Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Otroligt spelvärde – grym chansspik

Foto: DAVID KLEIN / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Efter en resultatmässigt fin period streckas Newcastle plötsligt upp som ett topplag. Med tanke på flera tunga skador i truppen så går det inte att köpa när ett i grunden bättre Brighton gästar. Fiskmåsarna erbjuder exceptionellt bra spelvärde och chansspikas. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

Jag kom helt fel på Tips-SM förra veckan. Men då man får räkna bort den sämsta rundan så har jag inte gett upp. Nu går vi in på den andra tävlingsveckan och jag siktar så klart på en uppryckning. Ingen jackpot denna vecka, men med alla favoritbetonade 64-raders i potten så finns det ”gratispengar” att slåss om ändå. 

Hela sex Premier League-matcher finns med på veckans kupong och det är faktiskt från dem jag plockat ut alla mina drag. Framför allt gillar jag två värdespikar till låg procent som skapar utrymme att få med fler skrälldrag. 

Här är mina tidiga tankar: 


■■ Match 2. Southampton har varit otroligt bra de senaste månaderna. Laget har faktiskt presterat en fotboll som håller topp 4-nivå i ligan. Sju raka matcher utan förlust nu, trots att spelschemat har varit tufft mot bland annat Manchester City. Borta mot Tottenham var man ruggigt fina och vann med 3–2 och mer mediokra lag som Norwich och Everton har blivit totalt bortblåsta. Jag gillar verkligen Hassenhüttls lagbygge för tillfället. Där en spelare som Broja tagit över fjolårets skyttekung Danny Ings roll och gör det ännu bättre. Den 20-årige anfallaren var en av alla ordinarie spelare som vilades i veckans FA-cupmatch mot ett ordinarie West Ham. Det spelade ingen roll då det ändå blev vinst med 3–1. Det innebär dock att vi lär få se en riktigt stark och relativt pigg elva nu. Det råder ingen tvekan om att det här var matchen som Hassenhüttls prioriterade inför veckan. 

Aston Villa tog förvisso en skön seger borta mot Brighton senast, men det har varit en hel del blandade insatser under Gerrard. I de två senaste hemmamatcherna har det blivit en enda pinne mot bottenlagen Watford och Leeds, där torsken mot Watford dessutom var rättvis. 

När ettan då streckas över 45% i en match jag tror Villa får svårt att vinna så väljer jag att vända på klacken. Southampton har visat sig värda förtroende och är i min bok en häftig chansspik till runt 30%. 


■■ Match 4. Efter sju raka matcher utan förlust har nyrika Newcastle kommit upp på säker mark i tabellen. De har även fått det svenska folket med sig. Något jag ställer mig högst tveksam till. I skrivande stund streckas Skatorna upp över 50% hemma mot ett i grunden bättre lag, Brighton. Newcastles 2–0-vinst senast mot Brentford berodde främst på att de fick spela med en man mer i över 80 minuter. Elva mot elva tror jag vi hade fått se en annan utgång för de svartvita har en hel del problem i truppen just nu. Trippier är långtidsskadad och den elektriske Saint-Maximin ser också ut att vara out, bland annat. Inget ont om Emil Krafth på högerbacken, men han är ingen Trippier. 

Brighton är visserligen inne i en liten svacka med två sämre insatser mot Burnley och Aston Villa. Men med tanke på hur svårslagna Fiskmåsarna har varit under säsongen är det kortsiktigt att tro att de inte har kapaciteten att vända på steken. Graham Potter har alla nycklar för det med ett nästintill perfekt truppläge och utvilat lag. 

Brighton står i cirka 2,70 att vinna den här matchen, men streckas runt 20% vilket innebär att det svenska folket ger oss ett odds på hela fem gånger pengarna. Vem hade inte spelat Brighton till de oddsen mot ett skadedrabbat Newcastle? 

Även om tvåan kliver upp till 25% så får vi fortfarande ett kraftigt överodds. För mig är det här ett häftigt spikdrag till otroligt spelvärde. 


■■ Match 1. Med två högvarians-spikar till låg procent i ryggen så gäller det att balansera kupongen med ett par säkrare alternativ också. Liverpool blir min bank på lördag. Jämfört med Ligacupfinalen mot Chelsea roterade Klopp hela elvan, förutom Henderson, i veckans FA-cupvinst mot Norwich. Räkna således med en pigg och toppad uppställning på Anfield på lördag. Liverpool har sett väldigt starkt ut och har dessutom fått extra energi i ligaspelet i och med Citys poängtapp. Med bara sex poäng upp till serieledarna, och en match mindre spelad, lever plötsligt drömmen om att försvara ligatiteln. Vi kommer få se ett fullt påkopplat Pool. 

Moyes följde inte Klopps taktik att rotera i veckans cupspel. Skotten ställde bästa tänkbara lag på benen borta mot ett b-betonat Southampton. Det gav inte önskad effekt då det ändå slutade med 1–3 i baken. Dessutom tvingades viktige Soucek kliva av med en känning och är ett frågetecken här. WH har inte kommit upp i samma fina nivå de senaste månaderna och får inget gratis för tillfället. Med tröttare ben på sina centralfigurer har jag svårt att se hur gästerna ska orka skrälla mot ett av världens tuffaste motstånd. 

Ettan streckas högt, men det kan inte hjälpas. Trygg spik. 


■■ Match 6. En favorit i fara hittas på Molineux Stadium. Wolverhampton har sprungit över sin förmåga en längre tid där de framför allt släppt till fler chanser än vad de få mål i baken vittnar om. I fem av de sex senaste matcherna har de exempelvis förlorat expected goals. Den nedåtgående trenden med fyra förluster på de sex senaste tävlingsmatcherna kommer därför inte som någon större chock. När de då överstreckas mot ett svårslaget Crystal Palace, bara en förlust på de senaste sju tävlingsmatcherna, gäller det att vara på sin vakt. 

Gästerna har en klart spännande trupp, med en hel del offensiv kvalitet som kan avgöra matcher på egen hand. Med fransmännen Edouard och Mateta i laget är Zaha inte längre någon ensamshow på topp. Conor Gallagher fortsätter dessutom vara en av ligans bästa mittfältare som inte spelar i ett topplag. 

Här är det ett bra läge att chans bort den överstreckade ettan helt. Över 55% är 15% för högt. X2 testas. 

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem

• • •

SKRÄLLEN

Skrällen

Crystal Palace (match 6)

Crystal Palace fortsätter att prestera trevlig fotboll och vara svårslagna. Undervärderas rejält mot ett Wolves på nedgång. Runt 20% på skrälltvåan får inte glömmas bort.  

SPIKEN

Liverpool (match 1)

Liverpool ser formtoppade ut och kommer med en utvilad elva efter att ha roterat hela laget i veckans cup-spel. Det är inte fallet i West Ham som spelade bästa möjliga lag så sent som in onsdags. WH räcker inte till här. 

DRAGET

Brighton (match 4)

Efter två sämre insatser streckas Brighton som ett bottenlag. Väldigt märkligt då Newcastle har tunga skador i truppen. Helt öppen match att vänta, då lockar den spelvärda tvåan till 20-25%. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: