Motiverat Brighton är en given jackpottspik

Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

The Championship är svår nog som den är men när matcherna inte har någon betydelse för en del av klubbarna blir det en ännu större utmaning att hitta rätt. Kupongens första tecken hittar vi i match 1 där ett välspelande Brighton kan ta ett jättekliv mot ett nytt kontrat vid seger.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Motiverat Brighton en spelvärd spik

1. Brighton–Leeds 1

Brighton har underpresterat under säsongen och behöver plocka poäng för att klara kontraktet. Det är framför allt framför mål som det fallerat, spelmässigt förtjänar Brighton att vara på den övre halvan av tabellen.

Formstarkt Barnsley vässar play off-formen

6. Preston–Barnsley 2

Preston släpper till väldigt mycket målchanser bakåt och är ojämna i sina prestationer. Barnsley har sett otroligt bra ut sedan årsskiftet och spelar för en högre placering i ligan. Passande uppgift mot ett omotiverat lag.

Hemmastarkt Millwall en sund vinnare

10. Millwall–Bristol City 1

Bristol City har redan säkrat kontraktet och så som laget spelat under andra halvan av säsongen är säkerligen alla inom klubben nöjda med den bedriften. Millwall vinner sina matcher genom hårt slit och majoriteten av poängen plockas på just hemmaplan. Mot ett formsvagt Bristol ska man ses med en utmärkt chans.

JACKPOTTSKRÄLLARNA

Tuffa spelschemat kan fälla topplaget 

2. Chelsea–Fulham 1X2

Med få givna spikar på kupongen är Chelsea ett streck extremt många spelare kommer luta sig mot som spik på raden. Kan man få bort ettan är väldigt mycket vunnet. 

Har svagt hemmafacit – Everton favorit i fara

3. Everton–Aston Villa 12

Trots segern senast mot Arsenal har inte Everton övertygat spelmässigt senaste veckorna. Laget har stått för en rad svaga insatser och ofta plocka poäng genom individuell kvalité. Deras hemmafacit är direkt svagt...

Ettan kan bli överstreckad – gardera favoriten

4. Brentford–Watford 1X2

Brentford imponerade inte i sin senaste match mot Rotherham. Man hade svårt att ta tag i matchen och anfallsspelet ledde inte till målchanser i den utsträckningen vi är vana vid. Watford kan fortfarande gå för seriesegern även om man är klara för Premier League. Om ettan blir stor favorit tycker jag att man ska ta med fler tecken här, Watford är ett bättre fotbollslag just nu.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Brighton–Leeds 1

Brighton kan ta ett stort steg mot ett nytt kontrakt vid seger. När lagen möttes tidigare under säsongen vann Brighton med 1–0 efter mål av Maupay. Leeds är ett lag som lever på sin gnista och inspiration. Ingen speciellt inspirerande uppgift att åka till Brighton för att ställas mot ett passningsskickligt motstånd. Ettan spikas till under 48%.


2. Chelsea–Fulham 1

Chelsea kommer från en riktigt stark insats mot Real Madrid men målskyttet fortsätter att vara ett problem. Fulham har ett bra försvarsspel och är i stort behov av poäng då det är sju poäng upp till säker mark. Det är ett derby och det tillsammans med Chelseas svaga målproduktion gör att jag vill ta med flera tecken i matchen.


3. Everton–Aston Villa 1

Om Everton skulle kryssa mot Tottenham, vinna borta mot Arsenal och förlora hemma mot ett B-betonat Villa hade det varit väldigt målande för säsongen. Man har redan förluster mot Newcastle, Burnley och Fulham på hemmaplan. Tappade segern hemma mot Palace i slutminuterna. Jag tror inte man bara går ut och vinner.


4. Brentford–Watford 1

Brentford var det bättre laget mot Rotherham men det var ingen toppinsats och skulle man spela på samma nivå på lördag räcker det förmodligen inte. Brentford spelar för vilken placering man ska få och vilka man ställs mot i play off. Watford har fortfarande en liten chans att knipa serieledningen – öppet!


