Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leipzig har skrällchans på ett guld – helgardera

Foto: SVEN SONNTAG / IMAGO IMAGES / PICTURE POINT LE WWW.IMAGO-IMAGES.D

Snart går storlagen på semester. Till helgen ska ett par titlar delas ut. Barcelona och Bayern München är hårt betrodda på Stryktipset men båda garderas. Ett formstarkt Valencia och ett defensivt Leipzig kan skrälla.

MFF bjöd stundtals på propagandaspel mot Kalmar FF. Segern med 1–0 var klart i underkant. AFC Eskilstuna har visserligen agerat förbättrat defensivt på sistone men får svårt att ta poäng i Malmö.

Häcken får utgångstecknet mot IFK Göteborg i derbyt. Men Änglarna har överraskat och är obesegrat i sju matcher. Helgardera.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Europatipset och ligatabeller

Bästa spikarna

Allsvenska guldfavoriten har fått upp ångan

3. Malmö FF–AFC Eskilstuna 1

Malmö FF toppar serien och målet är att behålla greppet hela säsongen. Efter lite trög inledning på säsongen har MFF verkligen kommit i gång. Mot Kalmar FF tryckte Malmö på matchen igenom och utdelning kom med kvarten kvar. Mot AFC Eskilstuna avgör Malmö tidigare.

Skotska storlaget plockar hem väntad dubbel

9. Hearts–Celtic 2

Celtic är i en klass för sig i Skottland och har prenumererat på ligagulden de senaste säsongerna. Och man är solklar favorit att även ta hem cupen. I helgen besegrades Hearts trots att flera spelare saknades/vilades. De grönvita eleganterna kommer att mönstra starkare lag den här gången och belönas med ny pokal?

Karlstad bra spik mot Gefle på dekis

13. Karlstad–Gefle 1

För tre år sedan spelade Gefle i allsvenskan. Det var då. Nu spelar man i division 1. Karlstad är ett av seriens mest formstarka lag och tar hand om alla poängen.

Skrällvarningarna

Se upp för skräll i spanska cupfinalen

7. Barcelona–Valencia X2

Valencias förluster under 2019 är lätträknade. Barcelona har en hel del skador och skavanker och ska inte känna sig alltför segersäkert i den spanska cupfinalen. Ettan blir ett hårt anlitat singelstreck och Valencia har allt att vinna. Utgångsettan garderas med x2

Forsberg kan skjuta tung titel till Leipzig

8. Leipzig–Bayern München 1X

Bayern München kommer från nytt ligaguld och har vunnit Bundesliga de sju senaste säsongerna. Det tyska storlaget vill ha fler titlar och är favorit att även vinna tyska cupen. Leipzigs defensiv är bäst i Tyskland och Emil Forsbergs lag kan överraska. Ta med alla tecken. 

Vidöppen kvalfinal – ta helst med alla tecken

10. Newport–Tranmere 1X

Newport och Tranmere gör upp om vilket lag som ska ta klivit upp i League One. Tranmere är det bättre laget men Newport kommer ge 100 procent och kvalmatchen är vidöppen och kräver rejäl gardering.