Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Formstarkt Öster en spelvärd jackpotspik

Foto: BILDBYRÅN

Missat att göra läxan inför helgens Stryktipset eller Europatipset?

Sitt lugnt i båten – Eskil Hellberg bjuder på sina bästa idéer här.

Eskil Hellberg ger dig information och spelförslag i sista stund inför helgens tipsomgångar – klicka här (pdf-fil). 

Bästa dragen på Stryktipset

Banken

Tack vare sena mål mot Ljungskile tog Öster in poäng på flera av topplagen senast. Självförtroendet är på topp efter några mållösa matcher. Gais har det väldigt jobbigt och åker på däng i Växjö? Ettan spikas.

Skrällen

AFC Eskilstuna bröt sin negativa trend senast och det finns kvaliteter hos jumbon. Sundsvall är det bättre laget men ettan till blott 19 procent kommer med på mina kuponger.

Avslaget

Ross County är lika mycket spelat som Livingston och det känns märkligt. Visst. Laget har haft marginalerna med sig under inledningen men att det ska vara jämnt skägg borta mot ett defensivt lag köper jag inte.

Bästa dragen på Europatipset

Banken

Malmö FF har starka ekonomiska muskler och leder allsvenskan med marginal. Efter helgens seriefinal kan avståndet till tvåan Elfsborg vara hela tio poäng. Ettan lämnas ogarderad.

Skrällen

Viktiga poäng står på spel mellan bottenlaget Start och Ålesund. Pressen kan ställa till det och många av spelarna är nervösa. Ålesund är spelat till 18 procent. Helgardera.

Avslaget

Brage har förstärkt truppen och förlusterna på hemmaplan är lätträknade. I kraft av hemmaplan ska masarna vara favoriter över Umeå, men ettan är kraftigt överspelad av tipparna. Umeå reser till Dalarna med förhoppning om poäng.