Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Manchester City säkrar ligatiteln på bortaplan

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN

■ Liverpool svarade för en makalös vändning mot Barcelona. Trots frånvaron av skyttekungen Salah vändes hotfulla 0–3 till seger - och avancemang - i hemmamötet. Till helgen jagar man ligaguldet, men gör det förgäves?

■ Regerande mästaren Manchester City har avgörandet i egna händer. Ett formlöst och mycket trubbigt Brighton väntar i slutomgången. Manchester City har 13 raka trepoängare och vinner troligen igen.

■ Det är jackpott på stryktipset och lag som kan höja utdelningen är ett formstarkt Everton och West Ham. Falkenberg skräller snart!

Tips-analyser och systemförslag

Del 1: Stryktipset

Del 2: Europatipset 

Bästa spikarna

Mästaren försvarar guldet

1. Brighton–Manchester City 2

Manchester City tog 13:e raka trepoängaren när Leicester sänktes av Vincent Kompanys kanonmål. Inför avslutningsronden är det klar fördel den regerande mästaren. Ett mycket tandlöst Brighton bör besegras utan större problem på främmande mark. 

Jumbon åker på ny bortaförlust?

10. Southampton–Huddersfield 1

Southampton låg länge illa till men kontraktet är räddat efter stabilt spel på sistone. Jumbon Huddersfield väntar till helgen och Saints har god chans att ta alla poängen.

Poänglöst borta trots tre försök

13. Kalmar FF–Helsingborg 1

Att Helsingborg trivs bäst på hemmaplan råder det inget tvivel om. Nykomlingens samtliga åtta poäng har tagits i Helsingborg. Kalmar FF är segerlöst hemma efter fyra försök. Den senaste insatsen borde belönats med full pott. Mängder med chanser missades, bland annat brändes en straff. Dags för retroaktiv utdelning till helgen?

Skrällvarningarna

Burnley kan lugga Arsenal på poäng

3. Burnley–Arsenal 1X

Arsenal är lika ojämnt som vädret i april. Toppinsatser varvas med bottennapp. Torsdagens match och resa till Valencia kan sitta i benen. Burnley är utvilat och merparten av poängen har bärgats på hemmaplan. Utgångstvåan garderas tidigt och alla tecken kommer med.

Risk för dagen efter i Tottenham

6. Tottenham–Everton 2

Everton har spurtat ursinnigt under våren och är ett av av Premier Leagues mest formstarka lag. Tottenham spelar final i Champions League efter makalös vändning borta mot Ajax. Risk för dagen efter? Gardera!

West Ham tar tredje raka segern?

8. Watford–West Ham 2

Watford har inte övertygat den senaste månaden. Och kommande helg spelar man final i FA-cupen mot Manchester City. Den matchen är betydligt viktigare än helgens möte med West Ham och spelare kommer eventuellt att sparas. West Ham är en fräck spik i omgången.