Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Chelsea visar toppform – spikas mot bottenlaget

Foto: BILDBYRÅN

Liverpool har redan avgjort Premier League och Manchester City blir troligen tvåa. Bakom giganterna är det strid om Champions- och Europa League-platserna.

Chelsea har visat bra form på sistone och segern över Everton var mycket övertygande. Aston Villa riskerar att flyttas ned i The Championship och Chelsea spikas.

I den näst högsta serien tar nog WBA och Leeds hand om direktuppflyttningsplatserna. Det är många lag som kämpar om de fyra kvalplatserna till högsta serien. Dramatik väntar under spurten.

ANNONS: Spela Stryktipset med Expressens superexperter (extern länk).  

ANNONS: Spela Stryktipset med Eskil Hellberg (extern länk).   

Bästa spikarna

Aston Villa är helt under isen för dagen

1. Aston Villa–Chelsea 2

m Chelsea visade toppform mot Everton och vann med solklara 4–0. Spelare är på väg tillbaka och mot ett defensivt svagt Aston Villa är chansen till mål och ny trepoängare god. Tvåan lämnas allena.

Manchester City förlorar knappast igen

3. Manchester City–Burnley 1

Det blev förlust mot United i derbyt och Manchester City borde vara extra taggat. Kevin de Bruyne saknades men är tillgänglig för spel på lördag. Burnley är visserligen svårslaget för dagen men chansen till poäng borta mot den regerande mästaren är liten. 

Millwall jagar en kvalplats och vinner igen

12. Millwall–Derby 1

Millwall har gjort det bra och är lite överraskande med och kämpar om en kvalplats till högsta serien. Derby har två raka trepoängare och vann väldigt enkelt över ett för dagen svagt Blackburn senast. Millwall är en maktfaktor på hemmaplan och siktet är inställt på tre poäng.

Skrällvarningarna

Nu måste trepoängarna rulla in för Canaries

5. Norwich–Southampton 1

Norwich har tappat flera poäng under slutminuterna och det är inte enbart otur. Möjligheten att man räddar kontraktet är liten, men än finns chansen. Och i den senaste hemmamatchen besegrades Leicester. Väl medveten om att Southampton är bättre ska ettan med.

Betala tidigt för Bristol City

7. Blackburn–Bristol City 2

Blackburn har gjort en bra säsong och om Rovers haft färre skador hade man varit en stark kandidat att komma topp-sex. Det kan man fortsatt göra men alla tunga skador har tagit ut sin rätt på sistone och trenden är svag. Bristol City kan sno åt sig alla poängen. 

Charlton förlänger eländet för Hull?

10. Hull–Charlton2

Hull är formsvagast i England och har gått från att vara med och kämpa om en kvalplats till Premier League till att rädda kontraktet. Charlton går upp på fast mark om det blir seger och tvåan är given på kupongen.