Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Blåvitt blir inte mållöst igen – bra spik mot GIF

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Malmö FF tog poäng borta mot den regerande mästaren AIK i omstarten. Till helgen väntar ett försvagat Örebro på hemmaplan och MFF har toppchans att ta tre poäng.

På grund av de svenska damernas bronsmatch i VM är två allsvenska matcher flyttade och kommer att lottas. Håll koll på ”procenten” – det kan bli bra spelvärde i vissa tecken. Troligen blir Sirius en bra spik.

Utsikten förlorade mot Landskrona Bois i den senaste omgången. Till helgen är man bättre rustat och i normal form besegras Åtvidaberg på hemmaplan.

Tipsgenomgången

Del 1: Stryktipset – stor genomgång 

Del 2: Europatipset och ligatabeller

Bästa spikarna

IFK Göteborg blir inte mållöst igen

1. IFK Göteborg–Sundsvall 1

IFK Göteborg får spela resten av säsongen utan Patrik Karlsson Lagemyr och det är ett avbräck. Nyligen såldes Benjamin Nygren till belgiska ligan. Trots avbräcken har IFK Göteborg bra chans på hemmaplan. Sundsvall sålde nyligen sin målkung Linus Hallenius. 

Ett försvagat Örebro åker på däng i Malmö

4. Malmö FF–Örebro 1

Örebro skapade inte mycket av värde mot Helsingborg. Då, liksom till helgen, saknas mängder med spelare. Förutom avbräcken väntar en av säsongens absolut svåraste uppgifter. Malmö FF har Sveriges bästa lag och blir knappast mållöst igen. Ettan lämnas solo. 

Goda utsikter till tre hemmapoäng

11. Utsikten–Åtvidaberg 1

Utsikten förde matchen mot Landskrona Bois men blev både mål- och poänglöst. Avbräcken är färre än tidigare och i veckan har man dessutom förstärkt truppen med Adam Eriksson och Linus Tornblad. 

Skrällvarningarna

Vidöppen match i norrettan – gardera

6. Forward–Carlstad United 1X

Carlstad United är det bättre laget, men formen har varit bättre. Tongivande Eric Jernberg och Bilos Yonakhir saknas igen. Forward är i poängbehov och kommer att kämpa tappert på hemmaplan. Gardera.  

Nu kanske det lossnar för Landskrona Bois

10. Tvååker–Landskrona 2

Tvååker är svårslaget och Landskrona Bois bjuder inte på mycket. Det blir troligen en jämn och målsnål match när lagen drabbar samman. Landskrona fick utdelning på formen senast och är kapabelt. Helgardera.

Falkenberg kan knipa poäng mot försvagat lag

13. Hammarby–Falkenberg X

Hammarbys Mads Fenger blev utvisad före paus mot Häcken och är avstängd till helgen. Även Imad Khalili är avstängd. Tongivande David Fällman grinade illa under matchen och det är inte bra om han saknas. Falkenberg har tagit fem poäng på de tre senaste matcherna och poängskörden kunde varit bättre. Ta med krysset.