Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leicester en bra spik i jakten på jackpoten

Foto: BILDBYRÅN

De klara favoriterna lyser med sin frånvaro på Stryktipset och min känsla säger att 13 rätt belönas ordentligt.

Det är alltid lättare att spela hemma och mina spikförslag har fördel av hemmaplan. Leicester, Leeds, Sheffield Wednesday och Reading är tänkbara vinnare.

Skrällbuden är många och lag som kan höja utdelningen är Charlton och Middlesbrough.

Helgens hetaste match i England? Seriefinalen mellan Liverpool och Manchester City. I min bok är det fördel hemmalaget.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång  

Del 2: Ligatabeller 

Bästa spikarna

Sheffield Wednesday har laddat om

8. Sheffield Wednesday–Swansea 1

Trots sent ledningsmål förlorade Sheffield Wednesday mot ett formlöst och defensivt försvagat Blackburn senast. Det finns värdefull rutin i laget och jag tror att spelarna skakat av sig den svidande förlusten. Tongivande Barry Bannan kan troligen medverka och leder sina kamrater till full pott?

Leeds ska vara huvudet högre

9. Leeds–Blackburn 1

Blackburn bröt sin mycket dystra svit i den senaste omgången och tog värdefull seger. Nu väntar seriefavoriten på främmande mark. Defensiva spelare saknas på nytt och Leeds är normalt huvudet högre.

Reading har inlett klättringen i tabellen

12. Reading–Luton 1

Reading har tänt till med nye managern Mark Bowen och tagit sju poäng av nio möjliga. Nu gäller det att spelarna fortsätter att leverera. Luton har tappat på sistone och defensiven är vidöppen. Säker etta.

Skrällvarningarna

Tredje matchen sedan i söndags - gardera!

1. Tottenham–Sheffield United X

Tottenham tappade segern i slutminuterna mot Everton. I veckan blev det seger i Zagreb men resan till och från Kroatien samt ny match redan på lördag kan sätta sina spår. Sheffield United gör det bra och defensiven håller hög klass. Krysset ska med på kupongen.

Everton kan bättre än vad som visats

4. Southampton–Everton X2

Det vill sig inte för Everton. Även om man haft en del otur går det inte bara att skylla på ”stolpe ut”. Ytterst värdefulle Andre Gomes blev illa skadad mot Tottenham och spelar inte på länge = ett kännbart avbräck. Southampton på bortaplan är inget omöjligt uppdrag. 1x2.

Mot ett generöst QPR gör väl Boro mål?

11. Queens PR–Middlesbrough X2

Middlesbrough är en stor besvikelse och senaste fullträffen är sex timmar borta. QPR håller sällan nollan och nu borde Middlesbrough åtminstone göra ett mål. Det kan räcka till poäng. Glöm inte bort tvåan.