Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poängen i underkant – segerläge för Saints

Foto: BILDBYRÅN

På dagen för 50 år sedan visades den första Tipsextra-matchen i Sveriges Television. Därför finns det extra pengar i potten på lördag. 

Om det mot förmodan blir en ensam vinnare blir den personen 25 miljoner kronor rikare.

Liverpool vägrar att förlora i Premier League och är obesegrat i de 44 senaste hemmamatcherna i högsta serien. Brighton skräller knappast.

Två favoriter som jag försöker fälla är Chelsea och Tottenham. Båda har intensiva dagar bakom sig och är spelade i överkant.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång  

Del 2: Ligatabeller 

Bästa spikarna

Maskinen Liverpool levererar igen

2. Liverpool–Brighton 1

Liverpool öser på och har avgjort många matcher under de avslutande minuterna. Och det är ingen tillfällighet. Man har ett klart grepp om guldet och har inte förlorat någon av de senaste 44 hemmamatcherna i Premier League. Brighton får det svettigt. Bombetta.

Viktiga poäng på spel – Saints får utdelning

5. Southampton–Watford 1

Både Southampton och Watford har dystra månader bakom sig. Saints har dock gjort bra prestationer och utdelningen kommer rimligtvis inom kort. Watford spelar jumbofinalen med flera spelare på skadelistan. 

Ett sargat Middlesbrough skräller knappast

10. Leeds–Middlesbrough 1

Leeds avgjorde i slutet mot Luton. I veckan kom avgörandet mot Reading i den 87:e minuten. Seriefavoriten är ute efter femte raka trepoängaren. Förutom hemmaplan och ett bättre lag har Leeds dessutom en dags längre vila. Ettan lämnas allena.

Skrällvarningarna

West Ham kan skrälla i huvudstadsderbyt

1. Chelsea–West Ham X2

West Ham är ett av Englands mest formsvaga lag. På de sju senaste omgångarna har det endast blivit två ynkliga poäng. Upphämtningen, 0–3 blev 2–3, mot Tottenham gav dock lite självförtroende. Chelsea kommer från en urladdning och är hårt spelat. Helgardera.

Spurs defensiv har brister och ettan garderas

3. Tottenham–Bournemouth X

Visst. Bournemouth har gott om avbräck och Tottenham är svårslaget hemma. Dessutom har Spurs dubbla triumfer med Mourinho som manager. Men defensiven övertygar inte och ett utvilat Bournemouth kan ta poäng.

Reading är i form trots dubbla nederlag

13. Wigan–Reading X2

Efter en förlustfri månad har Reading dubbla förluster. Men förlusterna har kommit mot formstarka Brentford och Leeds. Wigan är en enklare uppgift även om ”Latics”tar merparten av sina få poäng på hemmaplan. Reading har form och kunnande att skrälla.