarthy och Vojnovic på skadelistan. För Aston Villa saknas både Nakamba och Traoré inför matchen.


3. Burnley–Chelsea 2

Burnley är i allra högsta grad indraget i bottenstriden. Laget har haft enorma problem med målskyttet. Defensiven ser bättre ut nu än den gjorde under inledningen av säsongen men man har fortsatt svårt att skapa målchanser. Hemmalaget saknar Vydra, Pieters och Mee som alla hade konkurrerat om platser i startelvan.


4. Newcastle–Brighton 2

Newcastle saknar tunga namn som Trippier, Wilson och Hayden. Saint-Maximin kommer att testas sent. Han bedöms just nu vara 50/50 till att kunna spela. Frågan är hur länge man kan hålla uppe det fina spelet som man producerat mot Brentford och West Ham utan sina nyckelspelare. Marknaden överskattar Newcastle.


5. Norwich–Brentford 2

Ångestmöte i botten av tabellen där båda lagen behöver gå för tre poäng. Brentford inledde säsongen starkt men har en formkurva som påminner om en störtloppsbana. Norwich har inte varit mycket bättre och är segerlösa i sina fem senaste matcher. Brentford har Dasilva avstängd men både Toney och Jørgensen är tillbaka från skada för gästerna. Gubbläge!


6. Wolverhampton–Crystal Palace 1

Det är två lag som lägger väldigt stor vikt vid försvarsspelet. Framförallt Wolves som gärna spelar i sidled för att styra tempot i matcherna. Hemmalaget släpper till ytterst få mål men spelet har börjat hacka på slutet. Trots en del segrar har det inte varit lika förtroendeingivande som under hösten. Hemmalaget har Semedo borta. Palace saknar Ward och Ferguson.


7. Middlesbrough–Luton 2

Middlesbrough fick ett lyft efter tränarbytet men på slutet har insatserna i ligan inte sett lika bra ut. Det är ingen hemlighet att man satsar hårt på cupen efter att ha slagit ut både Tottenham och United. Luton har tre raka ligasegrar i ryggen och kan mycket väl ställa till med problem. Jag väljer att sortera bort ettan.


8. Preston–Bournemouth 2

Det är ett skadedrabbat Preston som tar sig an topplaget Bournemouth på hemmaplan. Laget letar efter formen men ständiga skador tvingar tränaren till laborera med startelvan från match till match. Hemmalaget saknar Barkhuizen, Brown, Cunningham, Lindsay, Maguire och Rudd. Bauer och Murphy är osäkra till spel.


9. Swansea–Coventry 2

Swansea har Ogbeta på skadelistan medan Coventry saknar Eccles, Godden och Kelly. Jones är uppsatt som ett frågetecken inför mötet. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Swansea med 2–1 men gästerna befinner sig i en betydligt bättre period i nuläget än vad man gjorde då. Det är en tidig garderingsmatch på raden.


10. Bristol City–Birmingham 2

Hade det inte varit för Weimanns succésäsong så hade Bristol varit indraget i bottenstriden. Det är jag helt övertygad om. Spelet ser inte bra ut och försvaret håller knappt The Championship-nivå. Birmingham har inte heller sett briljant ut men man håller minst lika hög nivå som Bristol City. Därför köper jag inte att Bristol blivit så stor favorit i streckningen.


11. Hull–West Bromwich 2

Det är två lag som nyligen bytt tränare. Hull gjorde det av mer oförklarliga skäl och sedan tränarbytet har faktiskt spelet blivit sämre. Nu vann man den viktiga bottenmatchen mot Peterborough förra omgången men man ställs mot betydligt tuffare motstånd nu. WBA är bättre än deras resultatrad visar. Laget har haft enorma problem med effektiviteten bara.


12. Reading–Millwall 2

Efter två raka segrar så tog Reading ledningen mot Blackpool för att sedan tappa in fyra mål. Jag vet inte om jag skulle kunna beskriva Readings säsong som helhet bättre än så. Millwall har gått riktigt starkt på slutet men vi sätter vissa frågetecken kring bortaspelet. Araruna, Azeez, Dann och Tetek saknas för hemmalaget. Millwall har tre spelare borta.


13. Stoke–Blackpool 1

Stoke kommer från tre raka 1–2-förluster. Det är ganska dåligt betalt sett till hur man spelat. Både mot Bournemouth och Palace förtjänade man mer. Skadeläget ser bättre ut inför helgen. Blackpool vann övertygande mot Reading men överlag är formen tveksam. Gästerna släpper till väldigt mycket mål och har några spelare på skadelistan. Streckas från vänster.

ANNONS:
Expertens systemförslag: