Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Liverpool visar vägen mot jackpotmiljonerna

Foto: PETER POWELL / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Förra veckan var det ingen som lyckades hitta 13 rätt vilket ger oss en megajackpot på 25 miljoner den här helgen. Den här kupongen ser på förhand lite lättare ut men varken Leicester eller Everton är favoriter som jag litar på i nuläget. Spiken landar på Liverpool redan i match ett mot Brentford.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Klart vassare nu – ska ha toppchans

1. Brentford–Liverpool 2

Liverpool har gått från klarhet till klarhet den här säsongen. Jag vet att jag tjatar men med van Dijk tillbaka i backlinjen är det ett helt annat lag mot vad vi fick se under fjolåret när han var långtidsskadad. 

De är klassen bättre – tvåan en given spik

9. Bristol City–Fulham 2

Fulham är ett bättre lag i samtliga lagdelar. Jämför man statistiken så skjuter Fulham i snitt 17,6 skott per match mot Bristol Citys 10,6. Bristol behöver överprestera rejält om det ska bli några poäng mot Fulhams vassa offensiv.

Sheffield United har en passande uppgift

11. Sheffield United–Derby 1

Skadeläget ser något ljusare ut för Derby nu men man saknar fortfarande Bielik och Kazim-Richards. Sheffield parkerar först på en 14:e plats i tabellen men man har ett lag som ska befinna sig uppe i toppen och slåss om uppflyttning. Det här är en match Sheffield förväntas vinna och så som Derby sett ut känns ettan väldigt bra.

SKRÄLLDRAGEN

Det blir högt spelvärde på bortaseger

3. Leicester–Burnley 1X2

Burnley har varit inblandat i flera jämna matcher och det är bara en tidsfråga innan poängen börjar trilla in. Leicester har sett svajigt ut och kan mycket väl tappa poäng om man spelar på samma nivå som i tidigare matcher under säsongen. Högt värde i bortasidan.

Försvagat Everton en favorit i fara

4. Everton–Norwich 1X2

Benitez har det tufft när han ska välja sin startelva i nuläget. Skadesituationen är prekär för The Toffees. Richarlison, Calvert-Lewin, Pickford, Coleman och Delph är samtliga borta från spel. Andre Gomes och Digne är osäkra inför mötet. Det innebär helt nya konstellationer i startelvan. Norwich får inte ett bättre läge att skrälla.

Ettan blir överstreckad – tvåan en superskräll

12. Stoke–Hull 1X2

Stoke har presterat tillräckligt bra för att vara förtjänt av den låga streckningen. Det är ett bättre lag än i fjol och ettan ska med men den är alldeles för högt streckad.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Brentford–Liverpool 2

Succén som Brentford varit den här säsongen står inför sin första stora prövning när man tar emot Liverpool på hemmaplan. Hemmalaget har fortsatt Sörensen och Dasilva skadade. Liverpool saknar Thiago och troligtvis Firmino. När van Dijk spelar har Liverpool sett oslagbart ut och det mesta talar för att han startar på lördag. Given spiktvåa.


2. Leeds–West Ham 1

West Ham har byggt vidare på den starka säsongen klubben hade i fjol och ser återigen ut att kunna utmana om topplaceringar. Nu får man tillbaka Antonio, deras stjärnanfallare, efter avstängning. Leeds hade höga förväntningar på sig inför säsongen och har inte lyckats infria dessa under starten. Det är öppet och svårtippat. Håll koll på streckningen innan spelstopp.


3. Leicester–Burnley 1

Leicester har inte varit lika vasst som man var under stora delar av fjolåret. Fofana och Justin återfinns på skadelistan. Hos Burnley är Stephens, Long och Roberts borta. Burnley har spelat en rad jämna matcher och kan ställa till med problem för Leicester med rätt matchbild. Jag är övertygad om att ettan kommer bli överstreckad.


4. Everton–Norwich 1

Everton har en tung vecka bakom sig med förlusten mot Villa i ligan och uttåget ur cupen mot QPR. Benitez valde att ställa upp med oväntat stark elva vilken kan bli kostsamt i det här mötet. Det är precis den här typen av matcher som Everton hade svårt att vinna under fjolåret. Tvåan till 15% kan vara en riktig kupongrensare.


5. Watford–Newcastle 1

Watford valde att rotera i cupen vilket ledde till ett uttåg mot Stoke i veckan. Newcastle har inte imponerat nämnvärt men man har haft en hel del skadebekymmer. Både Wilson och Shelvey är osäkra till spel för gästerna. Om någon av dessa kommer till spel så skulle det vara ett lyft för laget. Watford är inget lag som vinner på beställning. Ta med flera tecken.


6. Blackburn–Cardiff 1

Blackburn är ett lag som fått en hel del respekt på oddsmarknaden under säsongsstarten. Spelmässigt vet jag inte riktigt om laget motsvarat förtroendet. Man har visserligen bara en förlust efter åtta omgångar men det glänser inte om spelet. Dack, Garrett, Rankin-Costello och Wharton återfinns på skadelistan för hemmalaget. Jag gillar värdet i tvåan till 23%.


7. Birmingham–Preston 1

Efter en fin start har Birmingham fått smaka ”a piece of humble pie” som britterna säger. Laget har förlorat två senaste matcherna mot Fulham och Peterborough och släppt in sju mål totalt i dessa. Gardner och Sanchez saknas hos hemmalaget. Preston har en lång skadelista med flera tongivande spelare borta. Jag tror Birmingham studsar tillbaka med en seger.


8. Blackpool–Barnsley 1

Barnsley har fem kryss och bara en seger efter åtta omgångar av ligaspelet. Gästerna är en het nedflyttningskandidat efter vad jag sett så här långt. Blackpool har överraskat positivt som nykomling med segrar mot Fulham och Middlesbrough. Dale, Hamilton och Virtue-Thick saknas för Blackpool. Barnsley får klara sig utan Andersen, Morris och Williams.


9. Bristol City–Fulham 2

För mig är Fulham ligans bästa lag tillsammans med WBA. Ser man till trupperna och hur laget spelar så ska Fulham lösa uppflyttning den här säsongen. När spelet klickar finns det inga klubbar som kan matcha Fulham den här säsongen i serien. Cairney, Carvalho, Kongolo och Tete saknas hos gästerna. Conway är borta för hemmalaget. Given spik!


10. Nottingham–Millwall 1

Drager, Ojeda och Osei-Tutu saknas i Nottingham. Millwall har McNamara och Ojo borta. Millwall tar majoriteten av sina poäng på hemmaplan. Klubben jagar fortfarande säsongens första bortaseger. Gästerna är väldigt defensiva och svåra att få hål på. Jag lutar mig mot Nottingham men vill gärna plocka med krysset på kupongen till runt 30%.


11. Sheffield United–Derby 1

Derby befinner sig i jobbig situation ekonomiskt och frågan är om klubben kommer klara av att vara kvar i Championship även om man skulle hålla sig ovanför strecket. Allt runtomkring stör förstås spelarna, men två senaste matcherna är deras bästa prestationer hittills den här säsongen. Sheffield ska dock vara numret för stort. Ettan spikas!


12. Stoke–Hull 1

Stoke förlorade överraskande mot tippade bottenlaget Derby. Nu ställs man mot nykomlingen Hull på hemmaplan och alla förväntar sig en seger. Det kommer även majoriteten av alla tippare att göra. Det finns en stor risk att ettan blir kraftigt överstreckad. Stoke saknar Fletcher, Fox och Oakley-Boothe. Allen är ett frågetecken.


13. Swansea–Huddersfield 1

Kollar man på formraden kan man konstatera att Swansea har fem raka matcher utan seger, men det går att vända på det också och säga att Swansea endast förlorat en av sina fem senaste ligamatcher. Det är ett försvagat Huddersfield som åker till Wales utan Rowe, Rhodes, Pipa och Schofield. Swanseas svaghet är offensiven men 1x bör man klara sig långt med.

ANNONS:
Expertens systemförslag: