Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstad ser ut att bli mest spelvärda spiken

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Det blev inga pengar på tio rätt förra veckan och det är runt sex miljoner i jackpott den här veckan. Superettan gör comeback och kupongen kryddas med ett mittenmöte i irländska ligan...

AIK är mitt uppe i CL-kvalet och saknar dessutom viktiga defensiva spelare. Elfsborg normalt inga lejon på bortaplan – men kan vara ett bra ”miljondrag”.

Halmstad är klart på gång under Magnus Haglund och ser ut att bli den mest spelvärda spiken. Runt 50% chans hos spelbolagen. Streckat till 32% på torsdagen!

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Europatipset och ligatabeller

Bästa spikarna

Formstarkt Brage en stark favorit

6. Brage–Brommapojkarna 1

Brage har gjort det mycket bra lite i skymundan och efter den imponerande segern mot Mjällby har man tagit sig upp på kvaplats. Nu får man tillbaka både Alexander Zetterström och Seth Kanteh Hellberg efter avstängning. Brommapojkarna har underpresterat. Kommer troligen klättra i tabellen men får svårt mot ett starkt Brage.

Revanschsuget Häcken given jackpottspik

9. Häcken–Örebro 1

Häcken föll mot Norrköping i omstarten men insatsen var klart godkänd. På hemmaplan är man favorit mot de flesta lag i serien och mot ett formsvagt Örebro ska segerchansen vara mycket stor.

Fel favorit – Halmstad det klart bättre laget

13. Norrby–Halmstad 2

Efter tung start på säsongen tog Magnus Haglund över som tränare i Halmstad. Sedan dess har det sett allt bättre ut för det anrika laget. Ser ut att bli en klart spelvärd spik mot Norrby, som saknar viktige Savolainen.

Skrällvarningarna

Flera faktorer bäddar för en skräll

1. AIK–Elfsborg X2

Statistiken talar klart och tydlig för AIK som vunnit det här mötet sex år i rad. Men med tanke på att den viktiga CL-kvalreturen väntar nästa vecka och att Solna-laget ser ut att få klara sig utan Karol Mets (avstängd) och Per Karlsson finns det ändå lite skrällchans för Elfsborg.

Vidöppet bottenmöte – hemmafördelen avgör?

3. Eskilstuna–Kalmar 1x

Eskilstuna gjorde en stabil insats mot Djurgården och omställningarna med Jarl, Camara och Nnamani hade med lite tur resulterat i mer än ett mål. Kan få utdelning i bottenmötet mot ett Kalmar som saknar viktiga spelare i Piotr Johansson och Romarinho.

Skadedrabbat Gais kan tappa nya poäng

12. Gais–Dalkurd 2

Gais har haft stora problem med skador i en ganska tunn trupp och saknar fortsatt flera viktiga spelare. Har varit seriens sämsta hemmalag så här långt och kan få problem även mot ett ojämnt Dalkurd.