Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brommapojkarna är på uppgång – skrällvarnas

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Omgången kryddas av jackpott till helgen. Matcherna i superettan är vidöppna och kräver gott om garderingar. Spikarna hämtas från division 1. Trollhättan, Ljungskile och Åtvidaberg är i toppform och tar nya segrar?

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Europatipset och ligatabeller

Bästa spikarna

Trollhättan har något bra på gång

7. Trollhättan–Eskilsminne 1

Trollhättan var överlägset Oddevold i derbyt. Offensiven är snabb och fantasifull. Defensiven är kanske den bästa i division 1. På de åtta senaste omgångarna har Trollhättan endast tappat två poäng. Eskilsminne får svårt att utmana på främmande mark.

Ljungskile är i toppform och tar ny seger?

8. Torn–Ljungskile 2

Formkurvan pekar uppåt i Ljungskile och i helgen blev det säker seger över ett försvagat Landskrona, som dessutom drog på sig röda kort. Jackpottomgången är lurig och jag lutar mig emot ett formstarkt Ljungskile.

Åtvidaberg tar fjärde raka segern

10. Åtvidaberg–Oddevold 1

Det blev förlust i första matchen efter tränarbytet. Därefter har åtvidaberg tagit tre raka segrar med Tor-Arne Fredheim som boss. Insatsen mot fjolårets sensationslag Oskarshamn var strålande. Oddevold har tappat formen helt och åker nog på ny förlust.

Skrällvarningarna

Plantskolan är på gång och avbräcken färre

4. Öster–Brommapojkarna x2

Öster är segerlöst hemma och har fyra kryss på sex försök. Brommapojkarna har precis som Öster spelat under sin kapacitet. På sistone har man fått tillbaka spelare och fler väntas göra comeback till helgen. Betala tidigt för plantskolan Brommapojkarna.

Västerås är inne i en positiv trend

5. Degerfors–Västerås X2

Västerås hade jättetur borta mot Halmstads och kan tacka målvakten Anton Fagerström för poängen. I helgen bröts äntligen förbannelsen på hemmaplan och självförtroendet är stärkt. Degerfors har många spelare på skadelistan och trenden är svag. Gardera!

Sandviken har mängder med avbräck

6. Gefle–Sandviken 1

Sandviken har ett väldigt bra lag. Tyvärr är skadelistan omfattande och ett intensivt spelschema tar hårt på krafterna. Gefle har spelat up sig och har fördel av hemmaplan. Gefle tippas i slaget om Gästrikland.