Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Peru är en spelvärd spik sett till hur procenten är

Perus Jefferson Farfán. Foto: REVIERFOTO / IMAGO/REVIERFOTO IMAGO SPORTFOTODIENST

Tiorna blev utan pengar förra helgen och det är sex miljoner i jackpott den här veckan – och därmed bra spelvärde.

Svenska fotbollen dominerar kupongen som avslutas med ett hett derby i norska ligan och ett par matcher från sydamerikanska mästerskapen – Copa América.

Bottentippade Varberg har bara tappat fyra poäng efter elva matcher i super-ettan och toppar förstås serien. Men första förlusten kommer allt närmare och med en trio avstängd kan Norrby svara för en bra jackpottskräll i toppmötet. 

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Europatipset och ligatabeller

Bästa spikarna

Öster har samlat ihop till en seger

4. Öster–Brommapojkarna 1

Det klassiska Växjö-laget har inlett superettan klart sämre än förväntat men har heller inte haft marginalerna med sig. Senast kvitterade man på övertid mot Brage och den poängen kan stärka moralen. Ingen given vinnare – men ser ut att bli en klart spelvärd spik om procenten håller sig runt 50-strecket

Stark nykomling ska ha toppchans

7. Trollhättan–Eskilsminne 1

Trollhättan har övertygat stort och kommer från en imponerande insats i derbyt mot Oddevold. Eskilsminne är skadedrabbat och tvingades till förlängning i DM-match i veckan. Ettan är mycket sannolik.

Peru inleder mästerskapet med tre poäng

12. Venezuela–Peru 2

Peru gör ofta bra resultat i Copa América – slutade trea både 2011 och 2015. Har starka matchvinnare i Jefferson Farfan och Paulo Guerrero. Har bra facit mot Venezuela och är en spelvärd spik runt 40%.

Skrällvarningarna

Vidöppet derby – tvåan fäller många system

6. Gefle–sandviken 2

Det var inte länge sedan Gefle spelade i allsvenskan. Nu är man ett mittenlag i division 1. Här väntar ett hett derby mot Sandviken och Gefle ser ut att bli klar favorit hos spelarkåren. Men Sandviken är nog ett bättre lag och garderingen känns given.

Topplag i fjol – när lossnar det för Oskarshamn?

9. Tvååker–Oskarshamn 2

Oskarshamn föll på mållinjen i kvalet till superettan förra säsongen. Den här säsongen har man inlett klart sämre än förväntat men det finns fortfarande hög kapacitet i truppen. Tvååker är segerlöst på hemmaplan och tvåan rensar bort tre av fyra kuponger.

Colombias lagmaskin fäller stjärnlaget?

13. Argentina–Colombia 2

Förväntingarna är som vanligt höga på Argentina när man inleder ett mästerskap. Och med spelare som Messi, Aguero och Dybala är det inte svårt att förstå varför. Men laget lyckas sällan motsvara förväntingarna. Sårbar favorit.