Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bäst i Premier League – ett givet spikförslag

Foto: PHIL NOBLE / BILDBYRÅN
Foto: OLLE SPORRONG

Vi har fått se en ensam vinnare två veckor i rad på Stryktipset med utdelningar på 15 och tio miljoner. Den här veckan är raden inte fullt så svår men det finns några matcher där det kan smälla. Precis som förra veckan väljer jag att spika Liverpool. Gästerna är bäst i PL just nu.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem 

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel

• • •

BÄSTA SPIKARNA

Liverpool är ostoppbart – fixar ny seger

1. Wolverhampton–Liverpool 2

Liverpools flödande anfallsspel har visat sig för svårt att hantera för lag som United, Arsenal och Porto. Med Salah i storform har jag svårt att se Wolverhampton stå upp defensivt. Hemmalaget saknar dessutom spelare som Neves, Marcal och Jonny som annars hade fått starta.

Segerlöst – men nu lossnar det för Newcastle

3. Newcastle–Burnley 1

Newcastle var ytterst nära att lösa tre poäng mot Norwich trots en man mindre i dryga timmen. Nu saknas Clark efter det röda kortet men man får tillbaka Ritchie och Lascelles efter att båda varit avstängda senast.

Formstarkt Boro en sund vinnare

10. Middlesbrough–Swansea 1

Middlesbrough spelar ett väldigt rakt och enkelt spel som jag tror passar Swansea illa. Det Swansea gör framstår som naivt i den här ligan. Med det förbättrade skadeläget för Middlesbrough har laget börjat spela bättre och på hemmaplan är man vanligtvis svårslaget.

• • •

SKRÄLLDRAGEN

Tufft spelschema bäddar för en superskräll

2. Watford–Manchester City 1x2

Watford har haft ett otroligt svårt spelschema sedan Ranieri tog över som tränare. Laget har ställts mot Arsenal, Chelsea, United, Leicester och Liverpool. Spelet ser bättre och bättre ut. Mot Chelsea var man ytterst nära att få med sig poäng. Med skador och det täta matchandet för City finns det möjligheter för Watford.

Brighton bra skrälldrag i sydkustderbyt

4. Southampton–BrightonX2

Brighton har ett bättre grundspel än vad Saints visat upp under säsongen. Målet som Maupay gjorde i slutminuterna i veckan kan förhoppningsvis vara förlösande då man haft svårt att förvalta sina målchanser.

Överstreckat Bristol givet att gardera

8. Bristol City–Derby1X2

Bristol City är i skrivande stund streckat till 52%. Det finns ingenting som tyder på att man kommer bli så pass stor favorit hos oddsbolagen. Derby har varit bättre under säsongen och ser mer ut som ett lag. Ta med alla tecken!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. Wolverhampton–Liverpool 2

Wolverhampton har haft problem med målskyttet. Under en period blev Hwang het och låg bakom majoriteten av Wolves mål men på slutet har laget endast producerat ett mål på fyra senaste matcherna. Liverpool däremot har sett smått briljant ut sedan landslagsuppehållet. Firmino, Keita, Jones och Gomez saknas fortfarande. Sund tvåa.


2. Watford–Manchester City 2

Watford gjorde en bra match mot Chelsea utan att få med sig några poäng. Chelsea avgjorde sent i andra halvlek och Watford var aldrig riktigt nära att kvittera när väl Chelsea backade hem. City radar upp segrar men det var nära att det blev poängtapp mot Villa senast. De Bruyne, Stones, Walker och Laporte är osäkra till spel. Avslag.


3. Newcastle–Burnley 1

Nyckelmatch för Howes Newcastle i bottenstriden. Planen var att ta den första segern sedan Howe tog över hemma mot Norwich men ett tidigt rött kort satte käppar i hjulen för den idén. Nu får man en ny chans mot ett mediokert Burnley. Gästerna gnetade till sig poäng borta mot Wolves men det är den andra bortamatchen på kort tid nu.


4. Southampton–Brighton 2

Brighton går in till mötet med åtta kryss på sina tio senaste matcher. Stjärnskottet Lamptey hoppade in och stod för assisten som räddade poäng borta mot West Ham. Brighton har ett enormt sparkapital i Lamptey om han kan hitta formen igen. Både Webster och Sarmiento fick kliva av skadade senast. Spelvärd tvåa!


5. Barnsley–Huddersfield 1

Det var inget bländande spel i premiären för Poya Asbaghi men det blev poäng. Kan han lyckas implementera sin spelstil har Barnsley potential att lyfta i tabellen. Huddersfield fortsätter att vara väldigt ojämnt men det är mycket på grund av skadesituationen. Inför helgens möte saknas Vallejo, Rowe, Rhodes, Pipa och Hogg. Oddsbolagen har matchen som helt jämn.


6. Blackburn–Preston 1

Blackburn kommer från en imponerande insats borta mot Stoke. Trots att man hade lite boll kunde man kontra och skapa bra målchanser. Blackburn har mer spets framåt och med vad man presterat på slutet ska man vara favorit. Även Preston stod för en bra insats förra omgången när laget plockade poäng från serieledaren. Ettan ser ut att bli rejält överstreckad...


7. Blackpool–Luton 2

Blackpool har sett väldigt baktungt ut senaste månaden. Man släpper inte till speciellt mycket mål men man lyckas inte heller producera tillräckligt med målchanser framåt. Hemmalaget har gått fem raka matcher utan en seger. Maxwell, Virtue-Thick och Ward återfinns på skadelistan. Stewart är ett frågetecken inför helgen. Det är högt värde i bortasidan till 27%.


8. Bristol City–Derby 2

Derby gör en otrolig säsong med tanke på vad man haft emot sig med omständigheterna runt klubben. Efter ytterligare poängavdrag ser möjligheten att klara sig kvar i ligan väldigt liten ut. Det har inte påverkat spelet, tvärtom har man plockat poäng mot ettan och tvåan i tabellen. Bristol saknar Cundy och King. Derby har Buchanan borta.


9. Cardiff–Sheffield United 2

Olsen är skadad för Sheffield och hans ersättare har briljerat. Sheffield har hållit nollan i tre raka matcher med Foderingham i målet. Sheffield är ett lag som jag väntar på ska lyfta i tabellen. Med truppen som The Blades besitter är det en tidsfråga, det finns för mycket kvalité där helt enkelt. Cardiff har överlag varit en besvikelse den här säsongen. Lutar åt tvåan på systemet.


10. Middlesbrough–Swansea 1

Swansea tror stenhårt på sin spelidé men passningsspelet har inte visat sig vägvinnande hittills. Alla kortpassningar gentemot den intensiva pressen som lag i The Championship sätter på backlinjen har snarare utmynnat i ett negativt utfall för gästerna. Bortalaget saknar Fry, Payero, Fisher, Browne och Ameobi. Boro imponerade förra omgången.


11. Millwall–Birmingham 1

Millwall förlorade överraskande mot nykomlingen Hull förra omgången. Det är framförallt på hemmaplan Millwall plockat poäng men defensiven har hållit ihop bra även i bortaspelet. Birmingham är kapabelt men kontinuiteten offensivt har inte riktigt funnits där. Millwall saknar Leonard medan gästerna har franske Colin som tveksam till spel. 1x räcker långt!


12. Nottingham–Peterborough 1

Nottingham är ett bättre lag än Peterborough men frågan är om man kommer kunna bryta igenom gästernas försvar. Det har varit Nottinghams stora problem hela säsongen. Det har saknats fart och kreativitet för att luckra upp organiserade försvar. Det syns också tydligt på deras resultatrad med flera jämna och målsnåla matcher. Streckas från vänster på kupongen.


13. Reading–Hull 1

Det är en minst sagt profilstark trupp Reading har med Halilovic, Andy Carroll och Hoilett men inför den här matchen har man flera spelare borta. Araruna, Joao, Meite, McIntyre, Morrison och Rinomhota saknas. Hoilett är tveksam till spel. Hull har från ingenstans skrapat ihop fyra raka segrar. Formen tillsammans med Readings skadeläge gör tvåan intressant.

ANNONS:
Expertens systemförslag: