Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmö bränner inte mot Sirius hemma – spikas

Foto: BILDBYRÅN

Det finns extra pengar i potten eftersom det inte blev någon utdelning för tio rätt i helgen. Jackpotten till trots ser omgången inte speciellt speleggande ut. Topplagen AIK och Malmö FF blir starka favoriter och vinner troligen.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Europatipset och ligatabeller

Bästa spikarna

Defensivt starkt Örgryte tar ny seger

7. IK Frej–Örgryte 2

IK Frej tappade Daniel Sliper under uppehåller och det blev förlust mot Mjällby i omstarten. Ett mycket defensivt starkt Örgryte väntar hemma till helgen. Öis saknar fortsatt spelare men avbräcken är färre än tidigare. Komer Öis upp i normal standard är segerchansen stor.

Malmö går starkt – tappar inte mot Sirius

10. Malmö FF–Sirius 1

Malmö FF kryssade nyligen borta mot AIK och fick med sig poäng i från den kungliga huvudstaden även i mötet mot Djurgården. MFF har ett klart grepp om guldet och tappar normalt inte poäng mot Sirius. 

Ska förbannelsen i Växjö brytas?

13. Öster–Trelleborg 1

Försäsongen lovade gott för Öster. Men i superettan har det gått sämre än väntat. Enda segern kom på stopptid på Örjans vall mot Halmstads BK. Trelleborg övertygar inte och till helgen kan Öster hemmaförbannelse äntligen brytas. Ettan lämnas allena.

Skrällvarningarna

Örebro får inte ha en dålig dag

2. Örebro–Falkenberg X2

Falkenberg var bedrövligt svagt i den senaste bortamatchen och var tidigt slaget av Hammarby. Men det är FFF:s enda förlust på de fem senaste matcherna. Den sena kvitteringen mot IFK Göteborg gav energi. Örebro är försvagat och utgångsettan garderas.

Norrby kan få med sig poäng från Grimsta

6. Brommapojkarna–Norrby x2

Norrby föll i omstarten mot Halmstads BK. BP väntar på bortaplan till helgen och då får Boråslaget tillbaka Nicklas Savolainen och han är en i allra högsta grad bärande spelare i Norrby. Ta med alla tecken. 

IFK Göteborg garderas på de större systemen

9. IFK Göteborg–AFC Eskilstuna x2

IFK Göteborgs trupp är inte lika starkt som i våras. Spelare har sålts och skadan på Patrik Karlsson Lagemyr är inte bra. Lasse Vibe var tillbaka i helgen men utgick skadad. Ettan blir hårt spelad och AFC Eskilstuna kommer från viktig seger. IFK Göteborg garderas.