Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Elfsborg kan absolut få med sig en skrällseger

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Snart är säsongen över i de stora ligorna. Manchester City försvarade sin titel och vann på målfoto över Liverpool. Till helgen talar mycket för att City tar ny titel. Eller kan Watford överraska i skrällturneringen FA-cupen?

Spelschemat har varit intensivt i allsven-skan och superettan. De lag som har en dags längre vila borde ha en fördel. Häcken är inne i en bra period och får tillbaka offensiv kraft i Paulinho. En bra spik.

Det är jackpott på Europatipset och omgången ser smålurig ut. Lag som kan höja utdelningen är Elfsborg och Inter.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Europatipset och tips till Måltipset 

Bästa spikarna

Manchester City favorit till ny pokal

1. Manchester City–Watford 1

Manchester City vann Premier League i söndags och är storfavorit att ta hem ny titel till helgen. Watford kommer ge allt i sin största match på väldigt länge, men det skiljer mycket i kvalitet mellan lagen. Mycket talar för att Manchester City tar hem ny tung titel.

Vill spela i Champions League till hösten

5. Valladolid–Valencia 2

Valencia blev utslaget av Arsenal ur semifinalen av Europa League. Men har all anledning att vara nöjt med säsongen. Om det blir full pott mot Valladolid, som inte har någonting att spela för, blir det spel i Champions League till hösten. Lita på att bortaspelarna är motiverade.

Skyttekungen leder Häcken till seger

11. Sirius–Häcken 2

Sirius bröt sin negativa trend och självförtroendet är förbättrat efter segern mot Sundsvall. Nu väntar ett förstärkt Häcken, bland annat är skyttekungen Paulinho tillbaka och han behöver inte många chanser. Tvåa.

Skrällvarningarna

Skador och poänglöst på främmande mark

2. AFC Eskilstuna–Helsingborg 1X

Blott två mål och ingen poäng är Helsingborgs dystra facit på främmande mark. Tongivande spelare saknas än en gång på grund av skador och comebackande Andreas Granqvist utgick skadad i veckan. Han spelar knappast mot AFC Eskilstuna och utgångstvåan garderas tidigt.

Hett Hallands-derby – se upp för bortalaget

3. Varbergs Bois–Halmstads BK X2

Halmstads BK har spelat bättre borta än hemma under säsongen. HBK har dessutom en dags längre vila än Varbergs Bois och det ska inte underskattas när spelschemat är intensivt. Flera av Varbergs spelare känner sig slitna och alla tecken kommer med i derbyt.

Elfsborg kan ta poäng i huvudstaden

9. Djurgården–Elfsborg X2

Elfsborg gjorde en riktigt bra match mot Malmö FF trots förlusten med 1–4. Att spela med en man kort i en timme sätter sina spår. Djurgården vann stort över Falkenberg men fick målen till skänks. Halgardera.