Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fulham siktar på PL igen – spikas i ligapremiären

Foto: ANDREW FOSKER/BPI/SHUTTERSTOCK / ANDREW FOSKER/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

The Championship är förmodligen den tuffaste ligan i världen. Det smäller rejält i närkamperna och lagen får inte ha en lång svacka under de 46 omgångarna.

Fulham och Cardiff flyttades ned i seriesystemet i våras, men båda vill omgående tillbaka till Premier League. Min favorit till seriesegern i The Championship är dock klassiska Leeds.

Viktiga poäng spår på spel i allsvenskan. Helsingborg kommer från svag insats och på bortaplan har det bara blivit en seger. Falkenberg tar andra raka segern?

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Europatipset och ligatabeller

Bästa spikarna

Östersund har god chans mot AFC Eskilstuna

2. Östersund–AFC Eskilstuna 1

Östersund tappade mängder med spelare under fjolåret. Efter mötet mot Malmö FF lämnade Curtis Edwards ÖFK. Trots avbräcket och en del skavanker är segerchansen stor mot AFC Eskilstuna, som nyligen tappade tongivande Felix Michel till AIK. 

Fulham siktar på omedelbar comeback i P.L.

5. Barnsley–Fulham 2

Fulham spelade upp sig under våren men låg alldeles för dåligt för att kontraktet skulle räddas. Siktet är inställt på omedelbar comeback i högsta serien och Fulham är ett av The Championships bästa lag. Barnsley är troligen ett av seriens sämsta lag och åker på däng?

Hemmastarka Brentford säkrar ettan

7. Brentford–Birmingham 1

Brentford var mycket pålitligt på Griffin Park under fjolåret och det var bara Sheffield United och Norwich som tog fler poäng på hemmaplan. Birmingham får svårt att skrälla på lördag. Ettan lämnas ensam.

Skrällvarningarna

Falkenberg trivs utmärkt på hemmaplan

1. Falkenberg–Helsingborg 1X

Falkenberg har inte förlorat hemma sedan mitten av maj. Det blev poäng i Helsingborg och det kan det bli även till helgen. Helsingborgs försvar var allt annat än bra mot Örebro och FFF spelar med bra självförtroende på hemmaplan. Ta med alla tecken.

Försvagat Millwall har uppförsbacke i år

8. Millwall–Preston X2

Millwall klarade sig kvar med liten marginal i fjol. Tongivande spelare har lämnat Londonklubben och det lär bli en placering långt ned i tabellen. Preston var i ljusa stunder ett av The Championship mest kapabla lag under fjolåret. Envisa skador hindrade laget från att komma högre upp i tabellen. 

Ett Sheffield utan tränare kan störa Reading

9. Reading–Sheffield Wednesday 2

Sheffield Wednesdays ekonomi är inte den bästa och man letar efter en manager. Trots det kan det bli full pott mot ett svagt Reading i premiären.