Formstarkt Leeds en superskräll i London

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: PETER POWELL / BILDBYRÅN

Någon av storklubbarna behöver tappa poäng för att det ska bli bra utdelning på 13 rätt. 

Många kommer välja att gardera United men värdespelet finner jag i match två där ett växande Leeds har ett utmärkt slagläge. 

United ser jag istället som en tänkbar spik till under 50 procent.

• • •

ANNONS: SPELA EXPERTENS 64-RADERSSYSTEM

ANNONS: SPELA STRYKTIPSET MED EXPRESSENS EXPERTER 

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Nu tar ”turen” slut för The Hammers

1. West Ham–Manchester United 2

West Ham har fått med sig en hel del resultat där bollen studsat rätt för deras del. En straffmiss i slutminuten mot Fulham och bortdömt mål mot Aston Villa som var en millimeter offside, om ens det. United kommer från två fina bortasegrar mot Southampton och Everton.

City börjar närma sig toppformen

3. Manchester City–Fulham 1

Även om Fulham skrällde borta mot Leicester så finns det ingenting som talar för att London-klubben ska lämna Manchester med några poäng. City kunde rotera i start-elvan under veckans Champions League och börjar så sakteliga se ut som det City vi vant oss vid sista åren.

Seriens bästa trupp – bra värde i ettan

11. Watford–Cardiff 1

Watfords skadeläge har lättat på slutet och sett till spelarmaterial har man seriens bästa trupp. Det kommer vara en match många väljer att gardera vilket drar ner procenten på ettan. Därför gillar jag hemmaspiken.

SKRÄLLDRAGEN

Formstarkt Leeds kan störa stora favoriten

2. Chelsea–Leeds 1X2

Leeds har hållit nollan mot Arsenal och Everton. Det är något för Bielsas mannar att bygga vidare på. Chelsea har visserligen radat upp bra resultat men jag tycker fortfarande inte det ser klockrent ut spelmässigt.

Skadekrisen fortsätter – gardera topplaget

9. Norwich–Sheffield Wednesday 1X2

Norwich har drabbats av en horribel skadesituation som gör det svårt att mönstra en slagkraftig startelva. Wednesday har ryckt upp sig efter den svaga starten och har en stabil defensiv att luta sig mot.

Jämnare än vad procenten antyder

10. Swansea–Luton 1x2

Swansea spelar nästan bara jämna matcher och även om det finns mer spets hos hemmalaget så är det ett väldigt ungt lag som fortfarande har svårt att hitta någon jämnhet. Luton har visat att man kan mäta sig med topplagen offensivt och kan gästerna få matchbilden dit man vill så finns alla möjligheter till att plocka poäng.

• • •

ANNONS: SPELA EXPERTENS 1 728-RADERSSYSTEM 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. West Ham–Manchester United 2

West Ham tog sin tredje raka seger i veckan när man besegrade Aston Villa på hemmaplan. United förlorade mot PSG men vändningen förra helgen mot Saints visade på hög lagmoral. West Ham har överpresterat sett till hur laget spelat. United hoppas ha tillbaka Rashford i spel. Är tvåan streckad under 50% kommer jag spika United.


2. Chelsea–Leeds 1

Chelsea är obesegrat i sina tolv senaste matcher. Defensivt har man hittat rätt med målvaktsbytet och nyförvärven. Leeds har visat en stadig formkurva uppåt med krysset mot Arsenal och skrällsegern mot Everton senast. Gästerna får tillbaka ett gäng spelare från skada. Ettan kommer att bli klar favorit – gardera!


3. Manchester City–Fulham 1

Maskinen som är Manchester City tycks ha börjat trumma igång på allvar igen. Laget körde över Burnley förra helgen och briljerade mot Olympiakos spelmässigt. Det är näst intill otroligt att man inte fick hål på Porto i veckan sett till alla chanser man skapade. Fulham skrällde mot Leicester men man ska inte räcka till här. Ettan är en given spik i min bok.


4. Brentford–Blackburn 1

Två av seriens formstarkaste lag möts i London. Brentford kommer från tre raka vinster. Toney fortsätter att ösa in matchvinnande mål för The Bees. Blackburn har också vunnit tre raka men man har haft ett något lättare spelschema. Det har tillkommit några nya namn på Blackburns skadelista som kan göra det svårt att få med sig poäng här. Ettan är en tänkbar spik.


5. Huddersfield–Queens PR 2

Svårbedömd match mellan två väldigt ojämna lag. QPR kommer visserligen från två förluster men spelmässigt har man sett riktigt bra ut på slutet. Huddersfield saknar Crichlow-Noble och Elphick. Pritchard testas sent om han kan vara med. Gästerna har Amos borta och Cameron tveksam till spel. Fint värde i bortasidan i nuläget till under 30%.


6. Stoke–Middlesbrough 1

Lite i smyg upplever Stoke sin bästa säsongsstart i The Championship sedan man blev nedflyttat. Trots att klubben ligger åtta så skiljer det endast tre poäng upp till förstaplatsen, så jämn är serien i dagsläget. Allen, Davies och Gunn är enda skadorna i hemmalaget. Gästerna saknar Fletcher, Browne och Hall. Utgångsetta, men värdet finns i tvåan.


7. Bristol City–Birmingham 1

Birmingham kommer till mötet med sex raka matcher utan seger och har bara producerat två mål framåt i sina fyra senaste matcher. Bristol City däremot fortsätter visa god form. Skadeläget är prekärt men spelmässigt imponerar man. När spelschemat blir tuffare vid jul och nyår blir det värre. Bristol har visat en förmåga att kunna avgöra jämna matcher som står och väger.


8. Millwall–Derby 1

Ibe närmar sig spel igen för Derby men han är uppsatt som tveksam till lördagens möte. Derby behövde vinna någon av matcherna mot Coventry eller Wycombe men mäktade inte med mer än två poäng från de två tillställningarna. Hemmalaget saknar Zohore, Mitchell, Mahoney och Bennet. Som vanligt när Millwall spelar så ligger krysset nära till hands.


9. Norwich–Sheffield Wednesday 1

Norwich toppar tabellen och kommer gå ut som en av kupongens största favoriter. Trots det måste man gardera. Skadeläget är alarmerande för hemmalaget med hela tio spelare borta. Poängtappen mot både Coventry och Luton är talande då man inte har samma typ av bredd som några av de andra topplagen. Alla tecken ska med på kupongen.


10. Swansea–Luton 1

Swansea är ett lag som kommer dra väldigt mycket streck. Något man ska ha med sig är att Swansea spelar väldigt många jämna matcher. När man vinner så är det ofta med uddamålet och när man förlorar är det också väldigt ofta bara något mål som skiljer. Det gör att man kan argumentera för att ettan är överstreckad i nuläget.


11. Watford–Cardiff 1

Watford har slitit under hösten med skador och stor spelaromsättning. Trots det ligger man trea i tabellen vilket är väldigt talande för hur pass bra man faktiskt är. Skadeläget ser allt bättre ut och nu är både Hughes och Masina nära comeback. Cardiff kommer från två övertygande segrar men här blir motståndet för tufft. Ettan blir första tecknet.


12. Preston–Wycombe 1

Vinsten borta mot Bournemouth kan vara vändningen på säsongen för Preston. Laget ligger visserligen bara sju poäng från en play off-plats men man har presterat under förväntningarna hittills. Det är lite oroväckande att man har hela fem spelare tveksamma till spel på lördag och har Fisher avstängd. Wycombe kommer få inrikta sig på försvarsspel i första hand.


13. Coventry–Rotherham 1

Coventry är obesegrat i sina fyra senaste matcher. Då har man haft svåra matcher men gång på gång påvisar laget stark lagmoral. Dacosta, Godden, Jones och Marosi är skadade för hemmalaget. Rotherham har Miller avstängd samt att MacDonald, Ogbene, Robertson och Sadlier återfinns på skadelistan. Ettan är lite för stor favorit just nu – gardera.

ANNONS:
Expertens systemförslag: