Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chelsea visar klassen – en given jackpotspik

Foto: DAVID KLEIN / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Jag kan inte bortse från storlagen på helgens kupong. Känslan är att båda har passande uppgifter framför sig. Det kan mycket väl räcka med ett tecken i både match ett och två. Speciellt när Svenska Spel valt att skjuta in tio miljoner extra i jackpot. Jag bygger min kupong utifrån Chelsea.

• • •

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

BÄSTA SPIKARNA

United blir en spelvärd jackpotspik

1. Leicester–Manchester United 2

United har inte varit bra men Leicester har befunnit sig på precis samma nivå. Jämför man spelarmaterialet är det enorm fördel för gästerna. Allting under 55% spikas.

Chelsea klassen bättre i London-derbyt

2. Brentford–Chelsea 2

m Det finns en risk att procenten drar iväg på tvåan men i skrivande stund står den i 59% och då tvekar jag inte en sekund på att spika tvåan. Chelsea har tillräckligt med kvalité för att kunna utmana om titeln den här säsongen.

Brighton har klart högre kapacitet än jumbon

5. Norwich–Brighton 2

Potter har fått bygga vidare med sitt lag och kryddat med några nya spelare inför säsongen som Cucurella. Bissouma saknas visserligen men man visade i matchen mot Arsenal inför uppehållet vilken hög nivå det här laget kan hålla. Då spelade man ut Arsenal och förtjänade segern. Norwich tog säsongens första poäng förra omgången. Målskyttet fortsätter att vara ett problem.

SKRÄLLDRAGEN

Vidöppet i Birmingham – tvåan måste med

4. Aston Villa–Wolverhampton 1X2

Aston Villa ligger före i tabellen men jag tyckte inte nödvändigtvis att man varit bättre än Wolves. Wolves har haft ett något tuffare spelschema samtidigt som man haft en del otur. Jag tycker att Wolves har ett bättre grundspel än Villa och kommer ta med flera tecken på kupongen.

Nykomlingen kan besegra försvagat hemmalag

8. Huddersfield–Hull 1X2

Hull har redan visat att man inte är någon slagpåse i den här ligan. Huddersfield saknar Pipa, Rhodes, Rowe och Schofield. Även Hogg och Vallejo är tveksamma till spel. Det är tunga avbräck i en annars väldigt tunn trupp.

Ojämnt Middlesbrough en favorit i fara

9. Middlesbrough–Peterborough 1X2

Middlesbrough är det bättre laget i grunden om man ser till truppkvalité. Man har dock gjort några riktiga bottennapp den här säsongen. Matchen innan uppehållet mot nykomlingen Hull var en usel prestation från deras sida. Tvåan är en potentiell kupongrensare på systemet.

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Leicester–Manchester United 2

Det är två pressade tränare som ställs mot varandra. För United är det inte bara resultaten utan sättet man uppträder på. Spelet fungerar inte alls, om inte plan A fungerar tycks det inte finnas någon plan B. Ett dåligt resultat här kan kosta Solskjaer jobbet. Ndidi och Fofana saknas för hemmalaget. United har Varane på skadelistan. Spelvärd spik.


2. Brentford–Chelsea 2

Brentford har varit en rolig färgklick i en annars ganska utstakad serie. Har överraskat flera gånger mot lag som är tippade att hamna på övre halvan. Generellt brukar det vara just i starten som nykomlingar plockar majoriteten av sina poäng. Jag tror dock inte att man rår på Chelsea. Gästerna är för stabila defensivt helt enkelt. Tvåan spikas!


3. Southampton–Leeds 1

Leeds tog en viktig seger innan uppehållet mot Watford men det ser fortfarande inte speciellt bra ut. Jag vet inte om det beror på att Leeds taktik börjar bli sönderläst eller om det är att spelarna inte når upp i samma nivå men det är inte samma Leeds som vi fick se i fjol. Kapaciteten finns onekligen där och det kanske lossnar snart, tills dess vill jag gardera tvåan.


4. Aston Villa–Wolverhampton 1

Wolverhampton har haft problem med skador. Nu saknas Jonny, Pedro Neto, Trincao, Hugo Bueno och Mosquera. Det har dock inte påverkat deras insatser nämnvärt. Wolves har tillsammans med Villa fått beröm för deras spel. Villa har Davis, Bailey och Sanson borta till mötet. Det är jämnare än vad streckningen föreslår.


5. Norwich–Brighton 2

Norwich ligger sist i serien med målskillnaden 2–16 efter sju omgångar. Pukki gjorde några mål med landslaget som förhoppningvis kan få igång honom igen för han har sett iskall ut under inledningen. Brighton kommer från en toppmatch mot Arsenal efter den svaga insatsen mot Palace. Brighton förväntas dominera tillställningen.


6. Blackburn–Coventry 2

Coventry har gått riktigt starkt i ligan. Skyttekungen Gyökeres fick göra landslagsdebut med svenska landslaget som ett kvitto på vad han presterat i The Championship. Coventry har spelat bättre än Blackburn och bör vara favorit. Dack, Rankin-Costello, Wharton, Lenihan och van Hecke saknas för hemmalaget. Ettan är redan nu kraftigt överstreckad – tvåa!


7. Bristol City–Bournemouth 2

Bournemouth bara vinner och vinner. Man har en av seriens bästa trupper och underpresterade förra säsongen men att man skulle gå så här pass starkt tror jag inte dem själva hade trott på. Conway är borta för Bristol City. Bournemouth får klara sig utan Brooks, Cook och Stanislas. Bristol har inte imponerat på mig och kommer att testas rejält mot Bournemouths anfall.


8. Huddersfield–Hull 1

Huddersfield tar emot nykomlingen Hull. Hull ligger som väntat i botten av tabellen och framför allt är det målskyttet som hackat. Åtta mål på elva matcher håller inte om man vill klara kontraktet. Huddersfield fortsätter att dras med skadeproblem och till slut kommer det att märkas på planen. Ettan rejält överstreckad på kupongen.


9. Middlesbrough–Peterborough 1

Middlesbrough har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen. Skadeläget är fortfarande prekärt med Ameobi, Browne, Dijksteel, Fisher och Hernandez på skadelistan. Gästerna har fått tillbaka flera spelare men saknar fortsatt Beevers, Jones, Randall och Marriott. Jag litar inte på Boro. Ettan garderas tidigt.


10. Millwall–Luton 1

Om man letar efter spikkryss på kupongen är det här en het kandidat. Det är två lag som lägger stor vikt vid sitt försvarsspel. Millwall släpper in väldigt lite mål, fram-förallt på hemmaplan. Luton är mer defensivt när man spelar på bortaplan. Det handlar om att försvara poängen och ligga på kontring. Bennett och Mahoney saknas hos hemmalaget, svag etta.


11. Nottingham–Blackpool 1

Steve Cooper har kommit in och lyckats med att vända på den negativa trenden som Nottingham haft genom att vinna tre av lagets fyra senaste matcher. Samtliga segrar har kommit på bortaplan. Blackpool kan också visa upp en fin formkurva men man saknar Dale, Hamilton och Virtue-Thick till det här mötet. Jag lutar mig mot hemmasidan på systemet.


12. Reading–Barnsley 1

Barnsley är inte samma lag som i fjol. Tränartappet har gjort väldigt mycket ur en negativ aspekt. Med det sagt är 14% alldeles för lågt på tvåan. Reading är inget lag som vinner på beställning. Barnsley kan mycket väl lösa tre poäng. Att Reading ska vara någon form av storfavorit köper jag inte. Azeez, Joao, Meite, McIntyre och Araruna saknas för Reading.


13. Sheffield United–Stoke 1

Stoke fortsätter att gå riktigt starkt. Gästerna har tre segrar och ett kryss på sina fyra senaste matcher. Sheffield har haft ett ganska svårt spelschema på slutet men formen kunde varit bättre. Landslagsuppehållet kom lägligt för The Blades. Berge saknas på mittfältet för hemmalaget. Burke och Freeman är båda frågetecken inför matchen. Vidöppet inför!

ANNONS:
Expertens systemförslag: