Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får svårt försvara guldet – men AIK har toppchans

Foto: BILDBYRÅN

Det finns potential i omgången på lördag. Flera av matcherna är vidöppna och det kan bli bra utdelning igen. Liverpool blir troligen omgångens största favorit, men Leicester är inte dåligt och krysset kommer med på kupongen. 

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång  

Del 2: Ligatabeller 

Bästa spikarna

AIK besegrar ett skadedrabbat Örebro

6. AIK–Örebro 1

AIK får svårt att försvara guldet efter poängtappet i Borås. Ett hårt skadedrabbat Örebro väntar på hemmaplan och AIK behöver tre poäng för att komma så högt upp i tabellen som möjligt. Toppchans.

Leeds tar sig samman efter sämre period

8. Millwall–Leeds 2

Leeds tappade onödig poäng på stopptid mot Derby. I helgen blev seriefavoriten i The Championship både mål- och poänglös mot nykomlingen Charlton. Millwall känns sämre den här säsongen och truppen är inte alls lika namnkunnig som Leeds. Tvåan spikas.

Sheffield Wednesday sänker bortasvagt Wigan

12. Sheffield Wednesday–Wigan 1

Sheffield Wednesday övertygar stort under nye managern Garry Monk. Wigan har fått tillbaka spelare men har haft det jobbigt på bortaplan de senaste säsongerna. Sheffield Wednesday kan vara ett lag för den absoluta toppen och ettan lämnas allena.

Skrällvarningarna

Ska Everton visa sin rätta klass?

1. Burnley–Everton X2

Everton föll som väntat mot Manchester City men insatsen var den bästa på länge. De blå eleganterna har kapacitet att klättra rejält i serien och även om Burnley är i bra form kommer alla tecken med. 

Aston Villa kan skrälla mot sargat Norwich

3. Norwich–Aston Villa 2

Aston Villa har tappat flera poäng i slutminuterna och det är inget bra tecken. Norwich har haft stora problem med skador på sistone och de som spelar har fått slita hårt på sistone. Aston Villa har kapacitet att utmana om poängen och tvåan ska tidigt med på lappen.  

Räkna inte bort Blackburn Rovers

9. Queens Park Rangers–Blackburn 2

Blackburn förlorade lite överraskande mot Luton i helgen. Formen är fortsatt bra och defensiven är samspelt och välorganiserad. Queens Park Rangers är bättre den här säsongen men möter ett bra lag och utgångsettan garderas med samtliga tecken.