Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pressat Frankrike fixar viktiga poäng i Ukraina

Foto: ANTHONY DIBON / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Efter förra helgens drömkupong får man en snabb återblick till hur sommaren såg ut den här helgen. Det är landslag, division 1 och Segundan som står på schemat. 

På förhand ser kupongen extremt favoritbetonad ut. Jag blir överraskad om 13 rätt överskrider 50 000 på lördag.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Pressat Frankrike fixar en bortaseger

1. Ukraina–Frankrike 2

Det är ett pressat Frankrike som åker till Ukraina för att plocka tre poäng. Insatsen mot Bosnien har fått stark kritik och nu kräver man en seger. Kvalitén finns onekligen där och med Shevchenkos uttåg ser Ukraina ut att ha tappat en hel del på ett taktiskt plan. Stark spik!


De är minst en klass bättre – har toppchans

2. Lettland–Norge 2

Lettland har egentligen bara gjort en bra fotbollshalvlek senaste två åren och den kom mot Turkiet på bortaplan. Norge visade upp en hög nivå mot Nederländerna senast och ska bara vinna det här mötet.


Försvagat Hudiksvall kammar noll i Norrköping

9. IF Sylvia–Hudiksvall 1

Hudiksvall har en dalande form och har flera tunga avbräck i truppen till det här mötet. Sylvia brukar vanligtvis vara väldigt starkt på hemmaplan. Hemmalagets kreativa offensiv kommer att skapa tillräckligt med målchanser för att vinna matchen – etta!

SKRÄLLDRAGEN

Trubbigt Skottland värt att gardera

7. Skottland–Moldavien 1X

Ska man fälla någon av megafavoriterna på helgens kupong tror jag det är Skottland. Det är inte för att Moldavien är speciellt bra utan snarare på grund av skottarnas oförmåga att sätta bollen i nät. Jag vet inte om Moldavien är kapabelt att vinna men krysset ska med.


Välorganiserat Luxemburg kan fälla favoriten

8. Serbien–Luxemburg 1X2

Luxemburg vann borta mot Irland och var nära att få med sig poäng borta mot Norge. Det är ett lag som är extremt välorganiserat och gör jobbet för varandra. Om Serbien inte får utdelning tidigt kan det bli irriterat.


Har hög kapacitet – skräller på hemmaplan?

11. Lunds BK–Trollhättan1X2

Trollhättan ligger tvåa i serien med häng på förstaplatsen men bortaspelet har inte varit felfritt under säsongen. Lunds BK är väldigt ojämnt i sina prestationer och såg riktigt dåliga ut senast, men det finns en väldigt hög kapacitet hos hemmalaget. Ta med flera tecken!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Ukraina–Frankrike 2

Resultatet och spelet mot Bosnien var inte vad Frankrike behövde efter fiaskot i EM. Det blev bara en poäng och Kounde drog på sig ett rött kort. Både Lemar och Veretout testades på mittfältet utan lyckat resultat. Nu är Kounde avstängd så vi får se en ny högerback till den här matchen. Det är troligt att man skiftar på mittfältet också. Spiktvåa.


2. Lettland–Norge 2

Norge imponerade defensivt mot Nederländerna och fick med sig en poäng vilket betyder att man hänger med i gruppen. Lettland hade problem mot Gibraltar. Det krävdes sent avgörande för att bärga tre poäng. Om Norge gör rätt för sig ska man vinna komfortabelt. Lettland visade kapacitet mot Turkiet borta i våras men Norge är stabilare.


3. Slovakien–Kroatien 2

Vi kan knappast utnämna det här till tv-matchen på kupongen. Slovakien är väldigt defensivt orienterat och saknar kreativitet offensivt. Det såg vi inte minst under EM och nu senast mot Slovenien. Kroatien uppträdde i vanlig ordning oinspirerat på bortaplan mot Ryssland senast. Kroatien är det bättre laget och får utgångstipset, garderas tidigt.


4. Cypern–Ryssland 2

Cypern nådde ett absolut bottennapp när man förlorade med 0–3 mot lillebror Malta tidigare under veckan. Detta efter att man presterat bra i tidigare matcher under kvalspelet. Allt föll samman efter Soterious utvisning i första halvlek. Han är avstängd till det här mötet. Ryssland fick med sig en poäng mot Kroatien senast utan att glänsa. Tvåan ska vara klar favorit!


5. Irland–Azerbajdzjan 1

Irland förtjänade mer i matchen mot Portugal. Laget stod upp bra under inledningen av matchen och spelade jämnt med toppnationen. Man fick också utdelning genom Egan i slutet på första halvlek, men sedan kunde man inte stå emot Portugals anstormning. Här kommer man tvingas bli bollförande vilket varit ett problem för det irländska landslaget, etta.


6. Israel–Österrike 2

Israel är en svår motståndare på deras hemmaplan. Israel kommer från en stark 4–0-seger på bortaplan mot Färöarna. Den utpräglade målskytten Zahavi stod för ett hat trick och fortsätter visa fin form. Noterbart att Österrike startade med Alaba på bänken senast, han lär befinna sig i startelvan den här gången. Mötet känns vidöppet på förhand, ta fram penseln.


7. Skottland–Moldavien 1

Skottland hade svårt att skapa något mot Danmark och var egentligen chanslöst från första minuten. Nu är det hemmaplan och betydligt lättare motstånd vilket oddsbolagen gör oss påminda om. Ettan står i nuläget i 1,18 vilket jag kan tycka är lite för lågt. Skottland ska vara storfavorit men lär dra mycket spel.


8. Serbien–Luxemburg 1

Luxemburg har blivit ett bättre landslag senaste åren. Det har både Norge och Irland fått erfara det här året i jämna matcher. Nu vann man som favorit mot Azerbajdzjan och man kommer gå in med bra inställning. Om spelet inte fungerar i början har Serbien en förmåga att bli frustrerat. Kan vara värt att gardera ettan.


9. IF Sylvia–Hudiksvall 1

Hudiksvall har som målsättning att hålla sig kvar och just nu hänger det på en skör tråd. Formkurvan pekar spikrakt neråt. Defensiven som var så stabil under första halvan av säsongen har fallit ihop helt och hållet. Nu ställs mot man ett av seriens bästa offensiva lag. Gästerna saknar Wickman, Bergquist och Bahtijar i truppen. Ettan ser bra ut!


10. Sollentuna–Täby 1

Sollentuna är ett av seriens målgladaste lag tillsammans med Täby. Vi kan nog räkna med att få se ett riktigt målfyrverkeri på lördag. Tyvärr för gästernas del är det just defensiven som fäller laget gång på gång. Täby har släppt in totalt 47 mål på 18 matcher, flest i hela serien. Mot ett offensivt skickligt lag som Sollentuna blir tufft att hålla tätt bakåt – stark etta!


11. Lunds BK–FC Trollhättan 2

Serietvåan Trollhättan befinner sig i en hård kamp med Oskarshamn i toppen. För gästernas del hänger mycket på skyttekungen Fellrath. Han snittar ett mål per match i serien och toppar skytteligan på 18 gjorda mål. Lund förlorade överraskande mot Linköping och har varit väldigt ojämnt hela säsongen, utgångstvåa.


12. Almeria–Malaga 1

Almeria har Robertone avstängd efter det röda kortet förra matchen. Det var också den bidragande orsaken till att det blev förlust. Almeria har annars sett riktigt bra ut under inledningen av ligaspelet. Det här är två lag som troligtvis kommer vara med i toppen av tabellen ända in till slutet. Almeria är klar favorit i nuläget men här bör man leta efter värdet i streckningen.


13. Eibar–Leganes 1

Eibar har haft en tuff inledning på årets säsong men den dystra sviten bröts förra omgången mot Burgos då laget tog sin första trepoängare. Det är två lag som släpper till väldigt lite målchanser och påminner en hel del om varandra i spelstilen. Hemmaplan brukar väga tungt i den här typen av möten. Även om jag lutar mig mot ettan vill jag ha med krysset också.

ANNONS:
Expertens systemförslag: