Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Falkenberg kan överraska – möter svagare Elfsborg

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

■ Falkenberg avslutade vårsäsongen genom att ta poäng mot Helsingborg och Kalmar FF. Två poäng kunde varit fler. I omstarten väntar ett försvagat Elfsborg – inte mindre än en trio är avstängd. Gräs är inte heller Boråslagets favoritunderlag. Alla tecken kommer med. Den djärve tipparen går på 1x.

■ Sundsvall sålde Linus Hallenius och har en betydelsefull duo avstängd i omstarten. Dessutom är man försvagat på grund av skador. AFC Eskilstuna reser till Sundsvall med förhoppning om poäng. Alla tecken kommer med på kupongen.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Ligatabeller 

Bästa spikarna

Akropolis har något stort på gång

5. Linköping–Akropolis 2

Akropolis har något stort på gång. Och det är mycket som talar för spel i superettan kommande säsong. Linköping är inte oävet, men får svårt att stå emot seriens bästa lag trots fördel av hemmaplan.

Trollhättan förlänger sin segersvit

11. Trollhättan–Lunds BK 1

Trollhättan har kommit igång ordentligt efter trög start. Vinsterna har avlöst varandra och FCT toppar söderettan. Defensiven är svår att överlista och i Albinot Rexhepi har Trollhättan en vass anfallare. Lunds BK har haft otur, men lyckan vänder knappast i kraftstaden.

Åtvidaberg har repat nytt mod

13. Åtvidaberg–Kristianstad 1

Åtvidaberg var förhoppningsfullt inför bortamatchen mot Skövde. Men efter fyra raka och imponerande segrar gick allt fel för ÅFF. Spelarna vill visa upp sig från en annan sida till helgen. Kristianstad har spelat upp sig, men förutom flera skador är en duo avstängd. Tungt.

Skrällvarningarna

Falkenberg tar poäng mot försvagat lag

2. Falkenberg–Elfsborg 1x

Elfsborg är det bättre laget, men är försvagat inför omstarten. En trio är avstängd och det är osäkert om Joakim Nilsson spelar. Falkenberg har bra fighting spirit och poängen är i underkant. Ska kontraktet förnyas gäller att ta poäng på hemmaplan. Ettan ska med.

AFC Eskilstuna kan slå till i Sundsvall

3. Sundsvall–AFC Eskilstuna x2

Linus Hallenius har gjort sex av Sundsvalls 15 mål. Nyligen skrev på han för Apoel Nicosia. Linus hade stor del i Sundsvalls åttondeplats i fjol och skyttekungen lämnar ett stort tomrum efter sig. Ett par spelare saknas i omstarten och AFC Eskilstuna kan få med sig poäng.

Umeå kan störa Sandviken

7. Sandviken–Umeå X

Sandviken får tillbaka viktig duo, men har fortsatt många spelare indisponibla. Umeå föll mot Sollentuna och gjorde ingen toppinsats. Nu är man bättre rustat och utgångsettan på Sandviken garderas tidigt.