Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gör ett försök att fälla favoriterna

Foto: ANDREW COULDRIDGE / BILDBYRÅN

Det finns tre ganska uppenbara spikar på lördagens kupong i form av City, Norwich och Watford. Spikar man alla tre får man också leva med betydligt lägre utdelning som spelare. Det är inte därför vi spelar Stryktipset! 

Välj en eller max två och leta vidare bland mer jämnt streckade matcher.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Spelar briljant fotboll – ska ha toppchans

1. Manchester City–Tottenham 1

Tottenham har tillräckligt med kvalité för att kunna hota City, men grundspelet sitter inte just nu. Mycket hänger på Kane som redan matchats hårt efter sin comeback från skada. City spelar en briljant fotboll för stunden och ska räknas som superfavorit att vinna här.

Gynnsamt spelschema och ett bättre lag

3. Brighton–Aston Villa 2

Aston Villa visade återigen vilken hög nivå laget håller. Grealish har utmärkt sig som ligans kanske bästa spelare den här säsongen. Samtidigt har Brighton flera nyckelspelare borta och är mitt uppe i ett hektiskt spelschema. Aston Villa ska vara det bättre laget.

SKRÄLLDRAGEN

Utan stjärnan är det en favorit i fara

2. Crystal Palace–Burnley 1X2

Palace matchfacit när inte Zaha spelar är oroväckande dåligt. Han betyder otroligt mycket för deras offensiv när det kommer till att skapa målchanser och få frisparkar. Burnley kan mycket väl få matchbilden dit man vill och tajta till försvaret. Värdespelet ligger i bortasidan just nu.

Topplaget är inne i en formsvacka

5. Norwich–Stoke 1X2

Norwich visar svag form och det beror till mångt och mycket på att varken Pukki eller Cantwell producerar framåt. Spelarna ligger bakom det mesta vad gäller offensiva produktionen och när båda befinner sig i en formsvacka blir det tufft för kanariefåglarna att vinna.

Jumbon kan inte räknas bort

11. Huddersfield–WycombeX2

Huddersfield ägde väldigt mycket boll mot Luton men ser man till statistiken var det Luton som skapade flest chanser. Vi har sett det här mönstret vid upprepade tillfällen under säsongen. Passande uppgift för Wycombe!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Manchester City–Tottenham 1

Tottenham förlorade cupmatchen mot Everton efter förlängning, sämsta tänkbara scenario för London-klubben. Efter förlusten har Mourinho seglat upp som favorit att bli nästa tränare som får sparken i Premier League. City befäste sin position som Storbritanniens bästa lag när man pulveriserade Liverpool borta i förra ligamatchen.


2. Crystal Palace–Burnley 1

Palace har flera skador. Ferguson, Hennessey, Sakho, Schlupp, Tomkins, Wickham och Zaha förväntas missa matchen. När Zaha inte spelar är Palace matchfacit otroligt dåligt. I 20 senaste matcherna utan Zaha har Palace endast vunnit tre. Har dessutom gått mållöst från 15 av dessa! Burnley matchade B-laget i veckans förlust i cupen.


3. Brighton–Aston Villa 2

Potter valde att rotera på flera positioner i cupmötet mot Leicester. Backlinjen med Dunk, Burn och White fortsätter dock matchas hårt. Welbeck var tillbaka på bänken efter skada. Här saknas Jahanbakhsh, Andone, Lamptey, March och Pröpper för Brighton. Webster är osäker till spel, han har varit viktig för Brightons framgång.


4. Watford–Bristol City 1

Skadeläget har ljusnat avsevärt för Bristol City. Enda bekräftade bortfallen inför mötet är Walsh, Mawson, Baker och Weimann. När alla spelare är friska håller Bristol City hög Championship-nivå! För Watfords del saknas fortsatt Foster, Success och Dele-Bashiru. Efter tre sämre resultat från hemmalagets sida vill jag gärna ha med krysset åtminstone.


5. Norwich–Stoke 1

Som jag var inne på tidigare under säsongen är Stoke ingen rolig överstreckad favorit, men som underdog väldigt ofta spelvärd. Kommer från fyra oavgjorda i sina fem senaste matcher. Det finns spetsspelare som kan störa Norwich. Hemmalaget har dessutom visat tvivelaktig form på slutet och saknar flera spelare.


6. Rotherham–Queens PR 1

LOTTAS.


7. Reading–Millwall 1

Reading tog ledningen i veckans match mot serieledande Brentford. Därifrån gick det utför då man inte kunde hålla emot Brentfords offensiv. Millwall upplevde någon form av ketchuppeffekt mot Sheffield Wednesday i sin förra match. Efter att ha gjort ett mål på sina fyra tidigare matcher gick laget och vann med 4–1. Reading har visat mer och ska vara favorit.


8. Cardiff–Coventry 1

Det finns inga nyheter på skadefronten hos Cardiff. Det är fortfarande Bamba, Osei-Tutu, Tomlin och Vassell som saknas. För Coventry däremot har det tillkommit några namn. Varken Dabo, Godden, Jones, Kelly eller Thompson förväntas spela. Formmässigt talar det mesta för Cardiff, men jag kan inte undgå att gilla spelprocenten på tvåan i dagsläget (17%).


9. Birmingham–Luton 1

Luton hade ledningen mot Huddersfield i sin förra match och dominerade matchbilden. Hemmalaget skapade chanserna utan att få utdelning och tappade till slut in 1–1 i matchens slutskede. Självförtroendet är inte på topp hos gästerna. Birmingham har inte heller sett speciellt bra ut senaste tiden. Båda lagen har sina styrkor defensivt, krysset måste med på raden!


10. Derby–Middlesbrough 1

Middlesbrough har plockat en poäng på sina fyra senaste matcher. Under den perioden har man endast mäktat med ett mål framåt. Derby har fått hela åtta dagars vila inför det här mötet. Den typen av tid för förberedelser är få lag förunnat i det här skedet av säsongen. Boro har fått tillbaka Fletcher, men saknar Tavernier och Browne. 1X ska räcka långt.


11. Huddersfield–Wycombe 2

Gareth Ainsworth och hans rock’n’roll-fotboll har inte fått det genomslaget många hoppats på den här säsongen. Det har lite att göra med fotbollen och mer med materialet av spelare han har att jobba med. Wycombe är väldigt svårspelat och fysiskt. Huddersfield är ett mer spelande lag och kan få det svårt här.


12. Sheffield Wednesday–Swansea 2

LOTTAS. 

13. Sunderland–Doncaster 1

Toppmöte i League One där Sunderland inte har råd att förlora om man vill hänga med i toppen. Hemmalaget hade en förlust på nio senaste innan plattmatchen mot Shrewsbury senast. Sunderland tappade ledningen efter en riktigt svag andra halvlek. Doncaster har möjligheten att gå upp i serieledning om man vinner de två matcherna man har tillgodo på konkurrenterna.

ANNONS:
Expertens systemförslag: