Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Räkna inte bort blågult mot regerande världsmästaren

Foto: BILDBYRÅN

Sverige vann sin grupp och kvalade upp till den yppersta världseliten i Nations League och nu kommer det första riktiga testet. Jag tror att det kan räcka till poäng mot ett formsvagt Frankrike. England har en tacksam uppgift mot ett överskattat Island. Tvåan en given spik.

ANNONS: Spela Stryktipset med Expressens superexperter   

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång  

Del 2: Ligatabeller  

Bästa spikarna

Kan vara bäst i Europa – har toppchans

3. Island–England 2

Island har inte haft samma defensiva disciplin sedan Lars Lagerbäck lämnade sin post som förbundskapten för några år sedan. När man spelade i den högsta divisionen av Nations League var det klasskillnad mot lagen man mötte. England kan vara Europas bästa landslag för stunden och segerchansen är stor.

Stjärnfyllt Belgien motiverad favorit

4. Danmark–Belgien 2

Belgien radar upp segrar och med i truppen till den här samlingen är både De Bruyne och Lukaku som satt prägel på den här fotbollssommaren i de europeiska cuperna.

Jagar uppflyttning – vinner mot bottenlaget

9. Jönköpings Södra–AFC Eskilstuna 1

Jönköping har visat upp en förmåga att göra mål som Eskilstuna inte kommer i närheten av. I skrällsegern senast mot Sundsvall visade AFC upp en effektivitet vi inte sett skymten av tidigare under säsongen. Jönköping kommer dominera matchbilden och ska ses som en bank.

Skrällvarningarna 

Stark blågul organisation räcker långt

1. Sverige–Frankrike 1X

I vanlig ordning när Sverige spelar på Stryktipset är man något överstreckat men i det här fallet tycker jag det är befogat. Frankrike har inte visat upp mycket mer än individuell briljans i sina insatser på slutet. Mot ett välorganiserat Sverige på bortaplan är jag inte säker på att det kommer räcka till.

Lillebror kan skrälla i grannfejden

11. Schweiz–Tyskland 1X

Löw tänker testa några nya spelare i startelvan till det här mötet. Det är inga dussinspelare som kommer in då namn som Süle och Sané förväntas vara med men det är nya spelare i det här landslaget. Schweiz har en trupp som spelat ihop väldigt länge – fina skrällmöjligheter!

Se upp för ett formstarkt Ukraina

12. Spanien–Ukraina X2

Spanien har inte samma stjärnglans på startelvan längre och Ukraina har superform. Spanien ska vara klar favorit men segern känns ändå inte helt given.