Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Brighton heta draget på jackpottkupongen

Foto: PHIL NOBLE / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Svenska Spel skjuter in ännu en jackpott efter förra helgens favoritparad. Lördagens kupong lämnar utrymme för mer optimism. Endast två Premier League-matcher är med tillsammans med The Championship och League One. Brighton är kupongens bästa streck i skrivande stund.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

ANNONS: Investera i expertens andelsspel 

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Chelsea starkast i London-derbyt

1. West Ham–Chelsea 2

West Ham förlorade mot Newcastle förra omgången med Rice, Cresswell och Antonio borta. Nu kan vi lägga till Dawson på den frånvarolistan efter det röda kortet senast. Chelsea slåss om en plats bland topp fyra och då har man inte råd att tappa poäng här. Passande uppgift!

De har toppchans mot avsågade jumbon

2. Sheffield United–Brighton 2

Sheffield United är ligans jumbo och med ett mål framåt på sex senaste matcherna får man ses som klar underdog mot ett välspelande Brighton. Skadeläget har dessutom lättat något för gästerna. Givet spikförslag.

Norwich vill gärna försvara förstaplatsen

11. Queens PR–Norwich 2

Efter fadäserna mot Bournemouth och Watford räknar jag med ett taggat och revanschsuget Norwich. Jag är helt övertygad om att man vill behålla förstaplatsen i ligan. Om Norwich kommer upp i normal nivå så ska man vara ett bättre lag än Queens PR. Tvåan gillas som spik.

SKRÄLLDRAGEN

Formsvagt Derby kan tappa poäng igen 

5. Derby–Birmingham 1X2

Derby är i desperat behov av poäng men skadeläget och den nuvarande formen är illavarslande för hemma-laget. Man kommer in till mötet fyra raka förluster och har egentligen inte visat några positiva tendenser.

Desperat bottenlag kan svara för storskräll

9. Barnsley–Rotherham 1X2

Barnsley är ett lag som imponerat stort under säsongen, men man har inte en speciellt bred trupp och många unga spelare bär stort ansvar. Det tär på spelarna i slutet av säsongen. Samtidigt ställs man mot ett desperat Rotherham som måste få med sig poäng.

Wycombe har inget att förlora

10. Cardiff–Wycombe 12

Cardiff föll ihop totalt efter sin segersvit strax efter årsskiftet. Offensivt är det inte mycket som fungerar för tillfället och nu ställs man mot ett Wycombe fullt av självförtroende som börjat tro på att man kan klara av det omöjliga. Gästerna kommer gå fullt ut för segern!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. West Ham–Chelsea 2

West Ham saknar nyckelspelarna Rice, Antonio och Dawson. Cresswell är osäker till spel med en lårskada. West Ham räckte inte till mot Newcastle och med skadorna blir det inte lättare mot ett försvarsstarkt Chelsea. Gästerna stod inte för någon toppinsats mot Brighton men har tillräckligt med individuell kvalité för att lösa en seger.


2. Sheffield United–Brighton 2

Sheffield är redan klart för nedflyttning med sex matcher kvar att spela. Laget har förlorat nio av sina tio senaste matcher. I sina sex senaste matcher har man gjort totalt ett mål framåt. Brighton har stått för fina prestationer på slutet. Enda frågetecknet för gästerna är effektiviteten framför mål. Brighton förväntas dominera matchbilden – spiktvåa.


3. Blackburn–Huddersfield 1

Ayala, Dack, Wharton och Rankin-Castello saknas hos hemmalaget. Huddersfield har Grant och Schindler på skadelistan. Som ni vet säkert vet vid det här laget är Huddersfield inget lag jag håller speciellt högt den här säsongen. Här förtjänar man dock ett streck. Känslan är att ettan kommer dra väldigt mycket spel till sig. Allting över 50% på ettan garderas på kupongen.


4. Coventry–Preston 1

Coventry har spelat sig ur bottenträsket på slutet genom att vinna tre raka matcher. Det finns inte samma spets hos hemmalaget men man jobbar hårt för varandra. Preston är ett lag man haft högre förväntningar på men som inte fått ut maximalt av truppen. Sinclair är en av få ljusglimtar för gästerna med sina nio ligamål. Coventry får U-tecknet men garderas tidigt.


5. Derby–Birmingham 1

Derby riskerar att åka ur. Klubben har fått skador på fel spelare vid fel tillfälle. Det skiljer fyra poäng ner till strecket men Rotherham som befinner sig där under har två matcher mindre spelade. Efter fyra raka förluster måste man försöka ta sig samman. Båda lagen har ganska stor nytta av ett kryss i det här mötet.


6. Nottingham–Stoke 1

Stoke har hela nio spelare borta inför det här mötet! Nottingham är inte långt bakom med sju spelare borta. Nottingham sitter säkert inför de avslutande tre omgångarna och Stoke är cementerat i mitten av tabellen utan något att spela för. Båda lagen har varit väldigt ojämna och generellt svårlösta på stryktipsraderna under våren. Tidig gardering på kupongen!


7. Watford–Millwall 1

Watford kliver in till mötet som klar favorit mot ett försvagat Millwall. Gästerna har flera spelare borta inför London-derbyt. I och med segern i seriefinalen mot Norwich har Watford mer eller mindre säkrat avancemang till Premier League nästa säsong. Det räcker med en poäng i det här mötet. Ettan lär dock bli överstreckad vilket gör att jag vill ta med krysset.


8. Middlesbrough–Sheffield Wednesday 2

Middlesbrough hjälpte Sheffield förra omgången genom att slå Rotherham, men med tre omgångar kvar har hemmalaget ingenting kvar att spela för. Hemmalaget har stått för en handfull svaga prestationer senaste veckorna. Sheffield däremot har spelat klart bättre på slutet. Middlesbrough saknar dessutom Fry, Morsy, Mendez-Laing, Dijksteel och Tavernier.


9. Barnsley–Rotherham 1

Kane, Kitching och Williams återfinns på Barnsleys skadelista. Hos gästerna finns frågetecken kring Robertson, Mattock och MacDonald. Svårt att inte uppskatta det Barnsley har gjort den här säsongen – har endast fem storsatsande toppklubbar framför sig. Rotherham har allt att spela för och man ska inte underskatta desperation.


10. Cardiff–Wycombe 1

Wycombe upplever sin bästa period den här säsongen just nu. Har stått för flertalet fina insatser och fått med sig bra resultat. Det skiljer sex poäng till säker mark med tre omgångar kvar. Det ska till ett mirakel om man klarar kontraktet men lita på att gästerna kommer gå fullt ut för segern. Cardiff har inget att spela för.


11. Queens PR–Norwich 2

Det har varit lite pyspunka över Norwich prestationer sedan man säkrade PL-kontraktet. Det är förståeligt men man har också mött två av sina toppkonkurrenter och två av seriens bästa lag. Beskedligare motstånd nu mot ett QPR som inte har någonting att spela för. Norwich vill med all säkerhet vinna serien också. Tvåan spikas tidigt!


12. Charlton–Peterborough 2

Peterborough har överträffat alla förväntningar den här säsongen och ligger just nu på den andra direktplatsen till The Championship. Charlton har allt att spela för då man ligger på den sista play off-platsen. Peterborough behöver inte skämmas för insatsen senast mot Gillingham, bollen ville inte in bara. Gästerna ska vara favorit men jag vill gärna gardera tvåan.


13. Lincoln–Hull 2

Hull hämtade upp underläge två gånger i toppmötet med Sunderland tidigare i veckan. Efter en svag start på matchen tog Hull över allt mer och visade varför man radat upp segrar i ligaspelet. Lincoln är ytterligare en av toppkonkurrenterna men Hull har allt mer utmärkt sig som seriens bästa lag. Håller sig procenten på Hull under 50% spikar jag tvåan.

ANNONS:
Expertens systemförslag: