Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hammarby har toppchans – klar spik på Stryktipset

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Det är inte den mest lättippade kupongen vi har framför oss med premiäromgången av skotska ligan och flera matcher från den oförutsägbara Superettan. Föga förvånande plockar jag majoriteten av spikarna från Allsvenskan. Degerfors gillas starkt på hemmaplan!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

• • •

Bästa spikarna

Degerfors har en passande uppgift

1. Degerfors–Varberg 1

Det här är lite av en måstematch för Degerfors om man vill hålla sig kvar den här säsongen. Vi har sett att det finns en väldigt hög högsta nivå hos hemmalaget med Edvardsen i spetsen, men det har synts lite för sällan. Nu har man en passande uppgift mot ett svagt Varberg.

Kalmar ska ha toppchans

10. Kalmar FF–Mjällby 1

Trots tre raka förluster finns det anledning att vara optimistisk om man är Kalmar-supporter. Spelet ser fortfarande riktigt bra ut. Det finns inte samma spets hos Kalmar som hos toppklubbarna men mot ett lag som Mjällby ska man ha toppchans att vinna på hemmaplan.

Hammarby har visat fin form

11. Östersund–Hammarby 2

Östersund blev totalt utspelade av Halmstad på hemmaplan förra omgången. Nu möter man ett motstånd som är ännu bättre offensivt och har bättre spelare. Östersund behöver en stor portion tur för att nå poäng.

Skrällvarningarna

Skrällen är inte omöjlig

6. Hearts–Celtic X2

Det är ofta under inledningen av säsongen som nykomlingar står för skrällar och plockar oväntade poäng. Nu har Celtic några spelare skadade och var involverade i en lång och fysiskt krävande match i mitten av veckan.

Varning för gästerna här

7. Viborg–Midtjylland 1X2

Viborg har inlett säsongen strålande och var inte långt ifrån att kontra hem en seger mot Bröndby förra omgången. Nu återvänder man till hemmaplan för att möta ett tröttkört Midtjylland. Gästerna har både Isaksen och Simsir borta med sjukdom till den här matchen.

Ettan lär bli överstreckad

9. Djurgården–Häcken 1X2

Djurgården har varit helt fantastiska på hemmaplan den här säsongen, men Häcken har höjt sig rejält sedan Högmo tog över som tränare. Irandust har gett en välbehövlig boost på mittfältet. Känslan är att ettan kommer att dra väldigt mycket spel på kupongen.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Degerfors–Varbergs Bois 1

Bra läge för Degerfors. Degerfors har förlorat tre raka matcher men man har också ställts mot tufft motstånd. Det är framförallt på hemmaplan som poängen ska in. Det är också där man stått för sina bästa insatser. Anfallaren Sargon Abraham är osäker till spel med en skada. Gästerna imponerade senast när man slog Göteborg hemma.


2. Trelleborg–Helsingborg 2

Spetskvalité avgör. Trelleborg har visat rugiggit fin form på slutet. Deras fina anfallsspel har kombinerats med ett stabilt försvar. Tidigare har försvarsspelet varit problemet men desto längre säsongen går, desto bättre har det blivit. Man ställs dock mot ett Helsingborg med en stekhet Van den Hurk! Gästerna målspruta har stått för åtta(!) mål på senaste tre matcherna. Rolig chansspik!


3. Vasalund–AFC Eskilstuna 2

Jämnt på förhand. Nyckelmatch för Vasalund om man vill klara kontraktet. Hemmalaget går in till mötet med fyra raka förluster. Ett mål framåt på 270 minuter säger en del om hur deras offensiv sett ut. AFC däremot kommer stärkta från deras senaste insatser med 6-0 i målskillnad på två senaste ligamatcherna. Ahl Holmström ligger trea i skytteligan på sju gjorda mål, utgångstvåa.


4. Ross County–St. Johnstone 2

Försvarsstarkt bortalag. Ross County avslutade fjolåret riktigt starkt och har förhoppningar om en ännu bättre placering den här säsongen. Grivosti saknas hos hemmalaget med en skada. Gästande St. Johnstone är ett av seriens försvarsstarkaste lag. Förra säsongen bar det hela vägen till en titel i den skotska cupen. Det är väldigt svårt att bryta i genom gästerna kompakta försvar.


5. Dundee–St. Mirren 2

St. Mirren klassen bättre. Dundee kämpade sig genom kvalet i våras för att ta sig upp till The Premiership. Målsättningen för säsongen är att hålla sig kvar. Det har inte funnits pengar för att förstärka så frågan är om truppen verkligen kommer att hålla på den här nivån. Gästerna har bytt ordförande inför säsongen men det är inga större förändringar i truppen som gjorts inför ligan.


6. Hearts–Celtic 2

Nykomlingen skräller? Nykomlingen Hearts var suveräna i The Championship förra säsongen men nu är det ett steg upp i motstånd. Celtic har gjort en del värvningar inför säsongen där bland annat svenske Starfelt kommit in för att förstärka backlinjen. Gästerna åkte ur CL i veckan efter förlängning mot Midtjylland. Öppet!


7. Viborg–FC Midtjylland 2

Tidig garderingsmatch. Viborg har varit ett utropstecken under inledningen av den danska ligan. I första omgången vände laget underläge till seger borta mot Nordsjälland. I andra omgången fick man med sig en poäng borta mot regerande mästarna Bröndby. Midtjylland har höjt sig efter premiären men har 120 minuter i benen efter veckans CL-kval.


8. IF Karlstad U–Vänersborg 2

Målrika tvåa tippas. Svårtippad nödlösning från Svenska Spel för att fylla ut kupongen. Karlstad har varit iskalla i sina prestationer men man möter också ett Vänersborg som inte spelat en ligamatch sedan i slutet av juni. När lagen möttes under fjolåret vann Vänersborg ganska komfortabelt med 5-3. Jag tror att vi kan få se något liknande scenario till helgen - utgångstvåa.


9. Djurgården–Häcken 1

Pånyttfött Häcken. Djurgården har chansen att gå upp i serieledning vid en seger. Deras sätt att spela presspel på hemmaplan har stört nästan samtliga lag som besökt Tele2 Arena. Ekdal är osäker till spel och målvakten Vasyutin saknas fortsatt. För gästerna är Lindgren och Youssef borta från spel med skador och Faltsetas är avstängd. Gardera!


10. Kalmar–Mjällby 1

Formsvagt Mjällby. Kalmar har inte räckt till mot lag som AIK, Häcken och Djurgården. Trots jämna matcher har det inte blivit några poäng. Nu möter man ett Mjällby som gått riktigt svagt sedan uppehållet. Gästerna har plockat Amin Sarr som gett offensiven en välbehövlig knuff framåt, men det finns mycket att jobba på. Känslan är att Kalmar löser det här.


11. Östersund–Hammarby 2

Blekt Östersund. Östersund såg riktigt svaga ut i sin senaste match mot Halmstad. Det känns mer och mer som att nedflyttning är oundvikligt. Nu får man dock tillbaka Turgott efter landslagsuppdrag. Det kommer att förbättra deras offensiv avsevärt. Hammarby har Sandberg och Khalili som tveksamma till spel. Gästerna har visat strålande form – spiktvåa!


12. Falkenberg–Norrby 2

Fel favorit för mig! Falkenberg tappade ledningen mot Jönköping till förlust och följde sedan upp det med en 0-4-förlust i veckan mot Helsingborg. I spelet ser det ganska bra ut men i respektive straffområde saknas det bestämdhet. Van der Hurk fick nicka tre mål helt omarkerad mot Falkenberg förra matchen. Norrby är kliniska när lägen väl ges och ska ses som favorit här.


13. Västerås–Landskrona Bois 2

Offensivt Landskrona vinner. Landskrona går in till mötet som serieledare. Deras senaste förlust kom i slutet av maj. Kevin Jensen var strålande i matchen mot Sundsvall förra omgången och överlag är Landskronas raka, offensiva spel väldigt underhållande att titta på. Det kan man inte säga om Västerås som är det laget i serien som gjort minst mål framåt tillsammans med Akropolis.


ANNONS:
Expertens systemförslag: