Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Formstarkt Saints skräller i FA-cupen

Foto: BILDBYRÅN

Det har blivit trevliga utdelningar på Stryk- och Europatipset de senaste veckorna. Manchester Citys sena poängtapp mot Crystal Palace i helgen medverkade till att det blev miljonutdelning.

Merparten av matcherna till helgen är hämtade från FA-cupen och det höjer svårighetsgraden. Southampton har jag kraftig känsla för och Saints spikas på de mindre systemen.

Det finns starka favoriter på Europatipset, men det fanns det även i helgen. Och trots att flera av dem vann blev det bra betalt...

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång  

Del 2: Ligatabeller 

ANNONS: Spela Stryktipset med Expressens superexperter (extern länk). 

ANNONS: Spela Stryktipset med Eskil Hellberg (extern länk).  

ANNONS: Spela Stryktipset med Jonas Amrouni (extern länk). 

Bästa spikarna

Newcastle mår bra efter sena fullträffar

3. Newcastle–Oxford United 1

Newcastle har gott om skador, men klubben mår bra för dagen. I helgen sänktes Chelsea på stopptid. I veckan blev det poäng efter två mål på stopptid mot Everton! Sena fullträffar ger enorm energi och trots manfall i truppen är chansen till avancemang god i FA-cupen.

Burnley borde satsa mer på cupen än Norwich

6. Burnley–Norwich 1

Burnley ligger på betydligt fastare mark än Norwich och segern över Manchester United i veckan innebär i princip att kontraktet är säkrat. Norwich hoppas rädda kontraktet i Premier League och att gå vidare i FA-cupen är inte lika viktigt. Ettan spikas.  

Blackpool stark favorit i lottningen

11. Blackpool–Tranmere 1

Tranmere spelade FA-cupomspel i går och gick vidare till nästa omgång efter förlängning. Den cupmatchen spelas redan på söndag och då blir den här matchen uppskjuten. Blackpool har 75% chans i lottningen... 

Skrällvarningarna

Southampton är ett fräckt drag

1. Southampton–Tottenham 1

Southampton kommer från säsongens bästa insats på främmande mark när Crystal Palace besegrades. Därmed tog Saints femte trepoängaren på de sju senaste försöken och man kom snabbt över förlusten mot Wolverhampton. Hemmaplan, bättre form och längre vila är faktorer som talar för skräll över Tottenham i FA-cupen.

Räkna inte bort West Bromwich Albion

5. West Ham–West Bromwich X2

West Ham åkte på en propp av Leicester i onsdags och Hammers har varit mycket upp och ned under säsongen. Skadelistan omfattar flera bärande spelare och ett kapabelt West Bromwich kan avancera i FA-cupen.

Portsmouth har kommit igång ordenligt

9. Portsmouth–Barnsley 1

Portsmouth tog fjärde raka segern i helgen och formen är god inför FA-cupäventyret till helgen. Barnsley spelade match i veckan och ligger pyrt till i serien och ställer troligen upp med reservfyllt lag. Portsmouth går vidare?