Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Motiverat Österrike ska ha toppchans på hemmaplan

Foto: BILDBYRÅN

EM-kval, League One och League Two utgör veckans jackpotomgång. Svenska Spel har inte många alternativ när det är landskamper och spel i de mindre ligorna. Dock har man lyckats få med matcher som spelas och hellre det än att lira på lottade matcher.

Största favoriten på kupongen är Österrike. Trots defensiva avbräck är segerchansen mycket god hemma mot ett kraftigt brandskattat Nordmakedonien. 

Kroatien är nästan lika klar favorit. Men jag är inte säker på att det blir vinst. Avbräcken är många och Slovakien är kapabelt. Gardera.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Ligatabeller

Bästa spikarna

Österrike ser till att fixa en EM-biljett

3. Österrike–Nordmakedonien 1

Förutom mängder med skador är Visar Musliu, Ilija Nestorovski och Boban Nikolov avstängda i Nordmakedonien. Ett heltänt Österrike fixar en plats i slutspelet om det blir poäng. Hemmaspelarna kommer gå ut stenhårt och missar inte den här straffsparken.

Blackpool har fått upp ångan och vinner

9. Blackpool–Wimbledon 1

Blackpool är ett av League Ones formstarkaste lag och mycket talar för att man fortsätter att klättra i tabellen. Wimbledon är i bra form men får svårt att utmana Blackpool på Bloomfield Road.

Port Vale har toppchans på hemmaplan

12. Port Vale–Carlisle 1

Port Vale är svårt att överlista och man bygger ett lag bakifrån. På de tio senaste matcherna har Port Vale endast inkasserat en förlust. Carlisle har vunnit de två senaste matcherna, men nu väntar betydligt tuffare motstånd. Ettan lämnas allena.

Skrällvarningarna

Ryssland är heltänt inför hemmapubliken

1. Ryssland–Belgien 1x

Båda är klara för slutspelet och Belgien kommer nog att vila en del spelare. Flera defensiva kuggar saknas/är tveksamma till spel och Ryssland på bortaplan är ingen lek. Ett fullsatt stadion kommer bära fram sina favoriter och alla tecken ska tidigt med på lappen.

Tunga återbud i Kroatien – ta med alla tecken

4. Kroatien–Slovakien X

Kroatien är vice världsmästare, men formen är inte lika bra som under VM i Ryssland. Flera bärande spelare saknas och en poäng räcker för att det ska bli spel i EM-slutspelet kommande sommar. Ettan är hårt spelad och till 70 procent är det givet att gardera Kroatien.

Blir det ett reservfyllt hemmalag igen?

13. Macclesfield–Mansfield 2

Macclesfield ställde upp med ett mycket svagt lag i FA-cupen. På grund av uteblivna löner strejkade A-laget. Blir det samma startelva som senast har Mansfield toppchans. Formen är dessutom på topp i bortalaget.