AIK blir den givna spiken mot ett svajigt Varberg

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det är dubbla jackpotar på helgens streckspel! Ett revanschsuget AIK tar sig an Varberg på hemmaplan. Det var inget fel på insatsen mot Häcken och presterar man på samma nivå mot Varberg bör det räcka till tre poäng. Jag bygger min kupong runt AIK som första strecket.

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem

ANNONS: Välj din favorit bland experternas andelsspel 

• • •

Bästa spikarna

AIK måste kunna ta tre pinnar här

1. AIK–Varberg 1

AIK har aspirationer om att vara med och slåss om guldet den här säsongen. Då måste det vara tre poäng hemma mot ett Varberg som ser ut att åka ur den här säsongen. Gästernas försvar håller inte allsvensk klass.

Viking har ett härligt anfallsspel

5. Viking–Strömsgodset 1

Viking har varit ett av seriens målgladaste lag och spelar en härlig offensiv anda. Strömsgodset har brister defensivt som behöver täppas igen om det ska bli några poäng i helgen. Mickelson och Salvesen är fortsatt borta.

Örebro Syrianska tippas på hemmaplan

9. Örebro Syrianska–Assyriska 1

Örebro kommer stärkta från fina insatser mot Luleå och framförallt Gefle. Man ställs mot ett Assyriska som visat sig vara helt under isen. Gästerna ska försöka undvika sin sjätte raka förlust. Varken offensivt eller defensivt ser det speciellt bra ut. Passande uppgift för Syrianska och deras skyttekung Rodin Deprem.

Skrällvarningarna

Sandefjord är helt överspelat

6. Sandefjord–Sarpsborg 1X2

Sarpsborg är väldigt defensivt skickliga. Man har förmågan att kunna stänga ner matcher. Lägg till att laget haft ett ett fantastiskt facit mot just Sandefjord senaste åren. Sandefjord har inte besegrat Sarpsborg sedan 2017. Ettan måste sorteras bort från kupongen till 43%.

Linköping jagas till låg procent

11. Skövde–FC Linköping 12

Några favoriter måste falla, annars blir det ingen utdelning den här lördagen. Ett av de roligaste skrälldragen är Linköping som senast stod för en bra insats mot serieledarna och nyligen bytt tränare. Varning!

Österlen är ett roligt skrälldrag

13. Österlen–Utsikten 12

Österlen är ett lag som sprungit under radarn för många spelare på grund av deras svaga resultat under inledningen. Har man tagit sig tid och kollat på deras matcher så ser man att det ofta är väldigt jämnt. Nu har målskyttet börjat lossna på riktigt med. Fin skrällchans!

• • •

ANNONS: Lämna in expertens 1 728-raderssystem 

• • •

MATCH FÖR MATCH

1. AIK–Varberg 1

Stabilt AIK löser uppgiften. Milosevic saknades senast för AIK och är osäker till spel. Däremot hoppas man ha tillbaka både Larsson och Lustig efter EM-frånvaro. Varberg har en seger på bortaplan den här säsongen och den kom mot bottenlaget Östersund. AIK har hållit en så pass hög och jämn nivå att det här är en match man förväntas vinna.


2. Brann–Tromsö 2

Passande uppgift för Tromsö. Brann är fortsatt utan Gerson men Grogaard har tillkommit på skadelistan. Gundersen är enda bekräftade avbräcket för gästerna. Tromsö stod för en nonchalant insats borta mot Haugesund. Slarvet som orsakade 0-3-målet är oförlåtligt. Här krävs höjning och det är något man är kapabla till. Brann ligger sist i tabellen med totalt fem inspelade poäng...


3. Mjöndalen–Haugesund 2

Svagt Mjöndalen får slita. Mjöndalen får vara glada om laget klarar ett nytt kontrakt. Klubben slåss i botten av tabellen och det är förståeligt när man ser laget spela. Det är en konstant defensiv kamp utan några idéer offensivt. Skistad är borta för hemmalaget medan gästerna har viktige Wadji skadad. Även Nilsen ser ut att missa mötet för Haugesund. Börja strecka från höger.


4. Rosenborg–Kristiansund 1

Hög potential i Rosenborg. Vecchia och Henriksen saknas fortfarande i det här laget men det finns tillräckligt med offensiv kraft för att vinna matcher ändå. Både Islamovic och Zachariasen hittade nätet för matchen. Det måste lossna någon gång och man är vanligtvis väldigt hemmastarka på Lerkendal. Håller sig ettan under 65% i streckningen väljer jag att spika Rosenborg-segern.


5. Viking–Strömsgodset 1

Offensivt skickligt Viking. Strömsgodset spelade upp sig rejält förra omgången när man fick med sig ett kryss mot topplaget Vålerenga. Efter en tids dystra resultat var det ett välkommet tecken. Godset har flera unga spelare och är väldigt ojämna i sina prestationer. Här står man dock inför en massiv utmaning mot Vikings högoktaniga offensiv. Ettan är en given spik.


6. Sandefjord–Sarpsborg 2

Spöklag för Sandefjord. Sandefjord kommer från två fina segrar mot Bodö/Glimt och Stabaek. Till det här mötet saknas Brenden. Sarpsborg har mittfältaren Saletros avstängd efter att han fick sitt andra gula kort för filmning förra matchen mot Molde. Sarpsborg har inte förlorat mot Sandefjord sedan 2017.


7. Gefle–IF Karlstad 1

Tidig garderingsmatch. Gefle har visserligen tre raka förluster men det är inga dåliga insatser. Senast mot serieledande BP stod man upp bra och förtjänade poäng. Nu får laget tillbaka Lidberg från avstängning och kan bygga vidare på det som fungerade så bra tidigare under sommaren. Det är i sista tredjedelen Gefle måste bli bättre. Karlstad går in till mötet med en spikrak formkurva.


8. Hammarby TFF–Haninge 2

Cyniskt Haninge tippas. Viktig match i bottenstriden av Division Norra. Hammarby har både Erabi och Lahdo avstängda. Gästerna får klara sig utan Ndure. Det är två olika mentatliteter som möts då ett kompakt Haninge ska försöka kontra sönder offensiva HTFF. I slutändan tror jag ett mer cyniskt Haninge vinner men jag vill ha med flera tecken på kupongen. Värdet ligger i bortasidan.


9. Örebro Syrianska–Assyriska FF 1

Klar fördel Syrianska. Assyriska ligger på nedflyttningsplats i tabellen med totalt 33 insläppta mål efter 14 omgångar. Det håller inte om man vill hålla sig kvar. Segrarna man tog tidigare under säsongen kom mot lättare motstånd. Nu när spelschemat hårdnat har resultaten uteblivit. Syrianska har en hög kapacitet och ska ses som klar favorit.


10. Oskarshamn–Assyriska IK 1

Allt talar för ettan. Serieledande Oskarshamn har tidigare under säsongen öst in mål framåt. Nu kommer man från några tveksamma insatser och har Arvidsson borta ur startelvan. Det ska ändå räcka till seger mot ett begränsat Assyriska. Gästerna blev helt utspelade borta mot Lund förra omgången. Ettan lär dock bli överstreckad och det är spelvärt att försöka att sortera bort den.


11. Skövde–FC Linköping 1

Högt värde i skrällen! Skövde är ett lag som fått med sig fler poäng än laget förtjänat, med många jämna matcher där bollen studsat deras väg. Det kan man inte säga om Linköping. Det har varit flertalet uddamålsförluster. Nu har laget bytt tränare och senast stod man för en fin insats mot serieledarna. Jag fortsätter att jaga Linköping till låg procent!


12. Åtvidaberg–Ljungskile 2

Formstarkt Ljungskile tippas. Åtvidaberg har haft en tuff start på säsongen och det primära målet borde vara att klara kontraktet. Ljungskile däremot imponerar. Gästerna har endast förlorat en av sina nio senaste matcher. Nu saknas visserligen Dresevic men man ska ändå vara favorit. Bortaspelet har varit näst intill felfritt med ett kompakt försvar och vasst kontringsspel, stark tvåa.


13. Österlen–Utsikten 2

Känns vidöppet på förhand. Utsikten har precis som tidigare säsonger varit undermåliga på bortaplan. Däremot har man varit sanslöst effektiva när chanserna kommit. Det finns onekligen spetskvalitéer hos Utsikten som Österlen inte kan matcha, men Österlen har spelat en bra fotboll och har kapacitet för att störa Utsikten på hemmaplan.


ANNONS:
Expertens systemförslag: