Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ÖFK hör till skrällbuden i omstarten – gardera

Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är dags för allsvensk fotboll igen. Och många av matcherna i omstarten är öppna och kräver rejäl gardering. Spikarna hämtas i division 1. Akropolis, Trollhättan och Åtvidaberg har bra segerchans till helgen. 

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Europatipset och ligatabeller

Bästa spikarna

Akropolis siktar på avancemang till superettan

5. Linköping–Akropolis 2

Akropolis har något bra på gång och leder norrettan med fyra poäng. Mycket talar för att det blir serievinst och spel i superettan kommande säsong. Tvåa.

Trollhättan ångar på och tar ny seger

11. Trollhättan–Lunds BK 1

Trollhättan inledde säsongen segt och tog endast en poäng på de inledande fyra matcherna. För dagen verkar man ostoppbart och Trollhättan är obesegrat i de tio senaste matcherna. Lund har det jobbigt och är värt fler poäng. Det blir dock svårt att skrälla till helgen. 

Åtvidaberg är laddat efter smällen senast

13. Åtvidaberg–Kristianstad 1

Åtvidaberg var inte alls med i matchen mot Skövde och åkte på däng. Bortsett den insatsen har man spelat riktigt bra de senaste veckorna. Kristianstads förlustfria svit på fem matcher sprack senast. Mot Åtvidaberg är både Daniel Kardum och Julian Grozdanovski avstängda. Åtvidaberg påbörjar ny segersvit. 

Skrällvarningarna

Betala för Östersund i omstarten

1. Östersund–IFK Göteborg 1

IFK Göteborg har överraskat positivt och har gott om talang i laget. Östersund är inte lika bra den här säsongen, men det var väntat efter alla tunga spelarförluster under fjolåret. På hemmaplan säljer man sig dyrt och alla tecken ska med på lappen.

Falkenberg har bra attityd – helgardera

2. Falkenberg–Elfsborg 1

Falkenberg vann hemmapremiären och är därefter segerlöst. Före uppehållet gjorde man mål på stopptid mot Kalmar FF men målet dömdes bort. Poängen är i underkant och inställningen hos de gula eleganterna är bra. Elfsborg har en trio avstängd och ta med alla tecken.

Skadedrabbat Sandviken ingen given vinnare

7. Sandviken–Umeå x2

Sandviken får tillbaka en viktig duo efter avstängning men har fortsatt många spelare på skadelistan. Umeå kommer från förlust och är laddat till tänderna. Utgångsettan garderas med alla tecken.