Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Härligt heta jackpotdrag finns i The Championship

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

10 miljoner i jackpot och mängder av skrällchanser, vad mer kan man begära av en Stryktipskupong? 

Brighton, Cardiff och Huddersfield är några av alla lågprocentare som inte får missas. 

Brentford är däremot en av få favoriter i The Championship som jag tror hårt på. 

• • •

ANNONS: SPELA STRYKTIPSET MED EXPERTEN (1296 RADER/13 ANDELAR) 

ANNONS: KÖP ANDEL I EXPERTENS SYSTEM (2592 RADER/10 ANDELAR) 

ANNONS: RYGGA EXPERTERNAS ANDELSSPEL (864 RADER/8 ANDELAR) 

ANNONS: SPELA EXPERTENS 64-RADERSSYSTEM 

• • •

Den engelska fotbollen är tillbaka och med den större chans på hög utdelning. Till skillnad mot landslagskupongerna är det betydligt mindre favoritbetonat och många av de favoriter som kliver in denna lördag är skakiga och överskattade. 

10 miljoner i jackpot gör givetvis att det vattnas lite extra i munnen. Jag har gjort hemläxan, här har ni mina bästa tankar. 

■■ Det finns som sagt ett helt koppel överstreckade favoriter denna helg som man antingen bör gardera eller chans bort helt. Jag tänkte lista dem här: 

■■ Aston Villa i match 2 streckas just nu över 60% hemma mot Brighton. Visst har underbara Grealish och hans lagkamrater imponerat stort stundtals, men Villa är också ett lag som släppt in sju mål på två hemmamatcher mot Leeds och Southampton. Två matcher där de inte lyckats leva upp till favoritskapet och det är tydligt att jämnheten inte är där. 

Brighton är ett lag som rankas högt av spelproffsen, insatserna har nämligen varit betydligt bättre än vad tabelläget säger. Potter har en tydlig spelidé och bra kvalitet i truppen. Här skiljer det i grunden inte så mycket mellan lagen och jag tror på goda chanser till minst en poäng för Brighton. 

Det vankas supervärde åt höger, den vågade chansar bort ettan helt. 

■■ I The Championship bör man ifrågasätta den höga streckningen på samtliga fyra hemmalag: Millwall, Bristol City, Preston och Stoke. Kom ihåg att det här är en väldigt jämn liga med tätt matchande, vilket gör att skrällarna duggar tätt. 

I match 7 är Cardiff ett minst lika bra lag som ett Millwall som har stora problem med offensiven och inte gjort mål på tre raka matcher. Cardiff har däremot varit värt mer sett till spelet och är ett lag som egentligen ska kunna slåss om play off-platser. 

Helt jämn match att vänta där tvåan till runt 20% är högintressant. 

■■ Bristol City har en hel del problem i truppen där flera spelare saknas på grund av skador i match 9. Derby hoppas i sin tur på ett uppvaknande efter att ha gett tränare Cocu foten. Rooney tar tillfälligt över som spelande tränare. I fjol kom Derby faktiskt före Bristol C i tabellen och truppmässigt är det inte så mycket som skiljer de här lagen, där Derby är alldeles för bra för att ligga i botten. 

Ettan till 60% borde egentligen streckas runt 45%. Helgardera eller gå all in för spelvärdet på X2. 

■■ Skrällar finns det således gott om, men spikarna då? 

Brentford är nog den allra bästa i match 13. Pontus Jansson är fortsatt skadad, men de offensiva hoten är i gång med Toney, Forss, Ghoddos och Mbeumo, bland andra. Succéspelaren Toney har bombat in tio mål på elva matcher. Brentford har varit en besvikelse hittills, men besitter en helt annan kvalitet än tämligen mediokra nykomlingen Wycombe som krigar hellre än bra. I den senaste matchen mot ett motstånd med liknande spelidé körde Brentford över Luton på bortaplan med 3–0. 

Jag tror inte Wycombe orkar stå emot en av The Championships bästa offensiver som skapat näst flest chanser i ligan så här långt. Och ”Ponnes” frånvaro gör ingen större skillnad när The Bees ställs mot en uddlös offensiv. 

Jag spikar av hela vägen upp mot 70%.  

■■ På en svår kupong behöver det inte heller vara fel att spika av kupongens största oddsfavorit Manchester United. Knappast för att United har imponerat, utan för att de möter ligans kanske sämsta lag på hemmaplan. West Bromwich ser inte alls bra ut och nu saknas dessutom Callum Robinson och Matheus Pereira, två av de spelare som faktiskt kan skapa något i offensiv väg för WBA. Robson-Kanu är även han väck, vilket innebär att tränare Bilic ser ut att bara ha en anfallare, Ahearne-Grant, att tillgå här. En anfallare som gjort ett enda Premier League-mål i sin karriär. 

Med tanke på hur kupongen ser ut i övrigt är jag jag övertygad om att det kan bli riktigt bra utdelning även om man spikar den här väldigt troliga ettan.  

• • •

ANNONS: SPELA EXPERTENS 864-RADERSSYSTEM 

• • •

SKRÄLLEN

Huddersfield (match 11)

Huddersfield är ett lag som blandar högt och lågt. Men en bra dag kan de blixtra till rejält. Som i senaste bortamatchen när de körde över defensivt stabila Millwall med
3–0. Mot ett Stoke med stora avbräck på mittfältet, då trion Sam Clucas, Joe Allen och James McClean saknas, finns det chans på skräll igen. Tvåan runt 15% måste med! 

SPIKEN

Brentford (match 13)

Brentford har likt i fjol haft en knackig inledning på säsongen, men kapaciteten finns där. Här väntar ett passande motstånd i ligans kanske sämsta lag Wycombe. Klasskillnad råder och Brentford har nycklarna för att låsa upp ett lågt stående försvar. Jag spikar tvåan utan att tveka. 

FAVORIT I FARA  

Aston Villa (match 3) 

Det skiljer inte alls så mycket mellan Aston Villa och Brighton för att motivera den höga streckningen över 60% på hemmalaget. Villa har gjort det väldigt bra hittills, men också fallit igenom i båda de senaste hemmamatcherna. Ettan är inget streck att luta sig emot.

ANNONS:
Expertens systemförslag: