Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Formstarkt City en spelvärd jackpotspik

Foto: PHIL NOBLE / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Av alla saker som kan påverka hur en Stryktips-kupong ska se ut trodde jag aldrig det skulle landa i en begravning. Nu är samtliga engelska 16.00-matcher flyttade på grund av Prins Philips begravning vilket ger kupongen en något annorlunda karaktär. Svårlöst! Talar för hög utdelning.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

• • •

BÄSTA SPIKARNA

City fortsätter att rada upp segrar

1. Chelsea–Manchester City 2

Chelsea har förbättrat sig defensivt sedan Tuchel tog över men här får man ett riktigt test i vad man kan stå emot. Det är kanske inte världens viktigaste match för City men sett till streckningen är tvåan en spelvärd spik.

Försvaret ett problem för Fiorentina

8. Sassuolo–Fiorentina 1

Sassuolo är ett av ligans roligaste lag att titta på då deras offensiv aldrig tycks sluta att producera målchanser. Mot ett lag som Fiorentina som har haft det svårt med markeringsspelet talar mycket för en seger.

Cagliari har visat mer under säsongen

9. Cagliari–Parma 1

Av de två bottenlagen tycker jag att Cagliari visat upp mer under säsongen. Det är ofta jämna förluster snarare än svängdörrarna vi stundtals fått se i Parmas försvar. Båda lagen måste gå för segern och i en öppen match håller jag Cagliari högre än Parma. Jämför man spelare för spelare har Cagliari en bättre startelva och bänk.

SKRÄLLARNA

Svagt Wolves blir rejält överstreckat

2. Wolverhampton–Sheffield United 1X2

På en kupong med väldigt få klara favoriter kommer Wolverhampton bli en nödspik för många spelare. Redan nu har ettan dragit upp i 64% och jag skulle inte bli förvånad om den närmar sig 80% innan allt är färdigt.

Vinner ett redan klart Norwich?

3. Norwich–bournemouth 1X2

Norwich kan säkra avancemanget till Premier League om Swansea tappar poäng eller om man själva löser en poäng eller seger. Just vetskapen om att det i princip redan är klart kan påverka deras insats negativt och man ställs mot ett välspelande Bournemouth med motivation.

Athletic Bilbao kan skrälla i cupfinalen

7. Athletic Bilbao–Barcelona 1X2

Det här har varit lite av en mardrömsarena för Barcelona att besöka senaste åren. Det blir ofta jämna matcher både spelmässigt och resultatmässigt. Vi får se hur Barcelona hanterar förlusten i El Clásico och smällen mot ligaguldet, men jag vill ha med flera tecken på raden.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Chelsea–Manchester City 2

Spelmässigt har det inte sett klockrent ut på slutet för Chelsea med svaga insatser mot WBA och Porto i dubbelmötet. City var riktigt illa ute i sin match mot Dortmund i veckan men lyckades vända och gå vidare. Chelsea har visat upp ett exceptionellt försvarsspel men man har heller inte ställts mot ett lag som City.


2. Wolverhampton–Sheffield United 1

Wolverhampton vann borta mot Fulham efter mål i slutminuterna från Traoré ur snäv vinkel. Det ser verkligen inte bra ut när Wolverhampton spelar fotboll den här säsongen. Det blir inget flyt i spelet och att då förvänta sig att man bara ska gå och vinna här känns fel. Jag garderar den överstreckade favoriten.


3. Norwich–Bournemouth 1

Ser man till spelartruppen är Bournemouth ett av få lag som kan matcha Norwich i den här serien. Norwich saknar Idah, Gibson, Byram, Rupp, Zimmermann och McGovern till det här mötet. Gästerna går in till mötet med fyra raka segrar. Det räcker med en poäng för Norwich för att säkra avancemang till Premier League.


4. AFC Wimbledon–Swindon 1

Det andas optimism om Wimbledon just nu med tre segrar på fem senaste matcherna. I segern mot Ipswich senast hittade egna produkterna Rudoni och Nightingale nätet och mot ett Swindon med fyra raka förluster ska man goda chanser till en ny seger. Swindon har släppt in hela 74 mål i ligan, flest av samtliga lag. Med Wimbledons målform talar det för ettan.


5. Oxford–Gillingham 1

Vi kan vänta oss en spännande duell mellan målsprutorna Taylor och Oliver i respektive lag. Taylor har stått för 15 mål för Oxford medan Oliver befinner sig på platsen bakom i skytteligan på 14. Båda lagen jagar en play off-plats, men det känns mer realistiskt för Oxford sett till tabelläget. Formmässigt har Oxford en uppåtgående kurva i motsats till Gillingham.


6. Colchester–Walsall 1

Wallsall är obesegrat i sex raka matcher, men i den sviten har det varit en hel del oavgjorda matcher. Colchester ligger alldeles på gränsen till nedflyttning och är i stort poängbehov. Hos gästerna kan man ifrågasätta motivationen då man i princip säkrat kontraktet och inte har något annat än äran att spela för utöver någon tabellplacering. Börja från vänster!


7. Athletic Bilbao–Barcelona 2

Barcelona går riktigt starkt i ligan men fick uppleva ett rejält bakslag då man förlorade El Clásico förra omgången. Athletic har en väldigt stabil defensiv men gör inte speciellt mycket mål framåt. Mot Barcelona har Athletic haft en förmåga att höja sig, vilket inte minst syns i inbördesstatistiken. Känns vidöppet inför!


8. Sassuolo–Fiorentina 1

Fiorentina förlorade visserligen förra matchen mot Atalanta men spelmässigt var det en stark insats. Matcherna mot Milan och Genoa inför var också fina prestationer. Det som brister är defensiven och ett så pass skickligt offensivt lag som Sassuolo kan det bli kostsamt. Ribery är tillbaka efter avstängning.


9. Cagliari–Parma 1

Cagliari saknar Cragno, Rog, Sottil och Ceppitelli med skador och sjukdomar. För gästerna är Caviglia och Zirkzee borta från spel. Hoppet är det sista som lämnar en människa sägs det, men för Parma ser det otroligt mörkt ut gällande ett nytt kontrakt. Det är bara seger som gäller för båda lagen och då håller jag Cagliari högre!


10. Marseille–Lorient 1

Trots allt kaos som pågått i Marseille under säsongen befinner man sig bara tre poäng från spel i Europa nästa säsong. Det säger en del om kvalitén som finns i den här truppen. En av få ljuspunkter som kan peka på är defensiven som hållit sig relativt stabil. Hemmalaget saknar Amavi, Car, Nagatomo, Rongier och Sakai. Ettan ser ut att bli överstreckad.


11. Leverkusen–Köln 1

Bayer Leverkusen har gått riktigt svagt i ligan på slutet. Det kan man till viss del skylla på skador. Inför det här mötet ser skadeläget bättre ut men man saknar fortsatt Arias, Bender, Fosu-Mensah och Baumgartlinger. För Köln är Jakobs och Thielmann borta. Det mesta talar för Leverkusen men hemmalaget är så pass ojämnt att det kan vara värt att chansa.


12. Aberdeen–Livingston 1

Det blir inte mycket svårare än två mittenlag som ställs mot varandra i den skotska cupen som spelare. Det är bara att plocka fram penseln för här kommer det att behöva målas på! Ska man ta med sig något inför matchen så är det att Aberdeen släpper in väldigt lite mål. Man förlorade dock mot just Livingston på hemmaplan för två månader sedan.


13. Royal Antwerp–Genk 2

Antwerpen har Le Marchand avstängd samt Matijas, Haroun och Coopman på skadelistan. För gästerna är svenskbekantingen Jere Uronen skadad, även Wouters saknas. Genk kommer in till mötet med superform och har en stark inbördesstatistik mot just Antwerp. Stirrar er inte blinda på tabellen, Genk är och ska vara klar favorit i det här toppmötet.

ANNONS:
Expertens systemförslag: