Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mästarlaget är den givna jackpotspiken

Foto: BILDBYRÅN

Efter intensiva veckor har de flesta lag längre tid på sig att ladda om mellan matcherna. Några spelade dock match i veckan och det kan sätta sina spår.

Formen kan vara på väg ned i Wolverhampton och det är inte konstigt. Mötet med Southampton på lördag blir Wolves 13:e match under december och januari.

Det finns extra pengar i potten och med starka favoriter som Manchester City och Chelsea sticker nog inte utdelningen iväg. För jumbon Norwichs del är seger det enda som gäller.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång  

Del 2: Ligatabeller 

ANNONS: Spela Stryktipset med Expressens superexperter (extern länk). 

ANNONS: Spela Stryktipset med Eskil Hellberg (extern länk). 

ANNONS: Spela Stryktipset med Jonas Amrouni (extern länk).

Bästa spikarna

Den regerande mästaren tar ny seger

2. Manchester City–Crystal Palace 1

Manchester City försvarar inte sin ligatitel eftersom Liverpool leder Premier League med stor marginal (14 poäng). Den regerande mästaren är i bra form och hemma mot ett kraftigt försvagat Crystal Palace räknar fansen med tre poäng. Segerchansen är mycket stor.

Chelsea tar hand om alla poängen?

3. Newcastle–Chelsea 2

Newcastle avgjorde tidigt mot Rochdale i cupen och fick tillbaka ett par spelare. Skadelistan är dock fortsatt omfattande. Chelsea har visat upp bra spel på sistone och reser till nordöstra England med siktet inställt på tre poäng. Tvåan lämnas ogarderad.

Norwich spikas om Teemu Pukki spelar

7. Norwich–Bournemouth 1

Norwichs viktigaste spelare är finske målmaskinen Teemu Pukki. Mycket talar för att han spelar jumbofinalen mot ett brandskattat Bournemouth. Hans medverkan kan avgöra tillställningen. Ettan spikas om Pukki spelar.

Skrällvarningarna

Arsenal rivstartar men tar slut igen?

1. Arsenal–Sheffield United X2

Arsenal har rivstartat matcherna under Mikel Arteta. Under slutdelen har man inte haft lika mycket krafter kvar. Sheffield Uniteds förluster på främmande mark har kommit mot Manchester City och Liverpool. Orkar nykomlingen stå emot den första intensiva halvtimmen ökar chanserna till poäng. Ta åtminstone med krysset.

Hull är inte chanslöst trots manfall

9. Derby–Hull X2

Både Derby och Hull har visat toppform på sistone. Starkt med tanke på det intensiva spelschemat och de omfattande skadelistorna. Hull är endast spelat till 26 procent och det är i underkant. Ta tidigt med tvåan.

Reading kan slå till mot ett vilt kämpade Millwall

11. Millwall–Reading X2

Millwall har enorm fighting spirit, men det finns även andra kvaliteter i laget. Reading är ett av seriens mest formstarka lag och vid ny triumf är de randiga eleganterna med och nosar på en kvalplats till Premier League.