5. Luton–Middlesbrough 1

Luton är obesegrade i sina fyra senaste matcher varav tre av dessa har varit segrar. Middlesbrough har visserligen vunnit sina två senaste matcher men det har varit mot beskedligt motstånd. Gästerna har en horribel skadesituation med flera tunga namn borta. Luton är väldigt hemmastarkt vanligtvis och förväntas ha mer motivation inför den här typen av möte.


6. Preston–Barnsley 2

Barnsley gör en helt fantastisk säsong. Nu handlar det om att bevara formen för kommande play off. Det är en av anledningarna till att jag inte tror vi får se någon större dropp i gästernas prestation. Preston har vunnit två raka men det har varit mot formsvaga Derby och Coventry. Barnsley är ett bättre lag, tänkbar spik!


7. Stoke–Queens PR 1

Stoke fortsätter att vara extremt svårbedömdt. Man får favoritskapet här i kraft av hemmaplan men deras form är allt annat än bra. Nio spelare saknas hos hemmalaget och där har vi namn som McClean, Chester, Collins och Allen. Nästan halva startelvan saknas. Det här kanske är svåraste matchen på kupongen och jag väljer tidigt att gardera båda sidorna på raden.


8. Huddersfield–Coventry 1

Det räcker med en poäng för att Huddersfield ska säkra kontraktet. På skadelistan har hemmalaget Grant och Schindler. Coventry får klara sig utan Jones, Pask, Reid och Sheaf. Inför förlusten förra omgången mot Preston hade Coventry tre raka segrar så man ska inte räkna bort gästerna helt och hållet. Motivationen talar dock för en hemmaseger på kupongen.


9. Swansea–Derby 1

Det som räddat Derby under slutet av säsongen är att Rotherham som jagar bakom varit minst lika dåliga. Mot ett formstarkt Swansea ska inte gästerna ha speciellt mycket att hämta. Swansea måste inte vinna och Derby är i desperat behov av poäng. Därför finns det anledning att ta med krysset åtminstone. Jag har svårt att se Derby lösa seger på bortaplan.


10. Millwall–Bristol City 1

Bristol har vunnit en av sina elva senaste matcher. Det är den fina inledningen på säsongen som är anledningen till att man inte befinner sig under strecket. För gästerna har verkligen spelat som ett bottenlag och släpper till otroligt mycket bakåt. Millwall har haft svårt spelschema på slutet med nästan uteslutande topplag, lättare emot nu!


11. Rotherham–Blackburn 1

Rotherham kommer in till mötet med fem raka förluster. Under den perioden har man endast producerat ett mål framåt och efter att ha sett andra halvlek mot Brentford senast är det lätt att förstå varför. Det fanns ingen ingen fantasi i anfallsspelet överhuvudtaget. Jag litar inte på Rotherham trots att motivationen talar för ettan – tidig gardering.


12. Birmingham–Cardiff 1

Toral och Boyd-Munce saknas för Birmingham medan Cardiff har hela sju spelare borta till det här mötet. Båda lagen har visat fin form på slutet med bra resultat i ryggen. Varken Birmingham eller Cardiff har något att spela för mer än någon placering i tabellen. Det känns vidöppet på förhand men Birmingham har haft snäppet bättre form senaste tiden.


13. Hammarby–Häcken 1

Två uppsnackade lag inför säsongen som inte fått den inledningen på serien som man hoppats på. Hammarby förlorade toppmatcherna mot Malmö och AIK vilket sätter press på klubben att vinna det här mötet. Häcken har förlorat samtliga tre matcher man spelat. Paulinho och Widgren saknas hos hemmalaget. Häcken har Irandust och Touminen borta med skador.

ANNONS:
Expertens systemförslag: