Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

J-Södra är omgångens stora fynd – måste med

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Liverpool är de flestas favorit i Champions League. Tottenham får eventuellt tillbaka flera spelare efter skador, men hur är det med deras form, och i vilket skick är skyttekungen Harry Kane? Tvåan är stark.

Det finns gott om starka favoriter på Stryktipset och IFK Göteborg och IFK Norrköping har passande uppgifter. Och i slaget om Skåne är det fördel Malmö trots bortamark mot rivalen Helsingborg.

Mjällby är en positiv överraskning i serien. Jönköping har kommit igång och jagar ny seger. Södra blir knappast favorit = spelvärde!

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Europatipset och ligatabeller

Bästa spikarna

IFK Göteborgs framgångar fortsätter

2. IFK Göteborg–Örebro 1

IFK Göteborg avgjorde derbyt mot Häcken på stopptid och sena segrar ger extra mycket energi och självförtroende. Örebro har gott om skador och även om det finns värdefull rutin i laget borde ÖSK få svårt att stå emot ett piggt och mycket formstarkt IFK Göteborg.

Nu kanske det lossnar för Halmstads BK

7. Halmstad–Västerås 1

Halmstads BK kommer från säsongens bästa insats. Degerfors besegrades med klara 3–0 och segern behövdes efter en tung period hemma på Örjans vall. Nu kanske  det lossnar för seriefavoriten. Västerås spelar fin fotboll och är inte oävet, men den här uppgiften blir tuff. 

IFK Norrköpings offensiv inger respekt

10. AFC Eskilstuna–IFK Norrköping 2

IFK Norrköping ligger i mitten av tabellen men kommer att klättra i allsvenskan och är en stark medaljkandidat. AFC Eskilstuna har en del skavanker och torsdagens cupfinal mot Häcken sitter troligen i benen. Tvåan spikas.

Skrällvarningarna

Härlig inställning kan resultera i poäng

4. Falkenberg–Kalmar FF 1X

Kalmar FF är svårspelat och KFF har endast förlorat tre matcher. Utgångstecknet är givet mot Falkenberg, men förutom fördel av hemmaplan har FFF bra inställning. Faktum är att Falkenberg varit med i merparten av matcherna, framför allt på hemmaplan. Tänk också på att Kalmar saknar avstängde Viktor Elm. Helgardera.

Hur är det med formen i Degerfors?

6. Degerfors–IK Frej X2

Degerfors får tillbaka spelare, bland annat är Rasmus Alm tillbaka efter avstängning. Formen är inte lika bra som för ett par veckor sedan. IK Frej har gjort en bra säsong och har gott om starka spelare och Frej är farligt i samband med fasta situationer. Ettan garderas.

Södra är det mest spelbara laget på tipset

8. Mjällby–Jönköping 2

Mjällby och Jönköping är två av superettans mest formstarka lag. Jönköping kommer bli bortglömt av många tippare och Södra kan vara helgens fynd på tipset.