Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Elfsborg är en klockren jackpotspik på ”Stryket”

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter några svala omgångar med låg utdelning hoppas jag att utdelningen skjuter i höjden nu när Svenska Spel tryckt in sex miljoner i jackpot. Det gäller att ha den unika raden om man vill stå som ensam vinnare och därför väljer jag bort några av de mer ”självklara” favoriterna på helgens rad.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

• • •

Bästa spikarna

Elfsborg tar tre pinnar

1. Elfsborg–Östersund 1

Jag har hela tiden varit övertygad om att Östersund kommer åka ur den här säsongen och jag håller fast vid den tron. Nu saknas deras offensiva stjärna Turgott. Hans löpningar och poänggörande är en nyckel för laget.

Blåvitt borde vinna här

6. IFK Göteborg–Mjällby 1

Göteborg är en sovande jätte som har en otrolig potential. Det ska bara börja stämma för laget och för mig är man för bra för att prestera så här pass dåligt. Det måste lossna någon gång och Mjällbys insatser senaste två omgångarna är ingenting som ger skrämselhicka.

Sundsvallsduon hör hemma i Allsvenskan

9. AFC Eskilstuna–GIF Sundsvall 2

Det finns en hel del frågetecken kring Eskilstunas försvarsspel och nu ställs man mot spelare som Engblom och Hallenius. Den duon hör hemma i Allsvenskan. Sundsvall har sett allt bättre ut desto längre säsongen gått. Jag tror att vi får se en generös streckning på tvåan.

Skrällvarningarna

Öster är på gång

2. Värnamo–Öster X2

Det har börjat lossna för Öster på slutet innan uppehållet ägde rum. Kan laget bibehålla den formen finns goda möjligheter att lösa poäng. Värnamo har sprungit bättre än väntat och förväntas dala i tabellen.

Frågetecken runt Norrköping

7. IFK Norrköping–Häcken X2

Trots segern senast imponerade inte Norrköping spelmässigt. Det finns frågetecken kring Adegbenros form efter skadan. Levi och Nyman är borta sedan tidigare. Samtidigt har Häcken övertygat sedan Högmo tog över rollen som huvudtränare för klubben.

Spelvärd helgardering

8. Örebro–Hammarby 1X2

Örebro var så när på att få med sig en poäng borta mot Elfsborg förra omgången. Det är ett lag som har en trupp som ska befinna sig i mitten av tabellen. Att laget hamnat sist har varit en kombination av dålig coachning och otur. Hammarby har Andersen och Khalili borta till matchen.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Elfsborg–Östersund FK 1

Starkt Elfsborg vinner igen. Elfsborg vann med matchens sista spark mot Örebro på hemmaplan förra omgången. Laget bjöd inte heller på någon briljant insats borta mot Göteborg omgången innan men båda matcherna ledde till seger. Olsson, Kouame och Frick finns på Elfsborgs skadelista. Östersund har viktige Turgott borta på landslagsuppdrag.


2. Värnamo–Östers IF 2

Börja strecka från höger. Lagmaskinen Värnamo har varit en positiv överraskning under årets säsong av Superettan. Det är inget publiklag men man har presterat fina resultat. Det är framförallt genom ett välorganiserat försvar som Värnamo plockat sina poäng. När det kommer till att föra ett eget spel håller jag Öster högre.


3. Odds BK–Viking 1

Skadeläget påverkar. Det är ett tungt skadedrabbat Viking som tar sig an formstarka Odd. Insatsen senast borta mot serieledarna kan vi stryka direkt. Det var ingen match man förväntade sig poäng i och det syntes på insatsen. Viking får klara sig utan Bjorshol, Furdal, Henriksen, Lokberg och Torsteinbo i truppen. Odd har Hagen borta med en tåskada. Lutar åt hemmasegern.


4. Sarpsborg–Bodö/Glimt 2

Sarpsborg kan överraska. Den norska ligan har kört på under EM utan uppehåll. Nu har Bodö/Glimt fått spelledigt förra helgen men man spelade så sent som i tisdags och det är något som kan påverka truppen. Sarpsborg får tillbaka Saletros från avstängning men saknar skadade Horn, Mos, Ofikir och Vetti. Hos gästande Bodö/Glimt är Solbakken, Sorli och Boniface borta med skador.


5. AIK–Kalmar 1

Stabilt AIK löser segern. AIK glänste inte i matchen mot Varberg men det blev ännu en hemmaseger. AIK är väldigt svåra att möta hemma på Friends. Ylätupa, Michel och Haliti saknas med skador. Ylätupa har annars varit given i startelvan under säsongen och gjort det bra. Kalmar har inte spetsspelarna som AIK förfogar över. Kalmar behöver överprestera för att nå poäng här.


6. IFK Göteborg–Mjällby 1

Frågetecken kring formen. IFK Göteborg tog en efterlängtad seger borta mot Östersund förra omgången, men den satt långt inne. Göteborg har haft det väldigt svårt att få betalt för sitt spel under första tredjedelen av säsongen. Mjällby kommer från två sämre insatser mot Sirius och Norrköping. Det såg fantasilöst ut senast när laget hamnade i underläge.


7. IFK Norrköping–Häcken 2

Spännande skrälläge! Med fart och finess har Häcken kommit ut som det laget vi förväntade oss att se i våras. Wålemarks uppvisning i matcherna mot Kalmar och AIK är något man bör ha med sig in till det hör mötet. Även Norrköping har imponerat och en spelare som Lucas Lima börjar göra ett namn för sig själv. Skrällen lockar!


8. Örebro–Hammarby 2

Nu vänder det för ÖSK? Tränarbytet tycks ha gett resultat för Hammarby. Bägge insatserna mot Halmstad och Degerfors kan beskrivas som solida. Försvarsspelet är fortsatt något som behöver förbättras. Örebro är ett lag som underpresterat sett till truppen men förhoppningvis kan värvningarna Besara och Durmaz lyfta klubben. Gardera!


9. AFC Eskilstuna–GIF Sundsvall 2

Formstarkt Sundsvall vinner. AFC Eskilstunas enda mål med den här säsongen är att klara ett nytt kontrakt. I nuläget befinner sig klubben precis ovanför strecket. Hemmalaget har York avstängd efter det gula kortet förra omgången. Gästande Sundsvall har spelat sin bästa fotboll innan uppehållet. Carström, Stensson och Andersson dras med skador och är osäkra.


10. Västerås–Helsingborg 2

Överstreckad tvåa! Helsingborg får tillbaka Granqvist i speldugligt skick efter mästerskapet men man har tappat stjärnan Max Svensson. Han betyder väldigt mycket för deras offensiv. Helsingborg borde jogga hem den här serien sett till truppmaterialet men spelet har inte fungerat. Västerås är taktiskt skickliga och kan mycket väl ställa till med problem för storfavoriten - gardera!


11. Lilleström–Molde 2

Tvåan får utgångstipset. Vi fick se en reaktion från Molde förra omgången. Från att inte ha skapat en målchans på 90 minuter mot Sarpsborg, till en total målexplosion mot Odd förra omgången. Molde har utmärkt sig som seriens bästa lag och har en offensiv få andra lag(om ens något i Norge) kan matcha. Lilleström har sett riktigt bra ut på slutet och kommer att bjuda upp till kamp.


12. Tromsö–Rosenborg 2

Ojämnt Rosenborg garderas. Med skadeproblemen Rosenborg haft på Vecchia, Henriksen med flera så finns det en viss förklaring till de dåliga resultaten. Trots det tycker jag ändå man kan begära mer av laget sett till bredden som finns i truppen. Tromsö har stundtals sett riktigt dåliga under säsongen men Rosenborg är verkligen inget lag jag litar på i nuläget. Plocka med ettan!


13. Haugesund–Vålerengen 2

Ovisst möte på förhand. Vålerengen har gått riktigt bra senaste veckorna. Den offensiva bestående av Donnum och Udahl har tillsammans stått för tio mål framåt. Kjartansson är fortfarande tveksam till spel med en skada för gästerna. Haugesund är ett lag med en hög högsta nivå och har kapacitet för att kunna störa Vålerengen på hemmaplan. Jag plockar fram penseln.