Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ingen tror på Palace – då kan de svara för en dunderskräll

Foto: JOHN SIBLEY / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Det är en svår kupong att bemästra om vi bortser från match två och tre. Det enkla valet är att spika Liverpool och Manchester City, men då står man heller inte som ensam vinnare när kupongen ska summeras. Med 15 miljoner i jackpot kan det ändå vara värt att spika minst en.

ANNONS: Köp en andel i expertens system

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Offensiven imponerar – City har toppchans

3. Manchester City–Southampton 1

Manchester City har gjort 16(!) mål framåt på sina tre senaste matcher. Man kunde rotera fritt i veckan mot Leipzig med gott resultat. Det finns egentligen ingenting som talar för att Southampton ska kunna lämna Etihad med några poäng så som deras försvarsspel sett ut.

Är bättre i grunden – tvåan en bra chansspik

5. Norwich–Watford 2

Watford har bjudit på några fina prestationer och har ett på papperet bättre lag än Norwich. Det är lite av en chansspik men det är också något som behövs på kupongen med storfavoriter som City och Liverpool. Norwich har haft det förtvivlat svårt att skapa chanser.

WBA stark favorit mot skadedrabbat Preston

11. Preston–West Bromwich 2

West Bromwich är min favorit till att avancera till Premier League tillsammans med Fulham. Gästerna har en riktigt bra trupp. Preston dras med en del skador i truppen trots fin form. Vi får se var streckningen landar.


SKRÄLLDRAGEN

Fortfarande frågetecken för The Gunners

1. Burnley–Arsenal 1X2

Arsenal var det bättre laget mot Norwich men det var ingen vidare insats, trots att det blev seger. Gästerna har producerat ett mål efter fyra omgångar och letar fortfarande efter formen. Burnley är väldigt svårt att möta på Turf Moor. Jag kommer att försöka sortera bort ettan.

Palace kan svara för en megaskräll

2. Liverpool–Crystal Palace 1X2

m Det finns egentligen ingenting som talar för Palace i det här mötet. Det gjorde det inte heller när man besegrade City på bortaplan eller United på bortaplan tidigare säsonger. Laget har en förmåga att höja sig i den här typen av matcher när ingen tror på laget. Spelvärd tvåa!

Ettan blir överstreckad – läge att gardera

13. Queens PR–Bristol City 1X2

QPR har gått riktigt starkt under inledningen men man har blivit lite väl stor favorit i nuläget. Jag har ettan till närmare 50% att vinna och i skrivande stund står ettan till 61%. Det kan jag inte spika utan fler tecken ska med.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Burnley–Arsenal 2

Burnley har haft en ganska tuff start på säsongen sett till resultaten men man har inte varit så dåliga som många experter vill få det till. Arsenal däremot har underpresterat kraftigt. Frågan är om det kommer ske en förändring hur laget spelar så länge Arteta sitter kvar som tränare. Xhaka är avstängd för Arsenal.


2. Liverpool–Crystal Palace 1

Liverpool kommer från en tuff match mot Milan. Klopp tog beslutet att rotera på några positioner. Varken van Dijk eller Mané startade och direkt såg vi en skillnad i försvarsspelet när van Dijk inte fanns i backlinjen. Palace kommer från strålande insats mot Tottenham och nyförvärvet Edouard debuterade med två mål under sitt inhopp.


3. Manchester City–Southampton 1

De Bruyne var tillbaka i Manchester City igen när laget vann med 6–3 mot Leipzig. Det är troligt att vi får se en helt ny elva till det här mötet men det spelar egentligen ingen större roll. Bänken är lika bra som startelvan. Det är egentligen bara Dias och De Bruyne som är oersättliga i det här laget. Får vi se en ny 9–0-kross mot Southampton?


4. Aston Villa–Everton 2

Everton är fortfarande obesegrat i ligaspelet och har visat upp en fin lagmoral under Benitez. Hans taktiska matchplan för varje enskild match är något som imponerat hittills. Calvert-Lewin saknas med en bruten tå och förväntas bli borta två till tre veckor. Aston Villa har också gått starkt och ska ses med goda möjligheter att plocka tre poäng. Vidöppet inför!


5. Norwich–Watford 2

Norwich har sett riktigt blekt ut. Precis som förra gången Norwich var uppe i Premier League framstår Farkes spelfilosofi som något naiv med det spelarmaterial han förfogar över. Watford har mött ganska svårt motstånd och imponerade i premiären mot Villa. Mycket talar för att Norwich kommer stänga som klar favorit och det köper jag inte – fin tvåa.


6. Barnsley–Blackburn 2

Blackburn dras med en del skador på nyckelspelare men man fortsätter att göra bra prestationer. Nu senast kommer laget från en stabil 2–0-seger mot Hull och man har spelat jämnt mot West Bromwich tidigare under säsongen. Barnsley har inte sett lika bra ut den här säsongen. Som jag varit inne på tidigare så betydde tränaren Ismael en hel del för Barnsley.


7. Cardiff–Bournemouth 2

Bournemouth har trummat igång på allvar och har spetskvalitéer som få andra lag i The Championship kan matcha. Cook och Stanislas ser ut att missa helgens match också men det finns tillräckligt med bredd hos gästerna för att kunna ställa ut ett slagkraftigt lag ändå. Vi får se lite hur streckningen står sig vid avspark men till 39% gillar jag bortasidan skarpt.


8. Derby–Stoke 2

Derby har fortsatt Bielik, Ebosele och Kazim-Richards på skadelistan. Det är ett lag som kommer få det svårt att hänga kvar om spelet inte förbättras avsevärt. Stoke har föryngrat truppen och känns mer spännande än på länge. Det är något som oddsmarknaden snappat upp och det troliga är att vi ser Stoke stå som klar favorit vid avspark. Tänkbar spiktvåa!


9. Luton–Swansea 1

Tanken var att Swansea skulle gå framåt den här säsongen med den unga truppen som stundtals gjorde succé under fjolåret. Defensiven ser fortsatt stark ut men man har svårt att skapa målchanser. Luton har gjort en bra transfersommar och kommer från en rad fina insatser mot bra lag. Det är två jämna lag men formen talar onekligen för hemmasegern på raden.


10. Millwall–Coventry 2

Millwall kommer från två fina bortamatcher mot WBA och Swansea där man plockat poäng. Nu ska man försöka anfalla på hemmaplan och det kommer att finnas ytor för Coventry. Gästerna har inlett säsongen strålande och har fyra segrar på fem matcher. Svenske Gyökeres har varit en av ligans stora utropstecken under starten. Fel favorit för mig, utgångstvåa.


11. Preston–West Bromwich 2

Preston har haft en tuff start på säsongen sett till skadeläget, men på planen har det gått desto bättre. Obesegrat i sina fem senaste matcher och lyckades skrälla med sig en poäng borta mot Sheffield senast, även om man fick en del hjälp av Olsen i målet. WBA ser starkt ut och ska vara det första tecknet i matchen. Spik till allt under 50%.


12. Peterborough–Birmingham 2

Birmingham har fått hem Troy Deeney som den stora stjärnvärvningen inför säsongen. Det andas en helt annan optimism kring Birmingham nu än vad det gjort tidigare säsonger. Det kan mycket väl räcka till en placering på den övre halvan. Peterborough ser ut att få det svårt att hänga kvar i serien. Det finns inte tillräckligt med ekonomiska muskler helt enkelt.


13. Queens PR–Bristol City 1

Austin saknades senast för QPR men han förväntas vara tillbaka i startelvan nu. QPR har gått riktigt bra och stod upp bra i förlusten mot Bournemouth på bortaplan. Det finns dock en stor risk att ettan kommer bli rejält överstreckad. Även om QPR ska vara favorit så har procenten seglat iväg när ettan står i över 60%. Gardera!

ANNONS:
Expertens systemförslag: