Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Formstarkt Burnley en spelvärd jackpotspik

Foto: BILDBYRÅN

Det är fördel hemmalagen och räkna med många ettor på lördag.

Min huvudidé i omgången är Burnley. Formen är på topp och man möter Tottenham i rätt tid. Spurs har varit i bättre skick och förutom att Leipzig väntar i veckan blev det förlust efter 120 minuters spel mot Norwich i onsdags. Ettan lämnas allena.

Arsenal är på rätt väg och kommer troligen att klättra i tabellen under spurten. Men det är inte lätt att spela mot ett pressat West Ham och krysset kommer med i derbyt.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång  

Del 2: Ligatabeller 

ANNONS: Spela Stryktipset med Expressens superexperter (extern länk). 

ANNONS: Spela Stryktipset med Eskil Hellberg (extern länk).   

Bästa spikarna

Leeds har störst segerchans i omgången

9. Leeds–Huddersfield 1

Leeds behövde inte anstränga sig nämnvärt för att besegra Hull med 4–0. Huddersfield har skavanker på nyckelspelare och riskerar knappast dessa i en av säsongens svåraste bortamatcher. Leeds har toppchans. 

Preston är en maktfaktor på hemmaplan

12. Preston–Queens Park Rangers 1

Visserligen har Preston förlorat tre av de fyra senaste matcherna, men det är inte många som tar poäng i Leeds eller av West Bromwich i Birmingham. Queens Park Rangers har säkrat kontraktet och Preston är svårflörtat på Deepdale. Ettan lämnas allena.

Stoke tar stort steg mot nytt kontrakt

13. Stoke–Hull 1

Hull har dalat rejält i tabellen efter nyår och det är inte säkert att kontraktet räddas. Skadorna är fortsatt många och Stoke på bortaplan är en tuff uppgift. Hemmalaget hoppas få tillbaka bärande spelare och vid seger tar de rödvita ett stort steg mot förnyat kontrakt.

Skrällvarningarna

Watford kan följa upp med ny seger

2. Crystal Palace–Watford X2

Crystal Palaces kontrakt är till 99 procent säkrat. Watfords självförtroende är förbättrat efter den solklara segern över Liverpool. Watford behöver poängen bättre och kommer att ge Crystal Palace en rejäl match. Den knappa utgångsettan garderas tidigt. 

Det är fördel United – men tvåan kommer med

3. Sheffield United–Norwich 2

Norwich vann The Championship med fem poäng mer än Sheffield United i våras. Den här säsongen skiljer det 19 poäng mellan nykomlingarna och Sheffield United är med och slåss om en plats i Europa kommande säsong. Norwich kämpar om förnyat kontrakt. Ta med alla tecken.

Många faktorer talar för Burnley

6. Burnley–Tottenham 1

Burnley har övertygat på sistone och avancerat i tabellen. Få skador, utvilade spelare och hemmaplan är faktorer som talar för Burnley. Tottenham saknar nyckelspelare och har tankarna på CL-returen mot Leipzig?