Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättejackpot inleder året – Wolves en spelvärd spik

Foto: MICHAEL STEELE / BILDBYRÅN

Årets första kupong står runt hörnet. Det har varit en svårspelad höst för proffsspelarna men glädjande för kioskspelarna. Överstreckade favoriter har gång efter annan lyckats få med sig resultat. 

Vi inleder året med en jackpot på 16 miljoner kronor och hoppas på ett bättre 2021!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Spetsspelarna kan bli avgörande för Wolves

3. Brighton–Wolverhampton 2

Brighton har inte samma kvalité i truppen som Wolverhampton kan visa upp. Spetsspelare som Traoré, Neto och Moutinho finns inte i Brighton. Wolverhampton har sett bra ut i matcherna mot Spurs och United. Kan man ta med sig spelet därifrån ska det räcka till seger här.

Har sett briljant ut – en stark favorit

7. Brentford–Bristol City 1

Ska man spika en överstreckad favorit på den här kupongen är det Brentford. Det kommer komma en hel del spel på ettan men det är bara att bita i det sura äpplet för Brentford har sett smått briljant ut sista veckorna.

Bra chans mot Corona-drabbat hemmalag

13. Rotherham–Cardiff 2

Cardiff är ett bättre lag än man visat upp på slutet. Det finns tillräckligt med kvalité i truppen för att vara med och slåss om en play off-plats. Rotherham har haft svårt att spela in nyförvärven från i somras. I veckan försökte man få matchen mot Barnsley uppskjuten på grund av Corona.

SKRÄLLDRAGEN

Trots två raka – frågetecknen kvarstår

1. West bromwich–Arsenal 1X2

Big Sam har tagit över West Bromwich sedan Bilic något överraskande fick lämna. Räkna inte med någon skönfotboll. I första halvlek mot Liverpool hade man 18% bollinnehav! Det räckte ändå till en poäng. Arsenal har visserligen vunnit sista två matcherna men det känns inte som något nytt Arsenal utan frågetecknen kvarstår.

Bredaste truppen i ligan – tvåan måste med

5. Swansea–Watford X2

Watford är ett lag jag kommer hålla i handen resten av säsongen. Det finns så mycket kvalité hos gästerna och man har den överlägset bredaste truppen i ligan. Swansea är ojämnt och kommer behöva göra en toppinsats om det ska bli några poäng mot ett defensivt starkt Watford.

Kan vara det bättre laget – det är supervärde 

11. Preston–Nottingham 1X2

Preston är inget lag som bara går ut och kör över Nottingham. Det går att argumentera för att gästerna faktiskt har en bättre trupp. Supervärde i bortasidan!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. West Bromwich–Arsenal 2

West Bromwich har haft en förmåga att höja sig när man ställs mot storklubbarna. Det har blivit poäng mot Chelsea, City och Liverpool. När laget slipper föra spelet och kan ligga på kontring är man farligt. Arsenal har vunnit sina två senaste matcher men det har varit utan att imponera. Allt över 60% på bortasegern kräver fler tecken.


2. Crystal Palace–Sheffield United 1

Crystal Palace repade sig förra omgången med en bra insats hemma mot topplaget Leicester. Efter två horribla matcher mot Liverpool och Aston Villa där laget släppte in totalt tio mål! Zaha fortsätter producera poäng framåt och är en absolut nyckel för deras offensiv. Sheffield har tunga avbräck i form av Berge och Lundstram på sidlinjen. Stark känsla för ettan.


3. Brighton–Wolverhampton 2

Wolverhampton har fått dåligt betalt för sitt spel mot United och Tottenham. En poäng efter två bättre insatser var dålig utdelning. Brighton har lidit av samma sak under hela säsongen. Det ser fint ut men inte är inte speciellt effektivt. Individuella misstag fortsätter att sätta käppar i hjulet för Brighton. Tvåan är en rolig chansspik!


4. Stoke–Bournemouth 2

Stoke har varit en svår nöt att knäcka för spelarna under hösten. Varje gång laget är överstreckat tenderar man att vinna medan när man är understreckat har det mer eller mindre varit givna förluster. The Potters har bara förlorat en av sina nio senaste matcher i ligan, men möter här ett Bournemouth som har både mer bredd och spets i truppen – utgångstvåa.


5. Swansea–Watford 2

Om streckningen ser ut som den gör i nuläget med tvåan i 26% kan det vara läge att plocka bort ettan helt. Watford svarade upp efter en sämre insats mot Huddersfield genom att besegra serieledaren Norwich hemma senast. Swansea kommer visserligen från två segrar, men klubben har varit ojämnt i sina prestationer.


6. Huddersfield–Reading 2

Huddersfield vann mot Blackburn på tilläggstid i veckan. Det var en fysisk match som krävde allt från Huddersfield-spelarna för att det skulle bli seger. Elphick, Koroma, Phillips, Schindler, Stearman och Ward återfinns på skadelistan för hemmalaget. Reading kommer från två bättre insatser hemma mot Luton och borta mot Swansea. Värdet ligger i bortasidan.


7. Brentford–Bristol City 1

Brentford lyckades bärga segern i toppmötet med Bournemouth. Fosu blev matchvinnare med sitt sena 2–1-mål. Brentford är obesegrat i 16 raka matcher! Samtidigt kommer Bristol till mötet med hela nio spelare på skadelistan. Gästerna har inte bredden som vissa av topplagen har vilket gör att startelvan blivit kraftigt försvagad. Spiketta!


8. Norwich–Barnsley 1

Norwich toppar The Championship men försprånget har blivit mindre efter två sämre insatser mot Watford och Queens PR. Den lilla formsvackan kan tillskrivas skador. Med hela sju namn på skadelistan har startelvan försvagats kraftigt. Barnsley har vunnit fem av sina sex senaste matcher. Senast Barnsley slog Norwich på bortaplan var 1937 (tio förluster, sju kryss)! 


9. Luton–Queens PR 1

Det kan bli den tionde raka matchen utan seger för QPR. Gästerna ser uddlösa ut offensivt och får snarare ha blickarna neråt i tabellen. London-klubben ligger farligt nära nedflyttning och så som spelet ser ut ligger man i riskzonen. Kakay, Amos och Owen saknas hos QPR. Luton kommer från en meriterande seger i veckan och fortsätter att imponera defensivt.


10. Birmingham–Blackburn 2

I skrivande stund står Blackburn i 2,12 medan tvåan är streckad i 38%. Det kan göra det till den bästa spiken på kupongen rent statistiskt. Birmingham saknar Boyd-Munce, Halilovic, Jeacock och McEachran men gästerna har också en hel del avbräck. Blackburn är väldigt ojämnt i sina prestationer så även om Birmingham sett svagt ut litar jag inte på tvåan.


11. Preston–Nottingham 1

Nottingham är och har varit en gåta under hösten. Klubben har underpresterat kraftigt. Colback, Bachirou, Freeman och McKenna finns på skadelistan. Preston har radat upp tre raka segrar där man dessutom lyckats hålla nollan. Det ska dock sägas att Nottingham är obesegrat i fyra raka. Tvåan kan vara en kupongrensare till 19%.


12. Wycombe–Middlesbrough 2

Det har varit minst sagt lönsamt att spela emot Wycombe under den här hösten och det tänker vi fortsätta med. Boro har vunnit tre av sina fyra senaste matcher, men viktigast av allt är att man fått igång målskyttet igen. Offensiven har varit en akilleshäl för Warnocks grabbar under säsongen så här långt. Gape och Stewart är tveksamma till spel för Wycombe. Tvåan spikas!


13. Rotherham–Cardiff 2

Rotherham har förlorat två raka matcher och försökte få matchen uppskjuten i veckan mot Barnsley. Stora delar av truppen har drabbats av corona vilket gjort att man inte kunnat ställa upp med ett lika slagkraftigt lag. Läget kommer inte se mycket bättre ut här. Cardiff har visserligen förlorat tre raka men här har man ett bra läge att vända trenden.

ANNONS:
Expertens systemförslag: