Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

EM-biljetten är klar – Polen svag favorit

Foto: BILDBYRÅN

Missat att göra läxan inför helgens stryktipset eller europatipset?

Sitt lugnt i båten – Johan Meijer bjuder på sina bästa idéer här.

Johan Meijer ger dig information och spelförslag i sista stund inför helgens tipsomgångar – klicka här (pdf-fil). 

Bästa dragen på Stryktipset

Banken

Österrike blir omgångens största favorit men jag tycker att laget har riktigt stor segerchans. Jagar en EM-biljett inför hemmafansen och möter ett Nordmakedonien som saknar flera avstängda och skadade spelare. 

Skrällen

MK Dons har haft en svag period och tidigare spelaren Russell Martin har tagit över som manager. Kan ge en positiv effekt och jag chansspikar tvåan till låg procent.

Avslaget

Polen är redan EM-klart och har flera gånger tidigare visat bristfällig motivation i matcher som inte gäller något. Israel jagar rankingpoäng och är svårspelat hemma. 1x på lappen?

Bästa dragen på Europatipset

Banken

Frankrike såg lite trögt ut mot Moldavien men lyckades vända underläge till seger. Behöver högst troligt en seger mot Albanien för att säkra gruppsegern. Kan få mer offensiva ytor än senast.

Skrällen

Island har inte mycket att spela för efter det oavgjorda resultatet mot Turkiet i torsdags. Moldavien kan se sin chans att ta en skalp och viktiga rankingpoäng. Gardera tvåan!

Avslaget

Tjeckien lär ha firat ordentligt efter att man vände 0–1 till 2–1 mot Kosovo i torsdags och därmed kvitterade ut slutspelsbiljetten. Bulgarien har svarat för uselt kval men kanske är mer motiverat här. Tvåan ryker.