Dansken kan mycket väl fälla Frankrike här

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

SportExpressen växlar upp sin bevakning inför Stryktipset.

Med nya FÖRSTA STRYKTIPSTANKEN får du experten Jonas Amrounis tidiga idéer inför lördagens kupong.


ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 64 rader  

ANNONS: Här kan du köpa en andel i expertens system 

■■ Omsättningen brukar sjunka på den här typen av kuponger men det innebär också mindre motstånd i form av andra spelare. Rent sportsligt finns det flera fina matcher från VM och svårighetsgraden ökar med alla matcher från League One. Om det ska bli någon miljonutdelning tror jag att man behöver ta ställning mot någon av storfavoriterna i League One, Portsmouth eller Sheffield Wednesday. 

För mig känns valet givet. 

Det finns någon favorit för mycket på kupongen för att man ska jubla men skrällarna som varit i VM hittills öppnar för att vi kan få en riktig skrällkupong att se fram emot.

Spikar

Argentina

Argentina blev ställda av hur enkelt allting var i den första halvleken mot Saudiarabien. Laget vann xG med över 2,00 mot Saudiarabiens mediokra 0,14 men lyckades likväl förlora matchen. Det saknades en forcering i slutet men det finns en del positiva saker att ta med sig från matchen också. Tippare tenderar att överreagera på resultat och man ska komma ihåg att Argentina hade 36 raka matcher utan förlust innan nederlaget. Nu behöver man tre poäng mot Mexiko för att inte riskera att åka ur redan i gruppspelet. Mexiko är bollskickliga och trivs med ett stort bollinnehav men framåt har det sett väldigt uddlöst ut.

Kroatien

Ser man till trupperna så är det klasskillnad mellan lagen. Kroatien förväntas att styra matchbilden med sitt formidabla mittfält. Kanada spelar väldigt mycket på fart och intensitet medan Kroatien består mer av lirare. Davies och David är de enda två spelarna som hade tagit plats i den kroatiska truppen från Kanada. Davies har dessutom dragits med en skada inför mästerskapet och kanske inte är hundra procent. Kroatien har en finalplats från förra VM-turneringen att försvara. Håller sig ettan under 60% är det en högaktuell spik!

Miljondrag

Det finns gott om alternativa miljondrag på kupongen. Efter att ha sett Saudiarabien besegra Argentina i veckan till en procent på streckspelen tändes hoppet om att vi kan få se en del skrällar i det här mästerskapet. 

■■ Danmark besegrade nyligen Frankrike i båda matcherna i Nations League. Efter att man fått med sig endast en poäng från premiären mot Tunisien behöver laget få med sig något från den här matchen för att komma ett steg närmare avancemang till slutspelet. Costa Rica är ett annat lag som jag tror kommer att bli underskattade på kupongen. 

■■ Costa Rica är cyniska och taktiskt skickliga. Japan är ett bättre lag i grunden men deras spel kan gränsa till naivt. Tvåan till under 20% känns spännande.

Skadekollen

■ Frankrike saknar namn som Benzema, Pogba, Kanté, Kimpembe och Nkunku i truppen.

■ Kanadas storstjärna Alphonso Davies har dragits med skadeproblem och är osäker till spel.

■ Leroy Sané missade förra matchen för Tyskland och är ett frågetecken inför helgens möte.

System

1. Frankrike – Danmark X2

2. Argentina – Mexiko 1

3. Hartlepool – Harrogate X2

4. Oxford – Exeter 1X

5. Portsmouth – MK Dons 1X2

6. Sheffield Wednesday – Mansfield 1

7. Shrewsbury – Peterborough 2

8. Walsall – Carlisle 1 2

9. Wimbledon – Chesterfield 1X

10. Japan – Costa Rica 1X2

11. Belgien – Marocko 1

12. Kroatien – Kanada 1

13. Spanien – Tyskland 1X2

864 rader

ANNONS:
Expertens systemförslag: